SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
Födda 2009/2010

Välkommen till Hörby FF F2009/2010
 
Månadsskottet April 2024
2024-04-08 21:04

 

Månadsskottet April

 

Vi får kanske döpa om detta till något annat då dessa brev inte kommer riktigt varje månad men jaja, här kommer i alla fall Månadsskottet för April.

 

Det har gått i en rasande fart sedan vi lämnade höstens seriespel och spelformen 9 mot 9. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga och vi har dessutom haft en hel del matcher i Vintercupen som har gjort att tiden har gått fort.

 

När vi ändå nämner Vintercupen så har det varit otroligt intressant att se hur tjejerna har tagit till sig allt vi har instruerat dom kring i nya spelformen 11 mot 11, ett annat spelsystem 1-3-5-2, nya taktiska bitar och vårt sätt att spela mm mm.

 

Från första träningsmatchen 11 mot 11 där vi testade 1-4-4-2 med lite oönskat resultat rent spelmässigt till andra matchen 11 mot 11 som också var den första i Vintercupen där vi testade  1-3-5-2 har det hänt saker hela tiden i tjejernas utveckling.

 

Mot Husie i första matchen i Vintercupen hände det saker på riktigt, 1-3-5-2 gjorde att vi hittade saker i vårt spel som var otroligt fint att se. En match som vi dominerade rent spelmässigt men där vi inte lyckades få med oss några mål. Sista tio minuterna orkade vi inte riktigt fortsätta och det ledde till några individuella misstag och matchen slutade 3-0 till Husie, vilket var ett orättvist resultat. Tyvärr är det så i fotboll ibland och det laget som gör flest mål vinner. Men vi som ledare var otroligt glada över det vi fick se av tjejerna på plan och dom kände själva att vi hade något riktigt bra på gång.

 

Resten av historien vet ni ju så vi behöver inte gå in på alla detaljer och alla matcher men vi har fortsatt att bygga vidare på formationen 1-3-5-2 och det gav oss till slut 1 förlust 1 oavgjord och 6 vinster (inräknat träningsmatch mot FC Hessleholm) och en första plats i Vintercupen!

 

När Micke, den nya tränaren för damerna kom in i klubben visade det sig dessutom att hans spelsystem bygger på 1-3-5-2 vilket är bra då vi får en röd tråd mellan våra tjejer som är närmast i ålder till damlaget och deras sätt att spela.

Vi har också genomfört några träningar med damerna under vintern samt att vi varje träning värmer upp tillsammans.

 

Andreas & Andreas är klara med tränarutbildning UEFA-C och vi har en hel del matnyttigt med oss från detta som vi efterhand implementerar i laget.

 

Det kan också komma lite tidigare samlingstider under året då vi ibland kommer ha en något längre matchgenomgång innan match på ca 30min.

 

Vi ser fram emot kommande matcher i serien och det ska bli riktigt kul att få leda tjejerna även detta året!

 

Seriepremiär till helgen mot Lunds BOIS!

Nu kör vi!

Tack för detta året
2023-12-19 11:24

Hej!
Eftersom årets avslut inte riktigt blev som vi hade tänkt med träning och match skickar vi en hälsning här i stället.

Vi skulle vilja tacka er alla, spelare samt föräldrar för det gångna året.
Ett händelserikt och bra år med en 2a plats i vårens serie samt en 4e plats i höstens serie där vi också ökade svårighetsgraden på serie.
Vi får inte heller glömma 2a platsen i årets Bromölla indoor cup. Nästa gång ska vi ta det där guldet!

Vi ser fram emot ytterligare ett spännande, lärorikt och utvecklande år med er. Precis som tjejerna lär sig nya saker gör vi ledare det också.
Under våren kommer Andreas och Andreas genomgå UEFA C Tränarutbildning och Cedergren har precis avslutat Målvaktstränar utbildning B. Stefan har utbildningar sedan tidigare. Vi vill hela tiden lära oss nya saker och utvecklas för att kunna ge de bästa förutsättningarna för tjejerna.

Under våren ska vi också försöka få till någon form av aktivitet tillsammans, träningsläger eller liknande.

Närmast i tid är återstarten V2.
Vi kommer träna tisdagar 17:30-19:00 samt torsdagar 19:00-20:30.
Vi har också några matcher kvar i vintercupen och den första är inplanerad till den 21/1 15:00 hemma mot GIF Nike.
Dessa matcher ser vi som bra träningsmatcher 11 mot 11 där fokuset ligger på att hitta rätt i sina positioner samt att vi vågar vara modiga och spela ett passningsorienterat spel. Vi har också testat två olika spelsystem. 4-4-2 & 3-5-2 där vi tyckte 3-5-2 föll bäst ut såhär långt.

Med detta sagt så tackar vi så mycket för julklappen och önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 🎅

Ps: Det är viktigt att tjejerna rör på sig och utför någon form av personlig träning under uppehållet. Detta för egen del och att startsträckan för att komma igång V2 blir lättare och inte lika lång. Vi kommer att skicka ut ett träningsprogram man kan ha som hjälp om man vill det.

Månadsskottet Maj/Juni
2023-07-05 20:55

 

Hej på er! 

När vi började skriva detta var det riktig sommarvärme. Nu är vi dock tillbaka till den normala svenska sommaren. 

Ett något senare månadsskottet denna gång och snart (läs nu) är vårsäsongen slut.

Därför är det kanske på sin plats att summera säsongen såhär långt.

 

Om inte vi har räknat fel eller något annat blivit galet så hamnade vi på en andra plats i serien vilket är helt underbart bra jobbat av tjejerna. Man har gråtit, varit förbannad, spelat med stukade fötter och stora skrapsår och blåmärken på benen men tjejerna har bitit ihop. Vissa matcher har varit lättare än andra och vi är helt övertygade om att vi lär oss av båda delar på olika sätt. Både spelare och vi ledare.

 

Vi blev uppflyttad ett snäpp till hösten och kommer att spela i en B serie. Lite fler tuffa matcher och större utmaning för oss alla. 

Vi avslutade som bekant säsongen med att spela Åhus Beachfotboll och det med bravur! 

Efter tolv matcher hade vi endast förlorat 3 matcher och lyckades ta oss till en C-final vilket var otroligt bra jobbat av tjejerna, dom kämpade och slet i två dagar. 

Stort tack till vår förnämliga hejarklack som var på plats! 

 

Nu tar vi alla lite välförtjänt semester med start v27. Vi tänker starta igång igen v32.

Önskar er alla en skön härlig sommar och semester!

Mvh Ledarna! 

 

Månadsskottet April 2023
2023-04-29 11:15

Månadsskottet April

April 2023

Två matcher i serien är avklarade och ni som har varit och tittat vet hur resultatet blivit. 😊

Tjejerna har spelat fantastisk fin fotboll och det är riktigt härligt att se och vi ska försöka fortsätta på den inslagna vägen.

Vi har också påbörjat lite individuella samtal med tjejerna men endast hunnit med ett fåtal än så länge.

För övrigt tycker vi att träningarna fungerat bra och vi har jobbat en del med passningsspel och att vända spel från en kant till en annan vilket vi sett bra aktioner av på matcherna. Det har varit lite för mycket prat och chatter mellan tjejerna även ute på träningsplanen där vi försöker få tjejerna att fokusera på fotbollen. Sista veckan här har det dock varit väldigt fokuserat. Man får självklart skoja och prata med varandra men vi försöker hålla det till en viss nivå när vi är på träningsplanen.

 

Åter igen vill vi påminna om att det bara är att slå en signal eller söka upp oss på en träning eller efter match om det är något speciellt ni vill ta upp.

Mvh Ledarna

 

 

Månadsskottet Mars
2023-04-03 21:09

                                     Månadsskottet


Mars 2023
Hej igen!
Denna gången när vi skriver till er kan man titta ut genom fönstret och faktiskt känna lite vårkänslor samt lite värme från vårsolen. Det har suttit långt inne men nu är väl ändå våren på väg?
Med våren kommer också seriepremiären närmre oss med förhoppningar och spänning.
Vi har väl egentligen stort sett jobbat på med samma saker på träningarna för att inte ta för stora steg framåt, kanske vi har jobbat lite mer med anfallsspelet och pratat om hur vi vill fylla på med folk när vi anfaller. Det har varit oerhört intressant då tjejerna själva också har kommit med förslag och synpunkter vilket visar på att dom vill vara delaktiga, vilket vi dessutom välkomnar!


Ytterligare två träningsmatcher har spelats och kanske har vi inte lyckats få till speluppbyggnaden som vi fick mot Uppåkra tidigare i vinter men det har också varit lag som har spelat lite annorlunda än vad Uppåkra gjorde. Dessutom är det ett nytt sätt att spela på. 
Det vi tycker oss se är att tjejerna har fått lite annat go i sig. Det hängs inte med huvudena på samma sätt som tidigare när vi släpper in ett mål utan vi fortsätter att jobba.
Tjejerna är dessutom väldigt måna om att vi ska spela på det sättet vi har pratat om under vintern och som vi har tränat.
Vi har också hunnit med ett träningsläger i lite miniformat. Otroligt kul och vi upplevde det som att alla tjejerna tyckte det var roligt!
Vi hoppas att ni har fått samma uppfattning där hemma.
Ingen satt själv på egen kammare utan alla var delaktiga och fick vara med på diverse upptåg under kvällen. Träningen dagen efter blev av en lättsammare karaktär där vi tränade på hörnor och frisparkar. Tjejerna kom på lite egna frisparksvarianter. Riktigt bra och vi hoppas att vi kan få se en av dom live på någon match i vår!


Vi tränare jobbar lite på att försöka hitta en inriktning (tema) i träningarna som ligger 3v framåt i tiden. Efter tre veckor byter vi och kör en annan inriktning på träningarna i 3v men vi har inte riktigt hunnit klart i det arbetet. 


Om inte tjejerna redan fått det när ni läser detta så kommer dom att få med sig ett frågeformulär hem som ska vara ifyllt till veckan efter påsk.
Tanken med detta är att vi ska ha lite individuella samtal med tjejerna där vi träffas en och en under ett träningstillfälle framöver för att se hur tjejerna trivs och om det finns saker vi kan göra bättre samt om vi kan hjälpa dom på olika sätt, så se till att dom har formulären med sig på träningen efter påsk.


Med det sagt så återstår det nog bara för oss att önska er alla en Glad Påsk!
Mvh Ledarna F09/10

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hörby FF, 10/04 10:07 
Hörby FF, 04/03 09:48 
Hörby FF, 26/02 14:32 
Hörby FF, 29/03 12:51 
Hörby FF, 17/02 12:18 
Hörby FF, 20/10 19:55 
 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser