Välkomna till damlagets hemsida


Nyförvärv! Emmy Svensson
2017-05-05 14:37

Hörbys damlag lyckas med och göra ännu ett kap när man värva in Emmy Svensson (tvillingsyster till Sanna Svensson). Emmy Svensson gör likt sin syster då hon väljer och gå över till Hörby FF. Emmy som senast har representerat Södra Sandby samt hunnit med och föra upp Sjöbo IF till division 1, kommer påbörja sin rehabträning i maj månad tillsammans med sina nya lagkamrater och beräknas vara spelbar under höstsäsongen.


Hej där.


Vem är du och vad är din fotbollsbakgrund?
-Mitt namn är Emmy Svensson och är född 1996. Jag har inte spelat fotboll sen hösten 2015, då jag skadade mitt knä i USA. Tyvärr tvingades jag till operation då korsbandet var av. Det har snart gått 8 månader sen operation och jag känner mig allt mer redo för comeback.


Vad fick dig och välja Hörby FF?
-Jag valde Hörby FF på grund av att de har ett intressant lag och jag känner att mina kunskaper och erfarenheter kommer passa in där. På grund av min skada, känns det som att Hörby FF är ett bra val för mig.


Vad är dina tankar kring laget, tränare och saker och ting runt omkring Hörby FF?
-Jag har tränat med laget ett fåtal gånger och jag känner en väldigt bra sammanhållning i gruppen. Jag vet vem Gashi är och har även sett honom i träning- och matchsammanhang. Han är en väldigt duktig tränare.


Vad kommer du bidra med till damlaget?
-Jag kommer bidra med min spelförståelse, bollkänsla och förhoppningsvis några mål framåt.


Vad är dina främsta egenskaper och vad är målsättningen med din övergång till Hörby FF?
-Jag har nog samma egenskaper som min tvillingsyster, dvs min bollkänsla och spelförståelse. Min målsättning med min övergång är att jag ska komma igång igen och försöka bidra med att Hörby FF ska få bra resultat.


Det går rykten om att du var och studerade damlaget under deras förlust borta mot seriefavoriten Dösjöbro IF, hur var dina tankar kring Hörbys insats i den matchen?
-Ja, det ryktet stämmer! Jag tyckte Hörby gjorde en bra insats och hade ett bra försvar. men Dösjöbro är ett topplag och väldigt duktiga. När man möter sådana lag krävs det fullt fokus och inga misstag. Jag blev väldigt imponerad av Hörbys inställning och attityd på planen. Varje spelare gick in i varje duell och var inte rädda att smälla på.


Du har hunnit med och träna lite  med dina nya lagkamrater, hur kommer du klara av konkurrensen? Och vilken position kommer du konkurrera på?
-För det första tycker jag det ska bli roligt att komma igång igen efter 1.5 år från fotbollen. Jag tänker inte på konkurrensen, utan mest på min egen del och framförallt mitt knä. Det får ta den tid det behövs innan jag känner mig 100% redo för spel. Jag har nästan spelat på varje position som finns. Jag vill helst spela som anfallare eller ytterback.


Vi vill passa på och önska dig ett stort lycka till i din tillfrisknad och vi hoppas att du kommer trivas i vår förening samt hoppas vi även på och se dig i spel under hösts säsongen.


Coach Gashi om sitt senaste tillskott:
Emmy har trots sin unga ålder hunnit med och samla på sig bra rutin och erfarenhet. Hon är en mycket smart spelare med en väldigt bra spelförståelse och det kompletterar hon även upp med en väldigt god teknik/kontroll på bollen och så har hon näsa för mål. Hon är väldigt ambitiös i sina handlingar och har en sund inställning till sin fotboll därmed sprider hon en professionell inställning till sin omgivning. Skall bli otroligt spännande och ha henne tillgänglig (höstsäsongen är det beräknad).

Nyförvärv!
2017-04-21 14:51

Hörbys damlag gör ett kap när man lyckas och värva in Sanna Svensson. Sanna befinner sig på andra sidan atlanten förtillfället och kommer ansluta till laget under andra halvan av vårsäsongen innan hon beger sig tillbaks till USA igen för fortsatta studier och collegefotboll.


Sanna kommer kunna medverka hos oss mellan halva maj och fram till uppehållet. Det betyder att hon kommer spela i våra sex avslutande matcher under vårsäsongen.  


Hej där.


Vem är du och vad är din fotbollsbakgrund?
Mitt namn är Sanna Svensson och jag är 21 år gammal, född 1996. Jag har de senaste två åren varit i USA där jag studerar psykologi samt spelar fotboll på college. Jag kommer senast från klubben Södra Sandby IF. 2013 skadade jag mitt främre korsband vilket tvingade mig att vara borta från fotbollen 21 månader. Jag har även haft en ryggskada i höstas vilket var väldigt smärtsamt men jag tog mig igenom det. Alltid trist att skada sig så klart, men jag känner mig starkare både fysiskt och mentalt efter alla mina skador.


Vad fick dig och välja Hörby FF?
Jag valde Hörby FF för att jag kommer bara vara hemma i Sverige fram tills juli vilket innebär jag behöver träning samt matchtid innan min sãsong i augusti börjar. Jag känner att laget har en hel del intressanta spelare och jag ser en stor utvecklingspotential i laget. Jag känner Petrit sedan tidigare vilket också gjorde mitt val lättare.


Vad är dina tankar kring laget, tränare och saker och ting runt omkring Hörby FF?
Jag har mött Hörby FF ett antal gånger och jag känner till vissa spelare, men annars vet jag inte så mycket om klubben i helhet. Jag känner Micaela Ohlson, Emelie Birgersson, samt tränaren Petrit. Jag vet och har hört att Coach Gashi är en väldigt kunnig, passionerad, samt engagerad tränare vilket ska bli intressant att se.


Vad kommer du bidra med under din sejour i damlaget?
Jag kommer att bidra med mitt lugn i spelet, min spelförståelse, mitt huvudspel, samt min bollkänsla. Jag ska försöka att styra laget i en positiv riktning genom att alltid ge mitt bästa och det visar jag på planen.


Vad är dina främsta egenskaper och vad är målsättningen under den tiden som du kommer medverka hos oss?
Mina främsta egenskaper är nog min spelförståelse och min bollkänsla. Min målsättning under tiden jag kommer medverka i Hörby FF är att bidra med mitt trygga spel och få bra resultat med oss. Jag tycker om att spela centralt, antingen innermittfältare eller mittback som jag har gjort senast i USA.


Du har även en syster som lirar fotboll, tvillingsyster om man skall vara exakt. Får vi se er tillsammans i den vita dressen?
Ja, det stämmer att jag har en tvillingsyster, identisk tvillingsyster om man skall vara exakt. Jag är helt säker på att Emmy inte kommer vara tillbaka och redo för spel förrän augusti vilket innebär att jag har redan åkt tillbaka till college. Men som sagt, man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.


Coach Gashi om sitt senaste nyförvärv:
Sanna är en fantastiskt duktig fotbollsspelare med en hög ambitionsnivå samt en hög och bredd fotbollskompetens där hon förutom college fotboll har spelat i division 1 vilket höjer kvalitén på gruppen avsevärt. En spelare som jag har känt till ett bra tag där jag till slut lyckades och locka över henne. Skall bli otroligt spännande och ha henne tillgängligt fast det bara är för en kortare period.


Vi vill passa på och önska dig ett stort lycka till och vi hoppas att du kommer trivas i vår förening.

Status uppdatering kring damlaget.
2017-03-17 15:28
"Teamwork makes the dream work"
Vi har varit väldigt dåliga på att uppdatera hemsidan och det är något som vi får bli lite bättre på när serien drar igång.

Förluster samt nyförvärv:
Vi förlorade Erika Truedsson som tog klivet tillbaka till Stehag.

Vi har flyttat upp spelare från de egna leden och spelarna som har tagit klivit upp i damtruppen är följande:
Ellen Andersson och Maria Hemberg från f99/00, Annie Haglund, Lina Mårtensson, Saga Hagman och Maja Andersson från f01/02.

Vi har gjort två nyförvärv, Amanda Hallqvist som senaste spelade för Borgeby i division 1 samt Elin Andersson (mv) som drar igång sin fotbollssatsning. Samt så har Sandra Olofsson gjort comeback i år. Tre väldigt duktiga spelare.  

Vilket betyder att vi är en trupp på 29spelare och vi kommer inte bedriva något u-lag i år.

Vi har omorganiserat i ledarstaben, Bella återgår till sin spelarkarriär samt så har Magnus Lindell (lagledare) lämnat. In har Dick och Helena kommit från f01/02 (assisterande samt lagledare). Vi har även fått in Emelie Birgersson i ledarstaben och hon är lagets fysioterapeut.

Vi har spelat två tävlingsmatcher i DM, första matchen mot Billesholm där de blev vinst med 5-1 samt mot Stehag där ví vann med 7-0.

Vi tränar för tillfälligt 3pass i veckan och vi gör oss redo för att åka iväg på träningsläger för och svetsa samman truppen inför seriestarten.

Mer info kommer längre fram.

Ha det gott!

Med vänliga hälsningar
Ledarstaben
Matchreferat
2016-04-20 08:02
Läs gärna säsongens matchreferat som kommer läggas upp under fliken "Match info / Referat" .

/Tränarna
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 16/9 14:00
3 - 3  
Sön 10/9 16:00
12 - 1  
Sön 3/9 15:00
1 - 0  
Fre 1/9 19:00
3 - 1  
Tis 29/8 18:45
1 - 1  
Sön 27/8 14:00
1 - 2  
Kommande aktiviteter
Match, Hörby IP, 20/09 19:00
Träning, Hörby IP, 21/09 18:30
Match, Hörby IP, 23/09 14:00
Match, Åhus IP, 24/09 12:00
Träning, Hörby IP, 26/09 18:30
Träning, Hörby IP, 28/09 18:30
Nyheter från föreningen
Hörby Fotbollsförening, 15/08 11:02 
Hörby Fotbollsförening, 03/08 14:19 
Hörby Fotbollsförening, 09/01 13:00 
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Vår Guldsponsor Ungdom
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser