Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hörby FF
Damer

Bli medlem i Hörby Fotbollsförening
BLI MEDLEM
Välkomna till Damlaget


Referat: Hörby FF - Askeröds IF
Hörby FF - Askeröds IF
2019-05-15 10:08
Askeröds matchen:
En derby som många sett fram emot en längre tid. Nu efteråt känns det lite, var det allt?? All denna hysteri och snack så är det över helt plötsligt... 
En match där vi är det bättre laget ifrån start och sätter nivån med ett bra tryck och många möjligheter omg. Vi har för bråttom att slå den avgörande och en del passningar rinner i väg men vi tar ändå ledningen genom ett bra kantspel genom Johanna AlbrektssonLejla Selava som gör att Linda Andrea Persson kommer loss och lossar stora kanonen 1-0.
Vi fortsätter att bestämma matchen men det blir lite oroligt när vi låter dem ställa om och inte är på hugget direkt och de får onödiga ytor att jobba på. 2-0 kommer efter en frispark perfekt slagen av Tuva Johansson till Shpresa och där sker inga misstag därefter.. 
Vi kommer ut i andra halvlek med ny energi och Shpresa kommer loss och får till ett kanon skott otagbart i målvaktens vänstra hörna, snyggt och 3-0.
En hel del byten sker och alla får spel tid idag. Detta gör att det blir lite rörigt ibland när vi är bollförande och bekväma i jobbet utan boll. Jessica Stenlundh kommer in och gör en bra insats på mitten med många fina passningar samt ett mål efter ett super arbete av Shpresa på kanten. Shpresa gör även sitt tredjemål fördagen efter en finlöpning och pass där hon kallt placerar bollen i mål.
En vinst av ETT KOLLEKTIV som vill vinna och inte bara träna:-) Alla gör ju det kanon och visar emellanåt att vi kan rulla runt med tålamod och visar man denna mognad lite oftare så får våra motståndare det svårt, DÅ ÄR NI BRA TJEJER!! Publiken måste vara helnöjda då det blev många mål och ibland ett bra lir tjejer.Vet om att jag är svårflörtat och inte visar glädjen ni gör men jag kan garantera er att jag ler med hela kroppen inombords! En fin seger av ett bra lag som håller nollan, det var nog det viktigaste idag, hålla nollan!!!!
Sen kan man önska att vi är lite snabbare i bolltempot och samt att vi fyller på mer i boxen när kantspelet kommer igång.
Viljan, även om man vinner måste ALLTID vara att göra saker bättre och snabbare.
Johanna Albrektsson fick spelarnas röst på matchens lirare.
Ett gott dagsjobb tjejer. Trevlig helg så ser vi fram emot veckans träning och nästa match. 
Mål 
Shpresa 3
Linda 
Jessica Stenlundh
Referat: Hörby FF - Tomelilla IF
2019-05-06 09:19

Tomelilla matchen:
Efter många timmars träning och slit tjejer så får ni äntligen vinna!! Fan vad ni är värda detta!!!!

En bra genomförd match av alla där ni håller er till matchplanen och inte springer ifrån era positioner utan är disciplinerade hela vägen ut. De tar dock ledningen efter en fast situation där den snöpligt dimper ner på bortre där hon enkelt kan slå in bollen i öppet mål. Känns inte riktigt rättvist att ligga under med 0-1 i halvlek...Vi fortsätter att spela bra med ett etablerat tryck på deras planhalva men är för stillastående den sista tredje delen. Klart, inte lätt heller när bussen står mitt framför:-) Vi reducerar genom Anna Rohman som offrar sig starkt i kamp med målvakten efter ett fint inspel av Linda Andrea Persson. Vi fortsätter att ligga rätt i pressen och rätt vad det är snor Lejla Selava bollen av deras back och kliver in i straffområdet och gör 2-1.. Det märks att ni är bra tränade tjejer då ni maler och maler och de orkar inte stå emot den sista 20min. Anna Rohman gör sitt andra för dagen med ett distinkt avslut i bortre efter ett bra förarbete av Emilia Nilsson.
Tyvärr får det ett sista tröst mål genom ett själv mål men det var en rättvis seger enligt mig.
Det vi bör fundera lite på är att när vi inte ligger på, och ja det klarar man inte en hel match, är då att ligga rätt i positionerna och ha en tydlig kommunikation fast vi slår av på tempot ibland..
En fin laginsats där de flest gör sitt jobb och det stod i mellan Emilia NilssonAnna Rohman och Madicken Allemog om att få dagens lirare. Denna gång fick Madicken Allemog tröjan!

Referat: Vittskövle IF - Hörby FF
2019-05-06 09:19
Vittskövle matchen..
Dagens match bjöd inte på några glada miner direkt.. Till vårt försvar så hade vi för många borta av olika anledningar som gör att vi inte kan hävda oss riktigt. Sen ger vi dem 3 jäkla skit mål efter 20min gör inte saken lättare. Tung uppförsbacke naturligtvis.. Många felpass, beslut som definitivt inte gynnade laget. Nja, här får vi nog be de tillresta om ursäkt för vårt agerande rent fotbollsmässigt. Sen att vi jobbar hårt kollektivt och håller siffrorna nere i 2:a halvlek får vi ta med oss då vi återigen visar moral, ansvar och en massa hjärta för laget.. hade vi bara satt passningarna på rätt personer så hade matchen sett helt annorlunda ut. Dock skall vi inte ta bort våra motståndares insats då 8-0 säger en del.. Är övertygad om att matchen hemma kommer bli annorlunda då min förhoppning är att spelarna faktiskt sätter lite prio på laget och planerar lite efter kalendern. Sen kan saker inträffa naturligtvis men vi är en liten trupp och är så beroende av tillgängligheten av spelare...
Referat: Hörby FF - Rydsgårds AIF/Skivarps GIF
2019-04-15 11:54

Rydsgårds matchen. En premiär som jag ser det har två sidor.. En första halvlek där vi helst glömmer allt och en andra där vi kan ta med oss allt!!
Premiär är alltid en premiär så det var många nervösa ben och sammanbitna tjejer, lite för spänt kan jag tycka men vi är så olika personligheter, som sig bör:-)

Vi får en tuff start då vi ligger under med 4-0 efter 25min ca. 
Detta är så jäkla onödigt då vi som individer slarvar med passningarna och inte arbetar i rätt ytor.. Detta i kombination att vi inte tar vårt jobb och är bekväma gör att de kan springa i väg med en 5-1 ledning i halvtid. Linda gör ett fint mål efter ett bra genombrott av Jessica Stenlundhca som servera Linda Andrea Persson med en fin boll. Vi gör en hel del ändringar till andra halvlek som gör att vi börjar jobba som ett lag, en enhet och ett pressspel med ett tydligt understöd. Shpresa gör vårt andra mål. 
Vi skapar många chanser och de är knappt över på vår planhalva under andra halvlek, ja lite strö anfall i omställningen får de men men..
Vi vinner andra halvlek med 1-0 och detta för att vi var bättre tjejer och inget annat...

Nerver, unga icke prövade tjejer gör att vi får en dålig start men en fantastisk andra halvlek där alla sliter som ni gjort i träningsmatcherna. Linda Andrea Persson gjorde en bra insats på anfallet men tycker ändå att Tuva Johansson andra halvlek är absolut en av de bättre hon gjort där hon fick den defensiva rollen och höll ihop laget magnifikt..

Referat: Hörby Fotbollsförening - Hörja IF
Hörja IF
2019-04-01 06:12
Ett dåligt genrep brukar ju betyda en bra premiär som det ni fint heter. Stundtals spelar vi enkelt och rakare än tidigare matcher. Dock ramlar vi ner i deras låga tempo och har svårt att driva denna situation själva.. Här måste vi verkligen ha mer vilja till att löpa och skapa ytor mer..
Deras FW gjorde det svårt för oss ett par gånger med sin snabbhet och teknik,, Här är också ett exempel på att vi måste jobba närmre varandra för ett tydligare understöd. Vi kom runt fint på kanterna, där det resulterade i 2st fina mål av Svetlanna. 
Vi fick en bra genomkörare i laget där vi luftade alla spelare. Två veckor kvar till serien där vi gör en liten avstickare till Sövde till helgen.

Kan inte direkt plocka ut någon speciell idag då vi sk bara tar vårt jobb och ingen överprestation precis.
Bra kollektivt jobb tjejer.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 18/5 13:00
1 - 0  
Lör 11/5 11:30
5 - 0  
Lör 4/5 13:00
8 - 0  
Fre 26/4 19:00
3 - 2  
Lör 13/4 14:00
2 - 5  
Lör 30/3 12:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hörby Fotbollsförening, 09/05 08:34 
Hörby Fotbollsförening, 16/04 09:44 
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser