SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
F14/15

Välkommen till Hörby FF F2009/2010
 
Tack för detta året
2023-12-19 11:24

Hej!
Eftersom årets avslut inte riktigt blev som vi hade tänkt med träning och match skickar vi en hälsning här i stället.

Vi skulle vilja tacka er alla, spelare samt föräldrar för det gångna året.
Ett händelserikt och bra år med en 2a plats i vårens serie samt en 4e plats i höstens serie där vi också ökade svårighetsgraden på serie.
Vi får inte heller glömma 2a platsen i årets Bromölla indoor cup. Nästa gång ska vi ta det där guldet!

Vi ser fram emot ytterligare ett spännande, lärorikt och utvecklande år med er. Precis som tjejerna lär sig nya saker gör vi ledare det också.
Under våren kommer Andreas och Andreas genomgå UEFA C Tränarutbildning och Cedergren har precis avslutat Målvaktstränar utbildning B. Stefan har utbildningar sedan tidigare. Vi vill hela tiden lära oss nya saker och utvecklas för att kunna ge de bästa förutsättningarna för tjejerna.

Under våren ska vi också försöka få till någon form av aktivitet tillsammans, träningsläger eller liknande.

Närmast i tid är återstarten V2.
Vi kommer träna tisdagar 17:30-19:00 samt torsdagar 19:00-20:30.
Vi har också några matcher kvar i vintercupen och den första är inplanerad till den 21/1 15:00 hemma mot GIF Nike.
Dessa matcher ser vi som bra träningsmatcher 11 mot 11 där fokuset ligger på att hitta rätt i sina positioner samt att vi vågar vara modiga och spela ett passningsorienterat spel. Vi har också testat två olika spelsystem. 4-4-2 & 3-5-2 där vi tyckte 3-5-2 föll bäst ut såhär långt.

Med detta sagt så tackar vi så mycket för julklappen och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 🎅

Ps: Det är viktigt att tjejerna rör på sig och utför någon form av personlig träning under uppehållet. Detta för egen del och att startsträckan för att komma igång V2 blir lättare och inte lika lång. Vi kommer att skicka ut ett träningsprogram man kan ha som hjälp om man vill det.

Månadsskottet Maj/Juni
2023-07-05 20:55

 

Hej på er! 

När vi började skriva detta var det riktig sommarvärme. Nu är vi dock tillbaka till den normala svenska sommaren. 

Ett något senare månadsskottet denna gång och snart (läs nu) är vårsäsongen slut.

Därför är det kanske på sin plats att summera säsongen såhär långt.

 

Om inte vi har räknat fel eller något annat blivit galet så hamnade vi på en andra plats i serien vilket är helt underbart bra jobbat av tjejerna. Man har gråtit, varit förbannad, spelat med stukade fötter och stora skrapsår och blåmärken på benen men tjejerna har bitit ihop. Vissa matcher har varit lättare än andra och vi är helt övertygade om att vi lär oss av båda delar på olika sätt. Både spelare och vi ledare.

 

Vi blev uppflyttad ett snäpp till hösten och kommer att spela i en B serie. Lite fler tuffa matcher och större utmaning för oss alla. 

Vi avslutade som bekant säsongen med att spela Åhus Beachfotboll och det med bravur! 

Efter tolv matcher hade vi endast förlorat 3 matcher och lyckades ta oss till en C-final vilket var otroligt bra jobbat av tjejerna, dom kämpade och slet i två dagar. 

Stort tack till vår förnämliga hejarklack som var på plats! 

 

Nu tar vi alla lite välförtjänt semester med start v27. Vi tänker starta igång igen v32.

Önskar er alla en skön härlig sommar och semester!

Mvh Ledarna! 

 

Månadsskottet April 2023
2023-04-29 11:15

Månadsskottet April

April 2023

Två matcher i serien är avklarade och ni som har varit och tittat vet hur resultatet blivit. 😊

Tjejerna har spelat fantastisk fin fotboll och det är riktigt härligt att se och vi ska försöka fortsätta på den inslagna vägen.

Vi har också påbörjat lite individuella samtal med tjejerna men endast hunnit med ett fåtal än så länge.

För övrigt tycker vi att träningarna fungerat bra och vi har jobbat en del med passningsspel och att vända spel från en kant till en annan vilket vi sett bra aktioner av på matcherna. Det har varit lite för mycket prat och chatter mellan tjejerna även ute på träningsplanen där vi försöker få tjejerna att fokusera på fotbollen. Sista veckan här har det dock varit väldigt fokuserat. Man får självklart skoja och prata med varandra men vi försöker hålla det till en viss nivå när vi är på träningsplanen.

 

Åter igen vill vi påminna om att det bara är att slå en signal eller söka upp oss på en träning eller efter match om det är något speciellt ni vill ta upp.

Mvh Ledarna

 

 

Månadsskottet Mars
2023-04-03 21:09

                                     Månadsskottet


Mars 2023
Hej igen!
Denna gången när vi skriver till er kan man titta ut genom fönstret och faktiskt känna lite vårkänslor samt lite värme från vårsolen. Det har suttit långt inne men nu är väl ändå våren på väg?
Med våren kommer också seriepremiären närmre oss med förhoppningar och spänning.
Vi har väl egentligen stort sett jobbat på med samma saker på träningarna för att inte ta för stora steg framåt, kanske vi har jobbat lite mer med anfallsspelet och pratat om hur vi vill fylla på med folk när vi anfaller. Det har varit oerhört intressant då tjejerna själva också har kommit med förslag och synpunkter vilket visar på att dom vill vara delaktiga, vilket vi dessutom välkomnar!


Ytterligare två träningsmatcher har spelats och kanske har vi inte lyckats få till speluppbyggnaden som vi fick mot Uppåkra tidigare i vinter men det har också varit lag som har spelat lite annorlunda än vad Uppåkra gjorde. Dessutom är det ett nytt sätt att spela på. 
Det vi tycker oss se är att tjejerna har fått lite annat go i sig. Det hängs inte med huvudena på samma sätt som tidigare när vi släpper in ett mål utan vi fortsätter att jobba.
Tjejerna är dessutom väldigt måna om att vi ska spela på det sättet vi har pratat om under vintern och som vi har tränat.
Vi har också hunnit med ett träningsläger i lite miniformat. Otroligt kul och vi upplevde det som att alla tjejerna tyckte det var roligt!
Vi hoppas att ni har fått samma uppfattning där hemma.
Ingen satt själv på egen kammare utan alla var delaktiga och fick vara med på diverse upptåg under kvällen. Träningen dagen efter blev av en lättsammare karaktär där vi tränade på hörnor och frisparkar. Tjejerna kom på lite egna frisparksvarianter. Riktigt bra och vi hoppas att vi kan få se en av dom live på någon match i vår!


Vi tränare jobbar lite på att försöka hitta en inriktning (tema) i träningarna som ligger 3v framåt i tiden. Efter tre veckor byter vi och kör en annan inriktning på träningarna i 3v men vi har inte riktigt hunnit klart i det arbetet. 


Om inte tjejerna redan fått det när ni läser detta så kommer dom att få med sig ett frågeformulär hem som ska vara ifyllt till veckan efter påsk.
Tanken med detta är att vi ska ha lite individuella samtal med tjejerna där vi träffas en och en under ett träningstillfälle framöver för att se hur tjejerna trivs och om det finns saker vi kan göra bättre samt om vi kan hjälpa dom på olika sätt, så se till att dom har formulären med sig på träningen efter påsk.


Med det sagt så återstår det nog bara för oss att önska er alla en Glad Påsk!
Mvh Ledarna F09/10

 

Månadsskottet februari 2023
2023-03-06 20:57

februari 2023

Hej på er alla!

Vi tänkte börja med något som vi kallar Månadsskottet. Här kommer vi att informera om vad vi tränat på och gjort på träningarna, speciella händelser och vad vi pratat om efter matcherna osv.

Detta för att ni som vårdnadshavare ska känna lite delaktighet i det vi jobbar med tillsammans med era barn och för att ni ska få en liten insyn i hur vi tänker kring spelet mm.

Vi kommer att försöka få ut detta till er varje månad men det kan hända att det inte kommer ut något någon gång också.

 

Under vintermånaderna har mycket av träningarna handlat om spel på små ytor inför våra inomhus cuper och spelsystemet med 4 utespelare där vi pratat om och tränat på hur vi ska röra oss i olika ytor.

Tyvärr så försvann många av våra inomhusträningar av olika anledningar vilket gjorde att vi förmodligen hade lite svårt att anpassa oss till underlaget och spelet inomhus på en handbollsplan. Vi tyckte oss se en skillnad på hur tjejerna hanterade spelet på ”gräs” i Bromölla jämfört med Askecupen och cupen i Kristianstad.

För övrigt verkar de flesta tjejerna föredra cuper som spelas inomhus på konstgräs så vi kanske siktar på detta till nästa vinter istället.

Från januari började vi prata om speluppbyggnad, vad innebär detta? hur ska vi agera? vilka aktioner vill vi se i säsongens 9 mot 9 spel?

Här vill vi som lag försöka att bygga spel bakifrån målvakt så mycket det går och vi måste våga göra det för att lära oss, vi kommer säkert att misslyckas med detta ibland men vi måste fortsätta att våga och det är helt ok att misslyckas. Det kommer säkert att komma matcher och tillfällen där vi måste anpassa oss lite till hur motståndarna agerar och där det kanske inte fungerar lika bra att bygga spelet frekvent från målvakt och backlinje men det är den grunden vi vill spela efter.

Under träningarna har detta fungerat jättebra med tjejerna och det har synts förbättringar hela tiden i både övningarna och i spelet och tjejerna har tyckt att det varit kul att jobba med detta. Det ska bli väldigt spännande att se hur detta fungerar i matcherna.

Nästa steg är att arbeta lite med mittfältet i speluppbyggnaden, hur ska dom agera? vad kan dom göra? och i vilka ytor vill vi röra oss?

 

Under kommande säsong tänker vi att man spelar mer på de positionerna där man kan utnyttja sina egenskaper bäst för laget samt för att skapa en form av trygghet hos spelarna att veta vilken position man spelar. Dock är det inga problem om man vill prova att spela på någon annan position någon gång.

 

Vi har också haft mycket övningar med spel i små ytor där tjejerna har fått träna på att inte ta för många touch på bollen innan man passar och där vikten av rörelse och prat med varandra är av stor betydelse.

Det som har varit lite mindre bra ibland har varit hur vi uttrycker oss mot varandra i vissa situationer samt kroppsspråk. Vi har tillsammans med tjejerna pratat om detta när dessa situationer har dykt upp.

 

Träningsmatch i Uppåkra.

Första 9 mot 9 utomhus för året.

Innan match pratade vi med tjejerna om att vi ville se det vi hade tränat på, vilket innebär att vi bygger spel från backlinjen och uppåt och att det var helt ok att göra misstag och att vi skulle våga att göra det. Dessutom en träningsmatch vilket innebär att resultatet inte är det viktigaste utan att vi faktiskt tränar på det vi vill göra i matcher mot ett riktigt motstånd.

Vi blev oerhört glada över att se hur tjejerna anammade detta och att se hur det vi tränat på faktiskt har gett resultat. Första och andra halvlek spelade vi ett bra passningsspel där tjejerna så trygga ut i det dom gjorde och en hel del fina aktioner. Sista halvan av matchen blev vi dock lite trötta i både huvud och kropp och orkade inte riktigt hålla uppe spelet.

Tyvärr ledde detta till ett lite enkelt misstag vilket gav slutresultatet 3-2.

Efter matchen var tjejerna något besvikna men vi tycker att vi faktiskt fick bort en del av besvikelsen i omklädningsrummet när vi pratade igenom matchen.

Vi som ledare var väldigt nöjda med hur matchen genomfördes och det var dessutom första matchen där vi testade att spela på det sätt vi tränat på.

Summa summarum…..Vi fick inte resultatet med oss men det såg lovande ut inför framtida matcher.

 

Varma hälsningar från ledarna F09/10.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Hörby IP, 05/03 17:30
Träning, Hörby IP, 07/03 19:00
Match, Hörby IP , 09/03 10:00
Träning, Hörby IP, 12/03 17:30
Träning, Hörby IP, 14/03 19:00
Match, Hörby IP, 16/03 10:30
Nyheter från föreningen
Hörby FF, 26/02 14:32 
Hörby FF, 29/03 12:51 
Hörby FF, 17/02 12:18 
Hörby FF, 10/01 10:35 
Hörby FF, 20/10 19:55 
 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser