SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
Damer

Välkomna till Damlaget 2024
 
Referat: Spjutstorps IF - Hörby FF 
Vattenpolo?
2024-06-11 11:43

Dagens motstånd stod Spjutstorp för, ett lag som just nu seglar i medvind.

Vi kom till dagens match med en debutant från flickor 09/10 och en återvändare, jättekul! Det är Isa som är målvakt från 09/10 laget och Emelie som kommit hem igen från äventyr uppåt i seriesystemet, senast i Älmhult. Båda två kommer göra stor skillnad för oss i framtiden! 

Matchen startar i fullständigt ösregn, med stora mängder vatten från ovan! Vi har klart för oss vad vi behöver göra mot dagens motstånd, och vi gör det bra men saknar den där sista touchen. Denna match är absolut ett fall framåt, där vi spelar så som vi vill och fokuserar på rätt saker. Håller bollen på backen och söker ytor där vi vill såra motståndet, spelar oss uppåt i banan. Hemåt är solida och släpper inte till speciellt mycket, vi fredar målet och låter Isa jobba med hanterbara avslut. Så sammantaget över hela banan, agerar vi bra och börjar hitta vår struktur i hur vi vill uppträda såväl offensivt som defensivt. Resultatet siffermässigt blev negativt, men där var så mycket vi tar med oss in i framtiden och bygger vidare på. En god kamp som knuffar oss framåt som lag och den process som vi befinner oss i, tålamod och åter tålamod...vi kommer dit vi vill vara med tiden!

 

Plus idag:

Isa gör A lags debut!

Emelie är hemma igen!

"Sandy" gör comeback efter skada!

 

Målskytt: Thea

 

Bra jobbat på samtliga idag, ingen som faller ur och alla tar fighten!

Referat: IFK Osby  - Hörby FF 
Tråkigt slut på denna tillställning!
2024-05-25 17:09

Dagens motstånd står Osby för, ett lag som haft en tuff start i serien.

En mycket varm dag som påverkar båda lagen, vilket syntes i matchbilden. 

Vi visste vad vi skulle göra och hur vi skulle uppträda, stundtals gör vi det bra men stundtals inte. De ligger och hugger på misstag, där vi också blir straffade. Vi gör idag kostsamma missar som resulterar i mål, så blir det ibland och inget att göra åt detta i stunden. Vi är helt klart det bättre laget, över hela banan. MEN vi bränner alldeles för många 100% målchanser, då blir det lätt så att man som lag tappar sådana här matcher.

Vi har 2-1 in i minut 90, då tar "domaren" över huvudrollen och vill sätta sin prägel på denna match. Han hittar helt plötsligt en straff, efter att ha missat en exakt likadan situation i motståndarnas målområde! Katastrof dåligt, efter att ha sprungit runt i mittcirkeln under 90 minuter så hittar han helt plötsligt denna straff...usch va illa! Här tappar vi 2-1 till 2-2 och matchen är över, riktigt surt men men vi får bjuda på denna!

Nu tar vi helg, sen träningsvecka och ny match nästa helg.

Bra jobb tjejer, fotboll är inte alltid rättvist!

 

Målskyttar idag:

Thea 1 mål

Jessica 1 mål

 

/Micke 

Referat: Hörby FF  - Röke IF 
En fin skalp...
2024-05-20 11:42

Dagens motstånd stod Röke IF för, för dagen serieledare och som har startat säsongen starkt. Ett vasst motstånd som ska kräva det bästa ur oss!

Fick vi ur oss det bästa då? JA verkligen, vi står upp på absolut bästa sätt och är tillbaks i spåret igen efter förra veckans upplevelse. Vi har klart för oss hur vi vill agera och uppträda i vårt spelsystem, något som blir mer och mer tydligt för varje gång vi beträder en fotbollsplan. Alla vet vad de ska göra i sin roll på plan, och vad som behövs för att göra varandra bättre.

Vi tar ganska snabbt ledningen med 2-0, efter ca 10 minuter. Därefter blir det lite mer match och det står 3-2 i halvtid, 10 minuter in i 2a halvlek så kommer 4-2. Sen rinner matchen på och vi lyckas stänga matchen, med slutresultat 4-2 och 3 sköna poäng till oss.

En bra match där vi visar på stor mognad och tillit till vårt spelsystem, alla underkastar sig lagets spelsätt och då blir det som bäst! Extra kul idag är att vi har med 2 spelare från flickverksamheten, födda 09 och 10. Det är Hanna och Emma, som kommer in och känner på seniorfotbollen och de gör det med bravur...WOW! Framtiden är ljus för oss i Hörby, med alla dessa unga duktiga fotbollsspelare som sakta men säkert mognar in i seniorkostymen. Detta är helt i linje med hur vi i Hörby FF vill arbeta, där vi fyller på med egna spelare från de yngre leden. 

Idag har vi en forward som lossar bössan och gör 3 mål, mycket bra Thea. Nu har vi 3 forwards som tillsammans har gjort 16 mål, oerhört viktigt! Sen tar alla andra i laget jobbet som gör att våra offensiva spelare kan producera, det är än mer viktigt så att de där fram kan fortsätta leverera. Vi behöver offensiva spelare som gör poäng, det är viktigt! Men kollektivet är ALLTID vår styrka!

 

Målskyttar idag:

Thea 3 mål

Aleyna 1 mål

 

Bra jobbat tjejer!

 

/Micke

Referat: Wä IF - Hörby FF 
En rejäl käftsmäll
2024-05-12 18:03

Idag möter vi ett duktigt och vasst Wä, som inte ger oss mycket till chans. Hatten av!

Vi är inte alls påkopplade idag, gör inte det vi ska. Helt enkelt, vi var inte riktigt där. Wä styr och ställer med ett snabbt och vasst passningsspel, där de river sönder vår defensiv på ett hänsynslöst sätt. Vi möter ett välspelande lag i Wä, ett lag som kommer straffa många under seriespelet 2024. 

Men men solen går upp imorgon igen, vi reser oss igen! Ny träningsvecka och nya utmaningar väntar oss, vi kör på och tror på det vi gör...oavsett vad!

 

Målskytt idag:

Thea 1 mål

 

/Micke 

 

Referat: Hörby FF  - Sibbhults IF
Wow...vilken insats!
2024-05-09 00:07

Idag väntade ett mycket tufft morstånd, ett motstånd som startat starkt i serien med 10 inspelade poäng!

Vi har en tydlig matchplan och tanke med hur vi ska få träff i dagens match. Håller vi denna och tror på det vi gör, ja då kan detta gå vägen.

Vi startar matchen bra och får som belöning 1-0, sen hamnar vi inte riktigt rätt och vi gör inte riktigt det vi ska. Vi går i halvtid med en känsla av att vi kan mycket mer, och att detta ska ut i 2a!

Vi börjar 2a bra, med bra inställning och betydligt större beslutsamhet. Vi maler och maler, visar stort tålamod och vinner till slut med 4-0. En riktigt bra och väl genomförd match, där vi återigen visar stor moral i laget! Bra tjejer, vi vet vad vi kan och att vi kan! Ni tror på processen, att vi tar steg framåt hela tiden...tillsammans som ett kollektiv!

Nu vilar vi 3 dagar, sen är der dags igen. Denna gång borta mot Wä, ett bra motstånd som kommer kräva det bästa av oss!

 

Målskyttar idag:

Maja 3 mål

Klara 1 mål

 

Vill också passa på att tacka alla våra fina supportrar! Ni betyder mycket för oss, vi gör detta tillsammans med er!

 

/Micke

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 13/6 19:00
Sön 9/6 16:00
2 - 1  
Fre 31/5 19:00
2 - 3  
Mån 27/5 19:00
3 - 0  
Lör 25/5 13:00
2 - 2  
Sön 19/5 15:00
4 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hörby FF, 10/06 09:06 
Hörby FF, 30/05 14:26 
Hörby FF, 22/04 12:03 
Hörby FF, 22/04 10:50 
Hörby FF, 04/03 09:48 
Hörby FF, 26/02 14:32 
 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser