Nyförvärv! Emmy Svensson
2017-05-05 14:37

Hörbys damlag lyckas med och göra ännu ett kap när man värva in Emmy Svensson (tvillingsyster till Sanna Svensson). Emmy Svensson gör likt sin syster då hon väljer och gå över till Hörby FF. Emmy som senast har representerat Södra Sandby samt hunnit med och föra upp Sjöbo IF till division 1, kommer påbörja sin rehabträning i maj månad tillsammans med sina nya lagkamrater och beräknas vara spelbar under höstsäsongen.


Hej där.


Vem är du och vad är din fotbollsbakgrund?
-Mitt namn är Emmy Svensson och är född 1996. Jag har inte spelat fotboll sen hösten 2015, då jag skadade mitt knä i USA. Tyvärr tvingades jag till operation då korsbandet var av. Det har snart gått 8 månader sen operation och jag känner mig allt mer redo för comeback.


Vad fick dig och välja Hörby FF?
-Jag valde Hörby FF på grund av att de har ett intressant lag och jag känner att mina kunskaper och erfarenheter kommer passa in där. På grund av min skada, känns det som att Hörby FF är ett bra val för mig.


Vad är dina tankar kring laget, tränare och saker och ting runt omkring Hörby FF?
-Jag har tränat med laget ett fåtal gånger och jag känner en väldigt bra sammanhållning i gruppen. Jag vet vem Gashi är och har även sett honom i träning- och matchsammanhang. Han är en väldigt duktig tränare.


Vad kommer du bidra med till damlaget?
-Jag kommer bidra med min spelförståelse, bollkänsla och förhoppningsvis några mål framåt.


Vad är dina främsta egenskaper och vad är målsättningen med din övergång till Hörby FF?
-Jag har nog samma egenskaper som min tvillingsyster, dvs min bollkänsla och spelförståelse. Min målsättning med min övergång är att jag ska komma igång igen och försöka bidra med att Hörby FF ska få bra resultat.


Det går rykten om att du var och studerade damlaget under deras förlust borta mot seriefavoriten Dösjöbro IF, hur var dina tankar kring Hörbys insats i den matchen?
-Ja, det ryktet stämmer! Jag tyckte Hörby gjorde en bra insats och hade ett bra försvar. men Dösjöbro är ett topplag och väldigt duktiga. När man möter sådana lag krävs det fullt fokus och inga misstag. Jag blev väldigt imponerad av Hörbys inställning och attityd på planen. Varje spelare gick in i varje duell och var inte rädda att smälla på.


Du har hunnit med och träna lite  med dina nya lagkamrater, hur kommer du klara av konkurrensen? Och vilken position kommer du konkurrera på?
-För det första tycker jag det ska bli roligt att komma igång igen efter 1.5 år från fotbollen. Jag tänker inte på konkurrensen, utan mest på min egen del och framförallt mitt knä. Det får ta den tid det behövs innan jag känner mig 100% redo för spel. Jag har nästan spelat på varje position som finns. Jag vill helst spela som anfallare eller ytterback.


Vi vill passa på och önska dig ett stort lycka till i din tillfrisknad och vi hoppas att du kommer trivas i vår förening samt hoppas vi även på och se dig i spel under hösts säsongen.


Coach Gashi om sitt senaste tillskott:
Emmy har trots sin unga ålder hunnit med och samla på sig bra rutin och erfarenhet. Hon är en mycket smart spelare med en väldigt bra spelförståelse och det kompletterar hon även upp med en väldigt god teknik/kontroll på bollen och så har hon näsa för mål. Hon är väldigt ambitiös i sina handlingar och har en sund inställning till sin fotboll därmed sprider hon en professionell inställning till sin omgivning. Skall bli otroligt spännande och ha henne tillgänglig (höstsäsongen är det beräknad).


Nyhetsarkiv
Nyförvärv! 2017-04-21 14:51
Matchreferat2016-04-20 08:02
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Vår Guldsponsor Ungdom
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser