SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
Födda 2009/2010

Månadsskottet februari 2023
2023-03-06 20:57

februari 2023

Hej på er alla!

Vi tänkte börja med något som vi kallar Månadsskottet. Här kommer vi att informera om vad vi tränat på och gjort på träningarna, speciella händelser och vad vi pratat om efter matcherna osv.

Detta för att ni som vårdnadshavare ska känna lite delaktighet i det vi jobbar med tillsammans med era barn och för att ni ska få en liten insyn i hur vi tänker kring spelet mm.

Vi kommer att försöka få ut detta till er varje månad men det kan hända att det inte kommer ut något någon gång också.

 

Under vintermånaderna har mycket av träningarna handlat om spel på små ytor inför våra inomhus cuper och spelsystemet med 4 utespelare där vi pratat om och tränat på hur vi ska röra oss i olika ytor.

Tyvärr så försvann många av våra inomhusträningar av olika anledningar vilket gjorde att vi förmodligen hade lite svårt att anpassa oss till underlaget och spelet inomhus på en handbollsplan. Vi tyckte oss se en skillnad på hur tjejerna hanterade spelet på ”gräs” i Bromölla jämfört med Askecupen och cupen i Kristianstad.

För övrigt verkar de flesta tjejerna föredra cuper som spelas inomhus på konstgräs så vi kanske siktar på detta till nästa vinter istället.

Från januari började vi prata om speluppbyggnad, vad innebär detta? hur ska vi agera? vilka aktioner vill vi se i säsongens 9 mot 9 spel?

Här vill vi som lag försöka att bygga spel bakifrån målvakt så mycket det går och vi måste våga göra det för att lära oss, vi kommer säkert att misslyckas med detta ibland men vi måste fortsätta att våga och det är helt ok att misslyckas. Det kommer säkert att komma matcher och tillfällen där vi måste anpassa oss lite till hur motståndarna agerar och där det kanske inte fungerar lika bra att bygga spelet frekvent från målvakt och backlinje men det är den grunden vi vill spela efter.

Under träningarna har detta fungerat jättebra med tjejerna och det har synts förbättringar hela tiden i både övningarna och i spelet och tjejerna har tyckt att det varit kul att jobba med detta. Det ska bli väldigt spännande att se hur detta fungerar i matcherna.

Nästa steg är att arbeta lite med mittfältet i speluppbyggnaden, hur ska dom agera? vad kan dom göra? och i vilka ytor vill vi röra oss?

 

Under kommande säsong tänker vi att man spelar mer på de positionerna där man kan utnyttja sina egenskaper bäst för laget samt för att skapa en form av trygghet hos spelarna att veta vilken position man spelar. Dock är det inga problem om man vill prova att spela på någon annan position någon gång.

 

Vi har också haft mycket övningar med spel i små ytor där tjejerna har fått träna på att inte ta för många touch på bollen innan man passar och där vikten av rörelse och prat med varandra är av stor betydelse.

Det som har varit lite mindre bra ibland har varit hur vi uttrycker oss mot varandra i vissa situationer samt kroppsspråk. Vi har tillsammans med tjejerna pratat om detta när dessa situationer har dykt upp.

 

Träningsmatch i Uppåkra.

Första 9 mot 9 utomhus för året.

Innan match pratade vi med tjejerna om att vi ville se det vi hade tränat på, vilket innebär att vi bygger spel från backlinjen och uppåt och att det var helt ok att göra misstag och att vi skulle våga att göra det. Dessutom en träningsmatch vilket innebär att resultatet inte är det viktigaste utan att vi faktiskt tränar på det vi vill göra i matcher mot ett riktigt motstånd.

Vi blev oerhört glada över att se hur tjejerna anammade detta och att se hur det vi tränat på faktiskt har gett resultat. Första och andra halvlek spelade vi ett bra passningsspel där tjejerna så trygga ut i det dom gjorde och en hel del fina aktioner. Sista halvan av matchen blev vi dock lite trötta i både huvud och kropp och orkade inte riktigt hålla uppe spelet.

Tyvärr ledde detta till ett lite enkelt misstag vilket gav slutresultatet 3-2.

Efter matchen var tjejerna något besvikna men vi tycker att vi faktiskt fick bort en del av besvikelsen i omklädningsrummet när vi pratade igenom matchen.

Vi som ledare var väldigt nöjda med hur matchen genomfördes och det var dessutom första matchen där vi testade att spela på det sätt vi tränat på.

Summa summarum…..Vi fick inte resultatet med oss men det såg lovande ut inför framtida matcher.

 

Varma hälsningar från ledarna F09/10.

 


Nyhetsarkiv
Tack för detta året2023-12-19 11:24
Månadsskottet Maj/Juni2023-07-05 20:55
Månadsskottet Mars2023-04-03 21:09
Pride Cup 20222022-08-19 16:43
Klågerupscupen 20172017-11-27 21:09
Sommaruppehåll!!2017-06-21 10:02
Knattespel på hemmaplan2017-05-14 18:30
Knattespelspremiär!2017-05-01 15:45
Knattespelen 11/92016-09-16 09:07
 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser