SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
Damer

Harlösa spelen F03
En dag som började med sjukdomar och återbud genom Agnes och Filippa. Anna blev inkallad och ställde upp.
I gruppen hade vi tuffa matcher som Fortuna, Torna Hällestad osv. Vi gör ett bra grupp spel med toppen i matchen mot Torna Hällestad som resulterade i en 2:a plats i gruppen.

I semifinalen blev våra motståndare Harlösa/veberöd som såg starkare ur ju längre turnering gick. Under hela grundspelet hade ett mycket organiserat försvarsspel som gjorde att vi kom till semin.
Fortfarande en bra defensiv och farliga omställningar, dock går matchen till förlängning med 3st spelare + mv. Spelet böljar fram och tillbaka men vi känns lite farligare.. Dock inga mål i denna förlängning utan en ny med 2st spelare mot 2. Här tappar vi boll i anfall men madde bryter tillbaka den och spelar Lejla som drar till med en tåfis och vinst!!! Vi är i Final tjejer!!!! Här skulle vi upp mot Fortuna som vi förlorade i gruppspelet mot..
Vi gör en kanon match IGEN tjejer men de gör mål när det är 20sek kvar av matchen... Surt men dock rättvist....
En kollektiv insats med toppar och INGA dalar tjejer... Det är sådana här insatser som gör att man håller på och verkligen kan vara stolt över tjejerna och dess insats.... Beröm överflödigt men idag var ni bra brudar, håller till matchplanen och tar fan ert jobb till 110%... 
Åhus
En match där vi omg måste komma på banan igen efter en fullständig utklassning av Åhus.
Vi var inte ens trea på bollen idag samt många sjukdomar och skador fortfarande jäklas med oss..
Ellen lämnade återbud pgs sjukdom,Frida återbud pga skada, Möller dök upp fast sjukdom, Alma blev skadad, Bella spelade skadad, Linden likaså, Ida fick gå ut pga skada...... Lista är lång av elände just nu tjejer... Dock så kämpar ni tappert och ni gör absolut vad ni kan.... Hade det inte varit för ett uppoffrande spela av dess like av 98,Maria och Natta så hade siffrorna varit betydligt större...

Näsum
En förlust som gör det ännu tyngre då Shpresa blev knä skadad.. idag vet jag inte riktigt hur det är med henne men hoppas på det bästa naturligvis... Matchen i sig.. Vi ändrade till ett annat försvarspel och lite annorlunda uppställning inför denna macth och detta fungerade mycket bra... Centralt mycket bra försvar dock problem med deras vytter som är snabb och farlig offensiv kraft för dem.. Ida , Maria och Shpresa kom rätt och med hårt jobbande yttrar spelade vi bra och skapade oro för dem..Dock tar de ledningen med 1min kvar av halvleken efter lite kallabalik i straffområdet efter en hörna..
Vi är dock tydliga i halvlek att fortsätta på inslagen väg i andra.. Vi rycker upp oss mer i andra och är aggresiva i pressen..
Frida får tag i bollen efetr passning av Ida(tror jag) och löper ifån och placerar den snyggt, härligt och vi får lite luft igen..
Tyvärr tar de ledningen på ett jäkla offiside mål där domaren inte gör sitt förbannade jobb.. Spelare och ledare har skyldigheter och ansvar men domarna kan putta och skoja med våra motståndare och bara skita i oss andra... Nä detta var helt avgörande för vår del, i negativ riktning... 3-1 gör de efter ännu en hörna som deras tjej gör ett snyggt nickmål på, dock dåligt försvarsspel kan jag tycka.. 
Dock strax efter får Frida ett inspel, tar ner på bröstet och placerar in reduceringen snyggt!! tror att Ida igen var passningsläggaren, (rätta mig om jag har fel)... Vi trycker upp och blottar oss där de skapar ett par chanser men Alma var duktig idag och gör ett par fina räddningar.. Dock deras sista mål, vet jag inte riktigt vad som händer där vi låter henne gå ifrån mittplan utan press hela vägen in i vårt straffområde och dra upp den i taket... 
Vi var minst lika bra som Näsum men skada och oflyt gör det svårt för oss. Vi är ju endast en trupp på 16spelare och vi får ju verkligen hoppas att Shpresa mår bra och inget allvarligt hänt med knät..
All heder till er tjejer, bra instats och jävla inställning idag.. vet om att det är tungt nu men vi måste fortsätt jobba i denna inslagna vägen och ha tålamod...
*** Alma, Frida
** Ida, Shpresa
* Maria, 98
Kullabygden DFF
En förlust som jag ej anser vara rättvis.. Kanske lite för mycket vitt men så får det bli.. Slarv i försvarspelet på deras första mål då vi inte pratar och tar beslut i straffområdet. deras mål nr 2, trist för Alma men inte mycket att göra åt, sånt som händer.. Deras nr3, dåligt försvarsspel genom att vi inte låter henne hållas utåt i banan uatn låter hon kliva in och skjuta. 4:e, miss i uppspelet som resulterade i mål.. Positivt idag var att de gånger vi visar tålamod och rörelse utan boll, gör vi det bra och skapar chanser.. Tänker på Bellas ribba, mål där så kanske en annan utgång!! Sen kombinationen Shpresa, Ida och Frida som gör att Frida kan trycka in 1-3 målet var bra.. Vi tar detaljerna under veckans träning.
Ida, Frida och 98 var de som utmärkte sig idag lite mer...
Uppåkra IF
Premiär som vi gärna vill glömma omg. Ett sargat lag med många återbud gör att vi inte kommer till sin rätt idag. Dock tjejer, vi gör vad vi kan och hotar lite då och då men fokus är inte på 100% idag. Vi vet hur vi skulle agera och hur de spelar men felaktiga beslut i försvarsspelet gör att det står 3-0 till dem efter en kvart.. Alla kämpar och försöker, det är inte det, men vi måste oavsett folk, börja tänka lite mer fotboll och inte bara titta på organisationen... Inget att säga om resultatet, Uppåkra vann rättvist. Är dock jäkligt överygad om att det blir en annan match när de kommer hit, då vi ÄR fullt mannskap och kan prestera den fina fotboll ni kan tjejer. Ellen är en otränad Elllen men ack så duktig idag, undrar då hur en tränad Ellen kommer att bli?? Möller tog stort ansvar vid ändingen och visade verkligen att hon vill vara med i start 11:an. Nu tränar vi ordentligt denna vecka då den rackarns huttebollen är slut och vi kan börja fokusera på rätt saker.... Härlig inställning av alla i matchen tjejer och vi får ju inte glömma Fridas arm dragning:-)
Hörby FF - BK Höllviken/BK Olympic
Dags för ännu en batalj och nu var det jumbon som kom på besök.

Vi snackade om att vi måste ha bra fokus och inställning inför matchen och verkligen jobba hårt för och få med oss tre pinnar i denna match då motståndarna skulle kriga i 90minuter trots tabelläget då dem absolut inte hade något och förlora.

Vi börjar matchen väldigt bra och skapar bra tryck direkt framåt.

I vårt första anfall så skapar vi redan en het chans som vi bränner för att i anfallet efter ta ledningen med 1-0 genom Maja Andersson.

Vi fortsätter trumma på och har vi har ett bra press spel och direkt återerövring vilket resulterar att vi kan etablera tryck på offensiv planhalva.

6:e minuten och Maria Hemberg utökar vår ledning till 2-0.

Vi fortsätter spela bra med tålamod i vår speluppbyggnad för att få folk i rätt positioner och få många spelare rättvända i offensiv planhalva (spelyta 2) men mitt från ingenstans slutar vi följa matchplanen och vi tappar både spelet och organisationen i laget.

I den 17:e minuten så reducerar motståndarna från ingenting alls egentligen. Ett motlägg som studsar och hon vänder sig om och skjuter på chans och lyckas lobba den över målvakten. Snöpligt och retsamt.

Resten av halvleken så är det väldigt mycket jojjo fotboll från bägge hållen. Vi har bättre kvalité i vårt spel (speluppbyggnad, komma till avslut och göra mål) men vi missar så in i h*lvetes mycket framför mål där vi är rent för ineffektiva. Sen blir det väldigt mycket individuell prestation som tar över matchbilden än själva det kollektiva spelet.

Andra halvlek börjar bättre från vår sida där vi spelar mer organiserat och utnyttjar det kollektiva anfallsspelet.

Om jag sammanfattar andra halvlek istället för och skriva om den.
Vi skapar väldigt mycket varav totalt 8-10 frilägen samt en del skott utifrån men vi lyckas inte göra mål. Försvarsmässigt så slarvar vi i hemåt jobbet och låter dem emellanåt etablera tryck på vår planhalva. Dock så rer vi ut det utan och släppa till alldeles för farliga lägen.

Detta är typiskt en match som både jag och Håkan har tjatat om tusentals gånger om att vi måste sätta våra målchanser för och döda matchen. Detta hade kunnat kosta oss både två och tre poäng mot ett motstånd som hade utnyttjat situationerna som uppstod på ett bättre sätt. VI MÅSTE SÄTTA VÅRA LÄGEN då vi idag är 12,5% effektiva framför mål vilket långt ifrån är godkänt.

Men vi måste ändå plocka med oss att vi har en helvetes grym inställning och vilja matchen igenom och det räckte för pch bärga hem ännu en skön tre poängare.

IFK Trelleborg - Hörby FF
Efter premiär förlusten hemma mot Dösjöbro IF så var det revansch i sikte.

Vi åkte upp till Trelleborg som likt oss är nykomlingar i division 2 i år och som vi på hemmaplan vann över med 3-2. Inför denna match fick vi stuva om ordentligt i laget och vi fick efter många om och men gå ner till en trebackslinje pga spelarbrist m.m.

Första halvlek så börjar vi väldigt bra inledningsvis där vi rullar runt bollen precis så som vi vill göra men utan och riktigt komma till några heta chanser. Det känns som att det är väldigt tungsprunget och väldigt få intentioner från medspelare till bollhållare gör att vi inte kommer någonvart med vårt bollinnehav (känns som att vi hade haft flera fys pass i benen inför dagens drabbning). Dock blir det bättre mot slutet och vi skapar bättre lägen varav två utav dem bör och skulle ha resulterat i mål.

Andra halvlek så visar vi betydligt bättre intentioner och vi har bättre rörelse utan boll.

Lina är påpassligt framme på en retur och placerar in bollen i mål. 1-0 i den 53min.

Bella gör entre  och comeback efter 19månaders frånvaro i den 72minuten och fyra minuter senare så visar hon vilken kyla hon har framför mål genom och snyggt löpa sig fri och ta emot bollen och elegant chippa in bollen på en rusande målvakt.

Dock så kvitterar IFK Trelleborg efter ett kanonskott rakt in i krysset från 20-25m.

Detta gör att det blir en böljande fotboll där motståndarna trycker upp mycket folk och vi ligger på omställningar och lyckas skapa flera klara lägen utan och förvalta dem (MÅSTE GÖRA MÅL PÅ SÅDANA KLARA LÄGEN).

I sista minuten så kliver Maja Andersson fram och definitivt dödar matchen genom och stänka in 3-1 efter att ha drivit fram bollen och vikt inåt och gått på avslut på främre stolpe. Snyggt.

Vi vinner matchen och ingen snack om saken att vi är det bättre laget i matchen som skapar helt klart de hetaste chanserna. Men vi måste vara betydligt effektivare framför mål, kan bli kostsamt.
Hörby FF - Dösjöbro IF
Då var det dags och dra igång höstpremiären och seriesuveräna Dösjöbro IF stod för motståndet.

Vi hade en tydlig plan på hur vi skulle tackla av matchen då vi hade nött på dem taktiska bitarna väldigt noggrant under veckans aktiviteter.

När väl matchen drar igång så är allt som bortblåst och vi blir väldigt naiva och passiva i vårt försvarsspel.

Dösjöbro IF kan kontrollera matchen i första halvlek och gör lite vad dem själv känner för och vill (känn det som).

Dock blir sista kvarten bättre utav första halvlek men då har Dösjöbro IF sprungit upp till en 4-0 ledning. Närmre 5 och 6-0 och 4-1.

Andra halvlek så gör vi det mycket bättre och visst så har dem ett skott i stolpen men vi lyckas med och förhindra dem från och skapa några klara lägen och spelet är väldigt böljande och matchen är väldigt chansfattigt för den delen.

Vi förlorar med 4-0 och det är väl inte stora siffror med tanke på alla återbud som trillade in innan matchen samt hur läget såg ut inför matchen men vi får inte vara så passiva i vårt försvarsspel som vi var i första halvlek.

 
IK Wormo - Hörby FF
Vi åkte iväg till Landskrona och hade revansch i sikte.

Vi startar matchen väldigt kontrollerat och har ett bra tålamod i vårt speluppbyggnad inledningsvis.

Motståndarna sjunker väldigt lågt ner med sin backlinje vilket betyder att dem inte lämnar några ytor bakom sig och arbeta på. Väldigt raka i det dem gör då dem söker deras vänstermittfältare eller deras otroligt skickliga anfallare  i ett tidigt skede.

Inledningsvis så har vi bra kontroll på deras anfall.

I den 20:e minuten så är det en lång boll som våra mittbackar missbedömer och den studsar förbi bägge till en rusande anfallare som har fri lejd mot vår målvakt. Micaela har inga alternativ än och rusa ut men deras anfallare är kylig och rundar henne och placerar in bollen i öppet mål. Väldigt tafatt försvarsspel i just den sekvensen.

Vi försöker spela vårt spel och vi gör det bra fram till den sista tredjedelen. Men vi är för statiska i anfallsspelet och vi gör det väldigt enkelt för våra motståndare och försvara sig på, dessutom är vi väldigt slarviga vid mottagning, bollbehandling och passningar vilket gör att vi får kontringar emot oss.

Andra halvlek:
Samma matchbild som i första halvlek men nu snackar vi om att vi måste hålla i bollen på offensiva planhalva så vi kan bita oss fast där. Vi snackar även om att vi inte skall söka dem avgörande passningarna för tidigt då dem sjunker hem med mycket folk och där finns inga ytor o jobba på bakom dem.

Vi slarvar i en situation där vi är på väg framåt där vi har för bråttom o söka en avgörande pass istället för och hitta trygghet i spelet och motståndarna kontrar på oss o deras anfallare kan ostört nicka in 2-0.

3-0 kommer när vi spelar bollen i gapet på deras anfallare (tillbakaspel) och hon kan enkelt placera in 3-0 ensam med målvakten.

IK Wormo är bra defensivt där dem har seriens bästa mittback utan tvekan, sen har dem en av seriens bästa anfallare som gör det svårt för oss då hon konstant jobbar och hotar i djupet gång på gång.

Vi är inte dåliga spelmässigt i denna match då jag tycker att vi är bättre spelmässigt än IK Wormo men vi slarvar enormt mycket med enkla saker som mottagningar och pass men gör det bra med svårare saker.  Sen så skapar IK Wormo tillräckligt många heta chanser vilket vi inte gör under 90min.

Vi jobbar vidare under hösten. 
Glumslöv - Hörby
Vi åkte iväg till Glumslöv med en sargad trupp och väldigt många som förtillfälligt är borta av olika anledningar.

Årets varmaste match börjar i väldigt högt tempo från bägge hållen.

Inget utav lagen lyckas med och etablera ett spel och det blir väldigt mycket jojjo fotboll hela tiden.

Vi gör 1-0 på omställning där vi äntligen får till vår kontring på det viset så som vi vill ha det på.

Motståndarna kvitterar efter tafatt försvarsspel och där vi glömmer bort markering på bortre och hon kan enkelt rulla in 1-1 i öppet mål.

Andra halvlek:
Slarv i uppspelsfasen och motståndarna uttnyttjar det och straffar oss och gör 2-1.

Vi kvitterar då Shpresa Seferi gör sitt andra mål för dagen.

Vi gör 3-2 trodde vi men domaren blåser felaktigt av för offside.

Fortf väldigt böljande spel fram o tillbaka o väldigt många trötta ben på planen.

Glumslövs spelare drar på från cirka 25-30m och lobbar in bollen i mål.

Tyvärr lyckas vi inte med och hitta en kvittering och matchen slutar 3-2 till Glumslöv.

Jag skall inte skylla på frånvaro, sol eller värme. Idag var Glumslöv bättre än oss och dem ville mer än oss i denna match. Dem lär inte ligga långt ner i tabellen när man summerar den i höst.


Hörby FF - Uppåkra
Efter en tuff batalj matchen innan mot suveräna Södra Sandby skulle vi ta oss an Uppåkra IF.

Vi startar matchen väldigt bra och spelar med stort pondus där vi styr spelet och Uppåkra ligger och kontrar med längre bollar.

Inledningsvis så är det vi som förr spelet men det är Uppåkra som tar ledningen i den 7min på en hörna. Enda dem hade haft i matchen innan målet.

Vi deppar inte ihop utan kör på men Uppåkra är nära och dubbla sin ledning när vi slarvar i försvarsspelet och dem kan avlossa ett skott i ribban strax utanför straffområdet.

Inte det klaraste läget men Shpresa kvitterar till 1-1 i den 20:e minuten när hon tar ett avslut i steget som ställer målvakten på mellan hand.

Vi fortsätter trumma på och tar över matchbilden fullständigt.

Vi skapar frilägen, målchanser och avlossar massa skott mot Uppåkra målvakten. Maja har det klaraste läget där hon fintar förbi 5st spelare och rundar målvakten men missar öppet mål.

Saga Hagman kan enkelt nick placera in sitt första mål i seniorsammanhang och vilket otroligt snyggt nickmål det var. 2-1!

Andra halvlek så är det enbart spel mot ett mål och vi har 12-1 i avslut gentemot första halvlek där det var 6-3 i avslut.

Vi träffar stolpen två gånger, deras målvakt gör 4 riktigt bra räddningar men Maja lyckas med och fastställa slutresultatet till 3-1.

En bra match från allihopa men vi är inte effektiva tillräckligt. Funkar och bomma så många lägen idag mot ett lag som saknar självförtroende men vi måste ha mer kyla framför mål mot motstånd som verkligen slåss om topp placeringar.
 

Södra Sandby - Hörby FF
Vi åker till sandby med tre pinnar i bagaget och med en sargad trupp men ändå har vi en bra inställning till dagens tuffa batalj.

Vi startar matchen väldigt bra och spelar en riktigt bra fotboll dem första 20min.

Vi skakar om Sandby rejält och det är vi som styr spelet och ligger på för och få utdelning.

Ida har en frispark från cirka 25m som stryker ribbans ovansida och den frisparken förtjänade ett bättre öde.

Ett skott utifrån straffområdet och Sandby kan snöpligt ta ledningen med 1-0.

Detta ger sandby mer energi och dem gör även 2-0 i den 32minuten efter slarv i passningsspelet.

Första halvlek är väldigt jämn spelmässigt och det hade lika bra kunnat stå 1-1 eller 2-1 till Sandby.

Andra halvlek så startar vi precis som den första, vi tar tag i taktpinnen och försöker spela vårt spel och de är inte Sandby riktigt förbereda på. Vi har mycket bollinnehav dem första 20minuterna och vi har ypperligt läge till och reducera och kvittera men vi missar. Måste göra mål på chanserna som vi får mot ett så pass bra och skickligt motstånd.

Ida går ut för och plåstras om i 5-10min och vi tappar mittfältet och sandby gör både 3 och 4-0 vilket dödar matchen helt och hållet. Luften går ur oss och resten av tiden blir bara till och vänta in domarens slutsignal.

Sandby vinner till slut med 6-0.

I mina ögon så speglar inte resultatet matchbilden, tycker att Sandby är ett j*vla bra lag och dem har en tydlig struktur och ide i sitt spel och ett högt tempo. Men vi gör en bra match trots 4 tunga avbräck innan match och 3-0 hade nog speglat matchen betydligt bättre. De rinner iväg efter 3 och 4-0 målet vilket blir en stor uppförsbacke och hämta in och luften och hungern försvinner med vinden . Sandby är utan tvekan det bättre laget idag och vi får önska dem lycka till i kampen om seriesegern mot Dösjöbro.Nästa match spelas hemma mot Uppåkra IF.
Hörby FF - Lunds SK
Då var det dags för match mot ännu ett lundalag men den här gången var det match på hemmaplan mot Lunds SK.

En väldigt svår och knepig första halvlek med ett spel som är böljande fram och tillbaka. Vi har ett bättre organiserat anfallsspel än vad Lunds SK har men det låser sig stora delar utav första halvlek och ändå är det vi som står för kommandot. Maja gör 1-0 och Lunds SK kvitterar på fast situation på en hörna i halvlekens sista minut.

Andra halvlek så ökar vi upp tempot och där är fler spelare som deltar i skeedet, speluppbyggnad och komma till avslut och göra mål.

Vi har mycket bollinnehav och skapar bra chanser och vi styr matchen och Lunds SK får jaga boll och ligga på kontringar.

Maja Andersson, vår lilla skyttedrottning ökar på ledningen till 2-1 i den 59:e minuten.

Fel beslut i försvarsspelet (kollektiva då) leder fram till att Lunds SK kan kvittera i den 68:e minuten. Retsamt då det är vi som har dem klaraste lägena och det är vi som försöker spela boll med en tydlig spelide.

En hörna i den 81:e minuten, Maria Hemberg nickar in bollen distinkt i krysset och vi tar återigen ledningen  och gud vad rättvist i sett till antal chanser och sett till vilket lag som förr spelet.

Fast situation i den 85:e minuten för Lunds SK och vi tappar markering återigen och dem kan kvittera till 3-3.

I den 92:a minuten får vi en frispark halvvägs in på deras planhalva, Ida skickar in en boll i boxen som Theres skjuter på volley rakt upp i nättaket och vi fastställer slutresultatet till 4-3. Fantastiskt gott och trycka in bollen med matchens sista spark och snacka om att rättvisa skippades ute på plan.

Vi vinner matchen med 4-3 men vi måste jobba med dem defensiva fasta situationerna där vi måste vara mer beslutsamma och hungriga till och få väck bollen.

Nästa match går mot ett av seriens bäst lag, Södra Sandby.Lunds BK - Hörby FF
Årets första soliga samt vindstilla match spelades borta mot Lunds BK på konstgräs.

Matchen börjar i ett högt tempo från första stund där vi äger mycket boll utan och skapa riktigt heta målchanser och ett motstånd som enbart ligger på omställningar med sina långa bollar.

10min in i första halvlek så är det en sekvens där vi blir för passiva i försvarsspelet och hamnar på mellanhand där motståndarna kan hitta in  bakom vår backlinje med en längre djupledsboll och enkelt spurta förbi längs kanten och hitta ett instick snett inåt i straffområdet som motståndarna kan enkelt rulla in bollen i mål (lyckas inte bryta boll i momentet tidigare samt så tappar vi markering på spelaren som gör mål).

Känns väldigt surt och ligga under efter en bra start från vår sida där det är vi som är det laget som rullar mycket boll och försöker skapa chanser genom och spela oss fram/igenom och motståndarna får koncentrera sig på och ligga rätt i försvarsspelet.

Resten av första halvlek så äger vi mycket boll och kommer fram bra i sista tredjedelen dock har vi bekymmer med och komma igenom men det bör tilläggas att de har 8-9 spelare i och kring straffområdet vilket betyder att vi tar ett par avslut utifrån utan och lyckas ställa till det ordentlig för målvakten eller för Lunds BK (hon gör två bra räddningar i första).

Andra halvlek så skruvar vi upp tempot ännu mer och har ett snabbare passningsspel och betydligt fler spelare som deltar framåt i banan. Vi etablerar ett tryck högre upp och försöker förgäves hitta riktiga klara chanser men Lunds BK gör inget försök till och spela fotboll utan dem hade bestämt sig för att i första hand försvara ledningen och via sitt långa spel kanske hitta en målchans. Med andra ord en väldigt tråkig fotboll.

Vi trycker upp med dem flesta spelarna och vi är igenom och till och med kvitterar men domaren blåser av för offside och den kändes väldigt hårfin.

Vi har väldigt många situationer i och kring straffområdet men får inte till avsluts momenten eller så slår vi en eller två passningar för mycket eller dribblar en eller två gånger för mycket.

Vi träffar stolpen och vi är inte riktigt med på returen och deras siste man kan rensa iväg bollen.

Vi trycker upp med all folk sista 15 där vi enbart stannar hemma med våra två mittbackar för och hitta en kvittering vilket resulterar i att vi blir sårbara för kontringar och det utnyttjar Lunds BK nästan två gånger men vi reder ut dessa situationer. Men hellre förlora med 2-0 genom och försöka hitta 1-1 än och inte alls försöka få ut något av matchen.

Vi har två bra frisparkslägen varav ett nästan på straffområdeslinjen men vi är inte kliniska i våra avslut samt så har vi tre riktigt bra hörnor som borde resulterat i bättre öden.


Tyvärr så hittar vi ingen kvittering  och Lunds BK vinner matchen med 1-0. SNÖPLIGT........

Ett resultat som inte speglar matchbilden i mina ögon eller publikens ögon. Visst dem gör mål på en situation där vi hamnar fel i försvarsspelet och förutom det så har vi en stolpträff och ett bortdömt mål som kan diskuteras om det verkligen var offside.

Blir väldigt svårt också och spela mot ett motstånd som inte har någon spelidé och flyttar hem allt folk för att sedan köra mycket sparka spring fotboll.

Vi tar nya tag om två veckor mot Lunds SK.

Hörby FF - Näsums IF
Då var det dag för en ny batalj hemma på Hörby IP och ikväll stod Näsums IF för motståndet.

Tänkte kopiera vad Näsums tränare hade sagt till tidningen efter matchen och låta det vara som ett match referat:

– Vi hade en del småskavanker, men det var inte så mycket att snacka om. De var strået vassare över hela planen, säger Näsums spelande tränare Angelique Sandberg Winther.


Hörby hade en trebackslinje och fem spelare på mitten, vilket vållade Näsum problem.

– Till en början hade vi problem med deras sätt att spela. De hade mycket boll och vi fick mest jaga. Vi blev stressade och det kändes som att deras spelare var överallt, säger Näsumtränaren.

Det tog nästan en halvtimme innan hemmalaget fick utdelning. 1–0 kom i den 28:e minuten och 2–0 i den 31:e.


Men Näsum hade inte gett upp. I inledningen av den andra halvleken kunde Sandra Nilsson reducera genom ett direktskott.


Dock räckte det inte hela vägen. Shpresa Seferis 3–1-mål i den 54:e minuten sänkte Näsum och hemmalaget kunde defilera hem segern.

– Det var inte så mycket att snacka om i dag, säger Sandberg Winther, som ville lyfta fram mittbacken Ebba Zätterberg efter matchen.


En väldigt bra insats från samtliga där vi dominerar matchen fullständigt och hade lätt kunnat vinna med ett par bollar till.


Amanda Hallqvist gör 1-0 och Maja Andersson 2-0.


Laddar om batterierna till bortamatchen mot Lunds BK.BK Höllviken / BK Olympic - Hörby FF
Efter en bra vecka efter första vinsten i serien och avancemang till kvartsfinal i DM så var det tid för oss o åka iväg till Höllviken för en ny seriematch.

Vi startar matchen väldigt bra och äger mycket boll och spelar runt bollen med stor frihet. BK Höllviken/BK Olympic får koncentrera sig på och jaga boll bara.

De första 20minuterna så har vi 7chanser och göra mål på utan och få någon utdelning.

Men vår lilla egna Maja bestämmer sig för och gå ut på en liten dribblingsräd då hon snurrar upp 3 spelare och från ingen vinkel alls dundra in bollen i bortre kryss. Så jävla snyggt mål och de var länge sen jag såg ett sådan individuellt skickligt mål.

2-0 kommer fem minuter senare och Shpresa placerar in bollen efter stor dominans från vår sida.

Första halvlek bjuder inte på några fler mål utan vi är nära hela tiden trots stort bollinnehav och flera bra målchanser.

Andra halvlek:
Motståndarna blir 5-10min sena till avspark i andra halvlek trots att domaren blåser i pipan 3-4gånger (tror det handlade om att de medvetet ville psyka oss eller så behövde dem den extra långa vilan).

Iaf så är vi inte uppe på tår dem första 5minuterna och på deras första skott i matchen så reducerar dem till 1-2.

Ida Nilsson utökar ledningen till 3-1 bara tre minuter efter med ett rappt avslut utanför straffområdet.

Shpresa utökar ledningen till 4-1 i 60:e minuten då hon viker in i straffområdet och placerar in bollen intill stolpen.

Vi har bud på fler mål då vi dels har 4frilägen som vi inte lyckas förvalta och ytterligare 5målchanser varav 3skott gick i burgaveln.

I den 73:e minuten så får dem en hörna och vi går ner och tar varsin markering. Hörnan blir för lång och folket är på väg och flytta fram i banan men då så dömer domaren straff till BK Höllviken/BK Olympic. Ingen förstår riktigt vad som händer och inte ens dem själva förstår att han har blåst straff. Iaf dem reducerar till 2-4. Bör tilläggas att det var många situationer i matchen där konstiga beslut fattades (speciellt i andra halvlek till motståndarnas favör).

I den 76:e minuten på deras 3:e frispark på lika många minuter så får jag nock och ifrågasätter domarens bedömningsnivå då flera domslut enbart går till BK Höllviken/BK Olympic, flera sekvenser som jag anser vi borde ha frispark för som han inte blåser för. Dock blir jag inte uppvisad och BK Höllviken/BK Olympic kan slå sin frispark.

En frispark som vi slarvar på och motståndarna kan reducera till 3-4.

Lina är igenom deras två backar efter en smart löpning och en finurlig passning. Hon blir kapad bakifrån och domaren blåser frispark 10m ifrån straffområdet. Målchansutvisning trodde vi alla men domaren väljer och inte ens straffa dem med gult kort.

Vi får ytterligare ett kanonläge dryga ut vår ledning men träffar återigen burgaveln.

Det blir lite nervöst i slutet då det är svårt och komma in i några situationer då man inte vet vart domaren har lagt nivån på i matchen. Samt blir för ivriga för att göra fler mål och flyttar upp med rent för mycket folk (sårbara för kontring) men vi reder ut det och Maja hinner även med och göra sitt andra mål för dagen då hon efter en smart passning dribblar sig förbi ensam med målvakten och placerar in 3-5. Så j*vla gott!


En match där vi har kontroll på tillställningen och borde ha gjort minst 3-4mål till med dem lägena som vi hade. Vi gör ett och annat misstag som är alldeles för kostsamma. Men vi viker oss aldrig och kämpar på i hela matchen och vi vinner trots att det kändes som och spela mot 12 spelare i andra halvlek.


Nu laddar vi om batterierna till matchen på onsdag hemma mot Näsum.
Trelleborgs FF - Hörby FF (8-delsfinal DM)
Inför matchen så bestämde vi oss för att ta den som den kommer samt pröva på en ny formation 3-5-2. Målsättningen med denna match var och ge så många som möjligt så mycket speltid som möjligt och i stort sett strunta i vad resultatet blev. Folk som hade varit utanför startelvan eller suttit mycket bänk skulle få chansen och visa upp sig då vi ville rotera spelarna för och hålla dem fräscha då vi befinner oss i en period med väldigt mycket matchning samt ge alla chansen till och visa upp sig för att slå sig in i startelvan (samt en del som har mycket fotboll i skolan).

Det är väldigt blåsigt och första halvlek startar vi i motvind. Väldigt mycket krigande från bägge hållen och inget utav laget som riktigt tar tag i matchen. TFF är ett väldigt duktigt lag med mycket nyförvärv från div 1 och 2 och de satsar till 110% och ta klivet upp till divison 2 vilket dom troligtvis kommer göra.

Maja får ett friläge med målvakten men hon gör en bra räddning och returen går i burgaveln.

Frida får ett ypperligt läge och sätta in bollen i öppet mål men den hamnar strax utanför högra stolpen (så när, så när).

Motståndarna träffar ribban samt stolpen efter en grym räddning utav Alma i första halvlek annars är spelet en jämn historia.

Andra halvlek:
Vi gör väldigt många byten i andra halvlek och roterar på spelarna. Vi får ingen rhythm i spelet och Trelleborg är mer på hugget inledningsvis.

Motståndarna träffar ramen 3ggr till under andra halvlek varav den ena går ribba in. 0-1 i den 80:e minuten

Vi flyttar upp med all folk och går in o spelar en 3-4-3 uppställning och sätter full press på motståndarna vilket gör att vi tar över matchen mer och mer.

Vi träffar ribban samt så har vi ett avslut som deras målvakt gör en bra räddning på.

I ca 88:e matchminuten så får vi en frispark till vänster, cirka 20-25meter ifrån mål. Maja Andersson stegar upp och tar den och placerar den i närmsta krysset. Så jävla snygg frispark och med ett sådan härlig precision så det stod härliga till och med så få minuter kvar.

Förlängning:
Vi bytar formation till 4-3-3 och organiserar om i laget samt bestämmer oss för att bibehålla den höga pressen och direkta återerövringen vilket gör att vi tar över matchbilden. Både lina, maja och shpresa är igenom vid ett par tillfällen men vi får ingen riktigt utdelning.

Motståndarna skapar inte så mycket under förlängningen och matchen går till straffar.

Trelleborg börjar och lägga straff.

Omgång 1:
1-0 TFF MÅL
1-1 Shpresa MÅL

Omgång 2:
1-1 TFF MISS
1-1 HÖRBY MISS

Omgång 3:
1-1 TFF MISS
1-2 ANNIE MÅL

Omgång 4:
2-2 TFF MÅL
2-3 AMANDA MÅL

Omgång 5:
3-3 TFF MÅL
3-4 ALMA MÅL

Vi drar det längsta strået och vinner straffläggningen.

Otroligt skön seger där alla jobbar och kämpar konstant i 120min. Vi tar med oss denna moraliska seger vilket betyder att vi avancerar till kvartsfinal till borta matchen mot Höllviken/Olympic på lördag.Hörby FF - IFK Trelleborg
Då var det dags för den riktiga hemma premiären på vanligt naturgräs. Planen kanske inte var den bästa men alltid roligare och spela fotboll på vanligt gräs.

Efter en retsam förlust i hemma premiären på konstgräset och en tuff borta match mot seriefavoriten Dösjöbro så tog vi oss an IFK Trelleborg.

Vi går in i matchen med en härlig inställning och äger mycket utav spelet och styr matchen dit vi vill.

Vi har ett bra flyt i passningsspelet och motståndarna får jaga mycket boll och de syns tydligt att dem fokuserar på och ligga på omställningar.

Vi har bra lägen och göra mål inledningsvis men det dröjer fram till den 10:e minuten innan den unga talangen, Maja Andersson placerar in ett lågt skott intill stolproten. Otagbart för målvakten.

Vi trummar på och släpper inte till något bakåt och har bra spel framåt.

15:e minuten och Maja Andersson drar till ett skott som är otagbart för målvakten och 2-0 är ett faktum.

I den 25:e minuten så utökar Maria Hemberg ledningen till 3-0 då hon är påpassligt framme på en retur, snabbt uppfattat och bra beslutsamhet i den sekvensen.

30minuten och IFK Trelleborg reducerar och det kommer efter lite slarv i försvarsspelet och ur ingenting alls egentligen (tror att bekvämligheten smyger sig in i laget med en klar ledning).

Halvtidsvila.

Andra halvlek förstörs väldigt mycket utav kraftigt regn och blåst och vi får inte igång mycket organiserat (varken försvarsspel eller anfallsspel). Det blir väldigt mycket jojo fotboll fram och tillbaka och där finns inga klara lägen från något utav lagen. Blir väldigt mycket långa bollar och trötthet bryter sig i bägge lagen.

I den 80:e minuten så tappar vi boll 30meter från mål och deras spelare skjuter på chans, 3-2 och det skapar nerv i matchen.

Dock så blir det inte farligare än så och vi kan bärga hem årets första tre poängare.

En match där vi spelar bra och borde gjort ett par mål till i första halvlek och en andra halvlek där vi blir rädda och ängsliga i vårt agerande men en bra kämpar insats i andra och tre poäng är alltid tre poäng. Gutt, nu laddar vi om batterierna till 8-delsfinalen mot Trelleborgs FF.


Dösjöbro IF - Hörby FF
Vi åkte iväg till Dösjöbro IP igår för seriens andra match.

Efter lite skador och sjukdomar så fick vi möblera om i laget men vi åkte iväg till Dösjöbro med en god inställning och bra träningsvecka bakom oss.

Första halvlek är en väldigt jämn tillställning där vi ligger rätt i våra positioner i försvarsspelet och inte bjuder Dösjöbro (som spelade division 1 ifjol) på några hea chanser. Maria gör en bra löpning och kommer igenom försvaret efter en finurlig passning från mittfältet. Deras back hinner tillbaka och bryta boll i sista sekund.

Dösjöbro kommer inte till några klara lägen och deras försök till instick bakom backlinjen löser både backlinje och målvakt med bravur.

Ett tillbakaspel från vår mittback till vår målvakt som hamnar hos deras anfallare håller på och ge Dösjöbro ett gratis mål men vår målvakt hinner ut i sista sekund och gör en grym räddning.

Vi skapar inga direkt farliga chanser men vi har bra tryck framåt och i mellan åt så etablerar vi ett spel på offensiv planhalva men Dösjöbro är även ett grymt försvarande lag som dom är ett anfallande lag.

Vi tappar boll centralt i banan när vi är på väg framåt, Dösjöbro hittar en anfallare i djupet men vår målvakt är med på noterna och går ut och gör en grym räddning.

Spelet är böljande och vi kommer runt 4-5gånger på kanterna men där har vi för få alternativ i box. Men Shpresa får till ett avslut som blir hörna.

Dösjöbro tar ledningen i den 35minuten där deras anfallare skjuter utifrån, ser ut som vår målvakt greppar bollen men tappar den och deras anfallare kan stötta in bollen i tom bur.

Snöpligt och gå till halvtidsvilan med underläge 0-1 när vi gör ett så bra defensivt jobb och inte släpper till något.

Andra halvlek.
Motvind och Dösjöbro trycker på med mer folk. Vi lyckas inte etablera ett direkt spel men å andra sidan så släpper vi inte till några chanser i heller (inga klara chanser).

Dösjöbro utökar ledningen till 2-0 där vår målvakt halkar när hon ska skjuta ut bollen vid inspark och dem kan placera in bollen i öppet mål.

De målet och mot de motståndet så går luften ur många spelare tyvärr.

3-0 kommer på en hörna där vi tappar markering helt o hållet på spelare.

4-0 i 91:e minuten efter slarv där vi egentligen har koll på läget men bjuder dem på målet där dem kan enkelt peta in bollen.

Visst är Dösjöbro värda vinsten, finns inget och snacka om. Dom har ett bra passningsspel och ett högre tempo än vad vi har. Ingen hade räknat med att vi skulle plocka med oss 3poäng här mot serie favoriten trots det gör vi en bra match där vi kämpar i 90minunter och har en god inställning matchen igenom.  Det enda som frustrerar mig är sättet på som vi ger bort målen. Tycker inte att Dösjöbro har många riktiga farligheter och dem tre heta chanser dem har i matchen lyckas vi förhindra så att de blir mål men vi bjuder dem på tre mål iaf.

Bättre fokus i dem avgörande momenten mot IFK Trelleborg nästa helg.

Hörby FF - IK Wormo
"Scancord och Dick Anderssons Måleri sponsrar oss med super snygga uppvärmningströjor". Ett hjärtligt tack till er!
Då var det äntligen dags för det som alla hade väntat på. Det som vi hade kämpat för under världens längsta försäsong, nämligen dags för serien och dra igång.

Vi hade hemma premiär mot IK Wormo, ett IK Wormo som vi har stött på många gånger under åren både i A och U-lagssammanhang.

Första halvlek var ingen höjdare och efter ett fantastiskt år med bra prestationer föregående säsong samt under årets försäsong så gör vi dessvärre en mindre bra insats i första halvlek. Vi får inget till och fungera, varken i försvarsspelet eller i anfallsspelet. IK Wormo spelar väldigt långt (långa bollar) från utgångsyta (målvakt/backlinje) till spelyta 2 och ibland spelyta 3 (anfallare). Där är en situation som vi har lite flyt med i domslutet där domaren inte blåste straff på (kändes som en straff) men förutom det så skapar dem inga heta målchanser trots att vi ger bort bollen gång på gång.  Men i den 20:e minuten efter deras fjärde eller femte hörna så kom deras utdelning. En hörna där vi tappar markering och deras spelare kan ostört nicka in 0-1. Fullt rättvis.


Vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra halvlek där alla fick rannsaka sig själva och där vi alla kände att vi kan så pass mycket mer än vad vi fick ut i första halvlek. Helt plötsligt börjar vi vinna första, andra och tredje bollar. Pressen kommer betydligt högre upp och mycket snabbare vilket gör att deras målvakt inte kan mata långbollar på deras suveränt duktiga anfallare. Vi har ett betydligt kvickare passningsspel och ett högre tempo och motståndarna får stora problem och komma in i matchen. Dem backar hem med i stort sett alla spelare och låter enbart en anfallare fiska där framme på långa bollar (kontring) vilket gör det trångt och komma på genombrott och skapa riktiga avslutslägen. Vi skapar aldrig många tillräckligt  heta chanser utan ett par halvchanser som med lite mer skärpa hade kunnat resulterat i mål. Närmsta eller bästa chansen fick Sandra som hade ett fantastiskt bra avslut på en frisparksvariant men bollen dimpde (studsade) ner strax utanför vänstra stolpen.

Snöpligt med förlust där JAG anser att en poäng vardera hade varit det mest rättvisa i sett till matchbilden då dem var helt klart det bättre laget i första och vi var helt klart det bättre i andra. Dock skall vi plocka med oss den andra halvlek där vi visade vår standard och det skall vi bygga vidare på under årets säsong.Sankt Olof IF/Kiviks AIF - Hörby FF
15:e raka segern!!!!! Mästarna från Hörby här är vi!!!
DÅ var det dags för årets sista bortamatch ute på vackra Österlen (Sankt Olof).

Vi ställde upp med följande lag:
Micaela

Emelie.98a - Jenny - Jessica

Carro - Ida / Burger / Madde - Frida

Theres - Erika

Avb:
Sofie, Emelie.V, Nina, Maria

Första halvlek:
Vi går fullt ut från minut ett och visar att vi är här för och plocka med oss tre poäng till Hörby.

Vi kontrollerar matchen och spelar väldigt bra.

Hörna efter 15 min och Theres kommer på första stolpen och nickar in bollen i ribban och Carro är påpassligt framme på returen och stöter in 1-0. Återigen mål på fast situation och det visar att vi är grymma på fasta.

2-0 gör Jenny Sandgren efter en fin hörna. Snyggt och påpassligt av Jenny som ökar ledningen.

Vi dikterar hela matchen och det känns väldigt kontrollerat och vi har bud på fler mål men vi är nära hela tiden.

Då Carros ribbskott är närmst mål samt Maddes nick som rensas strax vid mållinjen ut till hörna.

Halvlek.

Andra halvlek är det bara spel på ett mål och vi kontrollerar tillställningen.

Madelen Tryggvesson ökar på ledningen till 3-0 i den 55:e minuten.

Maria Hemberg gör sitt första A-lagsmål då hon från ingen vinkel alls till höger utanför straffområdet chippar in bollen i bortre. Snyggt avslut. 4-0 i den 66:e minuten.

Ida Nilsson bombar in 5-0 i den 81:e minuten, riktigt kanon, otagbart för målvakten.

Erika gör 6-0 i den 83:e minuten och vår skyttedrottning Madelen Tryggvesson fastställer slutresultatet till 7-0 i den 86:e minuten.

Finns inget och orda om mer än att vi är väldigt fokuserade och har en härlig inställning matchen igenom, Vi visar återigen varför vi ligger där vi ligger genom en bra prestation från samtliga.

Full fart framåt nu när det bara återstår säsongens sista match som går av stapelen den 25/9 15.00 på Hörby IP mot Sjöbo IF.  Kom och fira guldet tillsammans med oss!

Vid pennan
Ledarstaben


 


Hörby FF - Lövestad/Wollsjö
14:e raka segern! Mot 15:e. "Att vinna är inte allt, det är det enda"
Då var det dags för en ny match och nya förutsättningar. Lite speciellt till den här matchen var den att vi på väldigt länge (3 raka borta matcher) skulle spela en hemma match för omväxlingens skull.

Fantastisk fint väder (nästan för varmt), moralen på topp och med serieseger i bagaget skulle vi testas mentalt i denna drabbning.

Vi ställde upp med följande lag.
Micaela

Emelie.98a - Jenny - Jessica

Maja - Ida / Burger / Madde - Frida

Thessi - Natha

Avb:
Sofie, Verner, Lina M

Första halvlek.
Jag kommer inte skriva så mycket om den utan mest summera den, ¨

En halvlek där vi äger mkt boll men inte riktigt kommer till i sista tredje delen. Blir väldigt stillastående och väldigt svårt och spela oss igenom mot ett lag som lägger sig på försvar med i stort sett hela laget och satsar på ett rakt spel (längre bollar i djupet bakom vår tre backslinje). Vårt försvar sköter sig galant och vi har 7 lägen i första varav ett par stycken borde ha resulterat i mål. Motståndarna har 0skott på mål i första. Dock har vi väldigt bråttom med och göra mål och hinner inte få folk i positioner och vi blir väldigt statiska i vårt annars rörliga anfallsspel.

Vi får en tråkig skada på Nathalie som får söka akuten (fraktur i smalbenet vilket betyder att hon får hoppa runt i gips och kryckor i 4-6veckor, krya på dig kämpe!).

Andra halvlek:
Vi pratar om att vi måste vilja mer i andra halvlek och inte vara nöjda med att "seriesegern" är säkrad. Lövestad/Wollsjö står upp bra och de fightas för och undvika kval neråt och spelar efter sina förutsättningar.

Tycker att vi har en bättre attityd i andra och lite mer vilja.

Lövestad/Wollsjö får ett ypperligt läge och ta ledningen på deras första kvalificerade målchans i matchen då deras snabba anfallare drar iväg i djupet och kommer ensam med målvakten. Dock så har vi fru fortuna på vår sida och hon träffar stolpen. 0-1 hade varit svårt och hämtat upp mentalt.

Vi fortsätter och trycka på och har väldigt bra chanser och ta ledningen på dock så är avsluten för slarviga eller mitt på målvakten trots fyra frilägen varav ett där deras målvakt gör trippel räddningar på under samma sekvens.

På vårt 14 avslut kan Madde bomba in ledningsmålet där Jessica (långboll på kanten) går in i duell med deras spelare och snor åt den på högerkanten, spelar in den till Thessi som kropps fintar förbi två motståndare och slår ett inlägg snett inåt bakåt. Dock går skottet mitt på målvakten men på returen så är vår skyttedrottning påpassligt framme och stänker ditt ledningsmålet. Stor glädje och lättnad bryter ut.

Vi kontrollerar resten av tillställningen och trots 18-1 i avslut så lyckas vi inte göra mer än ett mål. Men hej vad gör det? Vi vinner matchen och drygar ut ledningen i tabellen och i slutändan är det det som räknas.

Idag vill jag framhäva backlinjen som inte tar ett steg fel. Varken i det defensiva (släpper till 1 avslut under 90min) samt i uppspels fasen där passningsprocenten är så gott som felfri. 

Dock extra plus till Emelie Birgersson och Jessica Stenlundh som var på spelhumör idag.

Ladda om batterierna och kraften samt den mentala biten för vi har två matcher kvar och vi skall inte bjuda någon på några billiga poäng.

Vamos Hörby!!!
Köpingebro IF - Hörby FF
"Vi vann igen, Hörby vann igen, så j*vla enkla tre poäng"

Då var det dags för en bortamatch i mina hemtrakter nere på Österlen mot Köpingebro IF.


Vi började matchen med och ställa upp på mittplan och hålla en tyst minut för vår ordförande som hade somnat in tidigare i veckan. Alla våra tankar går till familjen. Många stora bamse och styrkekramar till er. Matchen spelades med sorgeband från vår sida.


Vi ställde upp med följande lag:

Micaela


Sofie - Jenny - Jessica


Emelie.V - Ida / Burger / Madde - Natha


Theres - Erika


Avb:

Sabbe, Emelie 98a, Frida, MajaFörsta halvlek:

Vi börjar matchen bra då vi äger mycket boll och försöker spela oss igenom hela tiden.


Vi har läge till och ta ledningen efter 4min men deras målvakt gör en räddning.


10min in i matchen och Ida väggspelar sig igenom och placerar in bollen i mål. El capitano visar vägen.


Vi fortsätter och trycka på och vi kontrollerar händelserna i matchen då vi skapar ett par stycken halvchanser men inget som resulterar i direkt stora farligheter eller mål.


Erika ökar på ledningen efter 22min.


Innan första halvlek är slut så hinner vi göra två mål till men även släppa in ett mål där vi tror att motståndarna är offside så vi slutar spela helt enkelt, slarvigt (Theres gör 3-0 och Emelie.V gör 4-1.


Andra halvlek är i storts sett spel mot ett mål.


Vi dominerar hela halvleken och vi visar vår överlägsenhet.52min så gör Frida Månsson 5-1.


Minuten efter så gör Madelen 6-1.


69minuten blir Natha kapad bakifrån i straffområdet. Vi får straff och Köpingebro ett regelrätt rött kort. Natha tar hand om straffen och hon gör inga som helst misstag. Snyggt. 7-1.


8-1 i den 70min signerat Madelen skyttedrottning.


80min gör Erika 9-1 på en stenhård nick.


81min gör Frida sitt andra mål för dagen då hon placerar in 10-1 i krysset.


83min avslutar El capitano målskyttet då hon distinkt bombar in 11-1 i bortre efter fint väggspel och genombrott.


Med andra ord så är vi väldigt överlägsna matchen igenom. Dock så sover vi lite och slarvar med lite uppspel i första och de tar Köpingebro tillvara på vid ett tillfälle. Vi blir för målglada och många som vill komma med i protokollet vilket gör att vi drar iväg lite onödiga skott eller tar vissa mindre bra beslut. Men vi vinner och vi är väldigt bra i stora stunder utav matchen.Vid pennan

LedarstabenVAMOS HÖRBY!!

IK Pandora - Hörby FF
Vi vann igen, Hörby vann igen! Elfte raka segern!!
Seriefinal mot IK Pandora stod på agendan på Sandskogens IP ute i Ystad.

Vi ställde upp med följande lag:
Micaela

Sofie - Jenny - Jessica

Verner - Ida / Burger / Madde - Natha

Erika - Theres

Avb:
Nina, Emelie 98a, Maja, Lina


Första halvlek:
De märktes att mycket stod på spel de första 10minuterna då vi inte kommer in i matchen och vi agerar väldigt nervöst. IK Pandora tar ledningen under denna period efter lite slarv i försvarsspelet (välförtjänt).

Ytterligare ett par minuter går utav matchen och det känns inte som att vi hittar rätt.

En långboll som når Erika som lugnt och behärskat kan placera in kvitteringen under målvakten. 1-1.

Nu tänder vi till och äter oss in i matchen.

Vi tar över mer och mer och Madde drar till ett långskott från cirka 25-30m som dimper ner i bortre. 2-1.

Erika får ett hårt inspel som hon tar emot på ett väldigt kyligt sätt och bombar in 3-1.

Nu är det vi för hela slanten då vi kontrollerar (dikterar) spelet och rytmen av matchen.

Vi skapar ett par fina lägen men deras målvakt är med på noterna.


Andra halvlek:
Vi spelar av andra halvlek och skapar både enstaka bra lägen och väldigt många halvchanser där vi inte får till skotten riktigt. Deras målvakt gör 2 riktigt svettiga räddningar men vi lyckas inte trycka in fler mål.

IK Pandora har inte ett enda skott på mål i andra halvlek och bollinnehavet är 60-40 till våran fördel.

Vi spelar av matchen och vinner välförtjänt med 3-1.

En väldigt go vinst då vid förlust hade inneburit 3poängs ledning och vid vinst som det blev idag så betydde det att vi ökar på ledningen istället till 9poäng med 4 matcher kvar och spela.

Alla kämpar och sliter konstant i 90min så hela laget skall ha beröm idag.

Vi tror på det vi gör och spelar på det sättet som vi vill att andra lag skall förknippa oss på, ett spelande lag.

Fy Fabian vad stolt man blir på sättet som vi agerar/ har agerat på under seriens gång och vinsten mot IK Pandora innebar att vi nu har 11 raka vinster!!!!

Väldigt viktigt nu att vi inte slappnar av trots motståndarnas lilla psykning vid avtackningen utav domarna och motståndarlaget då det gratulerade oss till seriesegern.

VI HAR INTE PASSERAT MÅLLINJEN ÄN.

Ny match, nya förutsättningar nästa vecka!

Vamos Hörby!!!


Svenstorps IF - Hörby FF
Vi vann igen, Hörby vann igen!

Då var det dags till och återuppta seriespelet och höstpremiär stod på schemat! Det blev en tripp till Svenstorp på Österlen (märks väl att man uppskattar österlen lite extra mycket?) för en match mot självaste Svenstorps IF.


Laget såg ut som följande:

Micaela


Sofie - Jenny - Jessica


Natha - Madde / Ida / Burger - Verner


Theres - Erika


Avb.

Wilma, Nina, Lina, Emelie 98a


Första halvlek:

Vi spelar bra i första halvlek och tar tag i taktpinnen väldigt omgående.


Vi skapar ett par fina lägen första 5min och Svenstorps målvakten är väldigt aktiv.


8:e minuten och vi får en vänsterhörna. Ida slår en perfekt hörna och Jenny får göra sitt första mål för säsongen. Härligt att den mest rutinerade spelaren sätter ribban från start. Snyggt nickmål dessutom då hon placerar in den i bortre.


Vi har väldigt många spelkombinationer.


Vi har många bra lägen där vi rinner igenom men stressar lite i avslutsmomentet.


Skyttedrottningen Madelen utökar ledningen två gånger om till både 2-0 samt 3-0 och drygar ut sin ledning i skytteliga toppen.


Erika gör 4-0 innan paus vilan.


Andra halvlek bjuder på en del lägen men Svenstorp kämpar på bra och heroiskt och vi lyckas inte luckra upp deras försvar eller göra fler mål i andra.


Vi gör en ok första halvlek men blir väldigt stillastående i andra halvlek och försöker för mycket alldeles själv.


Vi vinner matchen och det är det som räknas.


Laddar om batterierna till nästa match som spelas borta mot IK Pandora.Vid pennan

Ledarstaben  


Hörby FF - Gärsnäs AIS
Forza Hörby, Heja di vide!!!
Då var det dags för vårens sista match innan uppehållet och den gick mot Gärsnäs AIS på hemmaplan.

Vi ställde upp med följande lag:

Micaela

Sofie - Jenny - Emelie.98a

Theres - Ida / Burger / Madde - Frida

Shpresa / Erika

Avb:
Jessica, Emelie.V, Hanna, Annie


Första halvlek:
3:e minuten - Frida får bollen på kanten och dribblar förbi två motståndare innan hon viker in i straffområdet och snurrar upp den tredje och placerar bollen vid målvaktens närmsta stolpe. Vilken otrolig fin soloprestation. Snyggt!

Resterande del av matchen så har vi ett par halvchanser och ett par vassa avslut. Dock så har Gärsnäs kommit hit för att "förlora" med så lite som möjligt och de faller hem med 10spelare runt straffområdet. Inget försök till och spela fotboll överhuvudtaget.

Vi försöker hitta öppningar i det kompakta försvaret men det är väldigt svårt.

Vi har bollen till 70% och Gärsnäs får bara springa och jaga boll. Deras enda försök till och anfalla är långa bollar men de avvärjer vår backlinje relativt enkelt.

Andra halvlek:
I paus snackar vi om tre punkter som vi borde göra bättre till andra halvlek:

1. Bättre rörelse utan boll
2. Bredda ut ännu mer (dra isär och hitta instick, eller komma runt om dem)
3. Högre bolltempo

60:e minuten - Ida får bollen centralt i banan, driver förbi sin motståndare och sticker in bollen i djupet mellan ytterback och mittback till Frida som har löpt sig fri bakom backlinjen. Frida viker in med sin löpning och placerar in bollen i bortre. Väldigt fint anfall och målet gick till exakt enligt dessa tre punkter som vi trycke på. Väldigt tjusigt mål från Frida och fin splitvision av Ida.

65:e minuten - Madde får bollen centralt och gör det hon är jävligt bra på, går på genombrott efter att ha dribblat förbi 2motståndare. Placerar in bollen och fastställer slutresultatet till 3-0. Ännu en gång visar hon varför hon leder skytteligan, snyggt.

Vi gör inga fler mål fast det är spel på ett mål.

Det var lite besvikna miner men vi tycker inte att det finns någon anledning till det överhuvudtaget. Vi har 70-80% av bollinnehav och vi har ett bra passningsspel samt så följer vi vår spelplan. Vi är spelförande laget i 90min och vi måste inte vinna alla matcher med 7-8bollar. Samt så håller vi nollan och motståndarna har 2 skott utanför mål på distans. Vet ni vad det bästa av allt är? Vi är serieledare och drygade ut vår ledning. Väldigt nöjd!

Nu håller vi sommarlov i ett par veckor och så ser vi till och göra en grym avslutning på seriespelet.

Vid pennan
Ledarstaben

Spjutstorps IF - Hörby FF
Det syns ju upp på dressen vad vi tillhör för ett gäng, vi spelar läcker fotboll som kammar hem poäng!!!!
Då var det dags och åka ner till vackra Österlen för en drabbning mot Spjutstorps IF. Det var inte vilken drabbning som helst utan det var seriefinal mellan 1an och 2an samt en revansch låg i potten efter den snöpliga premiär förlusten. Förutsättningarna? Vid förlust så hade Spjutstorps gått om oss med 1poäng vid vinst så ökar vi försprånget till 5poäng med mindre en halva serien kvar och spela (Pandora ligger 3a, 7poäng bakom dock en match mindre spelad).

Följande lag:

Micaela

Sofie - Emelie Burger - Emelie 98a

Natha - Theres / Ida / Madde - Emelie Verner

Shpresa - Erika

Avb:
Hanna Valfridsson, Ellen Andersson, Annie Haglund, Maja Andersson

Första halvlek:
Matchen är en minut lång när bollen dimper ner vid Erikas fötter som tar ett snabbt avslut och gör inga som helst misstag. 0-1 till våran fördel efter enbart 1min och 3sekunder spelade. Årets snabbaste mål utan tvekan!!

Följande 20min så är spelet väldigt böljande fram och tillbaka. Vi går in i försvarställning och tillåter Spjutstorp komma högt upp i banan. Lite för många felpass och mottagningar som studsar hej vilt håller på och ställa till det. De har en ribbträff och det blir någon form utav väckarklocka.

Vi tar över matchen igen och börjar spela vårt spel. Vi kommer betydligt mer runt kanten och vi har ett väldigt fint passning samt rörelsemönster.

Erika Truedsson är igenom efter en otrolig fin skarvning på en Zlatan mane från Shpresa Seferi, dock så räddar målvakten.

Lite mer energi och fart från våran sida gör att vi skapar ett par lägen och målvakten gör en räddning och på följande hörna så skulle det hända grejer.

Perfekt slagen hörna från Ida "El Capitano" Nilsson till Madde som nickar in 2-0! Distinkt avslut i den 35min.

Nu spelar vi väldigt bra och flyttar fram med mycket folk och sätter tryck på Spjustorp. 

Vi får en hörna i den 43min, och historian upprepar sig, Ida slår en fin hörna där Madde "skyttedrottningen" Tryggvesson nickar in 3-0!

Paus!

Andra halvlek är 3min lång när Hanna Valfridsson lyckas löpa förbi deras backlinje och placera in 4-0 vid den närmsta stolpen. Vaksam löpning och kyligt avslut!

Nu är det en period till på 5-10min där vi blir bekväma och tror att saker och ting är avgjorda, vi slarvar lite och bjuder Spjutstorp på reduceringen och det skapar lite nerv i matchen.

Men vi tar över matchen återigen och har bra tryck på hemmalaget.

71minunten och Shpresa blir fälld i straffområdet. Hon stegar själv upp och tar straffen hur lugnt som helst. Placerar in den i målvaktens vänstra hörn. 5-1!

80minuten så revanscherar sig Erika från den missade friläget i första halvlek genom och vinna boll, driva förbi motståndarna och runda målvakten och placera in bollen i tom bur. Hur grymt och kyligt som helst. WOW!

Matchen bjuder inte på fler mål och vi reder ut resterande minuter med bravur.

Spelmässigt så är det väl inte vår starkaste match, vi har fina tendenser och fina perioder där vi är väldigt grymma (rulla runt bollen inom laget, hittar instick, använder oss utav kantspelet) sekvenser och det tar vi med oss. Vi tar även med oss att vi sliter och kämpar i 90min och där är ingen jävel som viker sig. Fantastiskt!

Väldigt roligt och se dem unga spelarna från f99/00 samt f01/02 som kommer in och tar för sig och visar att även de vill vara med och leka med dem "stora tjejerna" och även Annie Haglund som gör debut i A-lagssammanhang. Imponerande!!

Nu laddar vi om till den sista matchen på torsdag innan vi går på en välförtjänt vila.

Vid pennan
Ledarstaben


 


Hörby FF - Sankt Olofs IF/Kiviks AIF
Vi vann igen, Hörby vann igen....
Då var det dags för en på förhand tuff batalj mot laget som låg på tredje plats, 5poäng efter med en mindre match spelad. Sankt Olofs IF/Kiviks AIF var laget som stod för motståndet och inför matchen hade de släppt in enbart 7mål (ett mer än oss).

Vi ställde upp med följande laguppställning:

Micaela

Sofie - Jenny - Jessica

Nathalie - Ida / Burger / Madde - Shpresa

Erika - Theres

Avb:
Hanna, Frida, Verner

Dem första 20min i matchen är väldigt böljande. Vi står för mycket bollinnehav men utan och skapa rent för mycket.

Vi tar sakta över matchen och börjar skapa lägen.

1-0 i den 33:e minuten via Madde som får bollen centralt i banan och driver fram ett par meter och placerar in ledningsmålet.

2-0 i den 36:e minuten då vi vinner bollen högt och utnyttjar deras misstag. Målskytt? Madelen Tryggvesson!

3-0  i den 38min från Shpresa Seferi, då hon placerar bollen otagbart för målvakten.

4-0 i den 40:e minuten från Frida Månsson då hon tajmar ett fint inlägg och nickar in bollen i mål.

5-0 i den 42:e minuten från Nathalie Bredberg då hon löper fint förbi backlinjen, bryter in och placerar in bollen.

Halvlek:

6-0 i den 49:e minuten från Erika Truedsson. Högerhörna som hon knäar in.

7-0 i den 76:e minuten från Ida Nilsson som tåfjotts placerar in bollen i bortre hörn strax utanför straffområdet.

8-0 i den 80:e minuten från Erika Truedsson som på ett fint inlägg, skjuter på volley distinkt in i mål.

9-0 i den 81:e minuten från Emelie Vernersson som löper sig fri  förbi backarna via en fin passning, inga misstag utan hon gör mål.

10-0 i den 90:e minuten då Madelen Tryggvesson fullbordar sitt hattrick genom ett snyggt skott i krysset. Väldigt distinkt.

På förhand så trodde jag att matchen skulle vara ännu jämnare, jag vet om att vi har en väldig hög högsta nivå och när allt klaffar så är vi utan tvekan seriens bästa lag. Men och vinna en match med 10-0 och enbart ha två skott mot sig (utanför mål) är en verkligen fantastiskt bra bedrift. Där är bud på fler mål och vi spelar väldigt bra. En fin anfallsfotboll samt ett bra pressspel som gör att vi vinner bollar och kan ha den inom laget under större delar utav matchen.

Plus till alla som verkligen fortsätter och mana på trots att ledningen är så pass stor matchen igenom.

Vid pennan
Ledarstaben
Lövestads IF / Wollsjö AIS - Hörby FF
Forza Hörby, heja di vide!
Följande lag:
Micaela

Sofie - Jenny - Emelie 98a

Natha - Burger / Jessica / Ida - Shpresa

Madde - Theres

Avb:
Wilma, Verner, Hanna, Frida

Första halvlek:
0-1 i 4:e minuten genom Nataslie Bredberg som viker in från högerkanten och placerar in bollen i mål. Väldigt snyggt mål.

0-2 i den 33:e minuten genom Theres Hedin. Väldigt fin spelvändning och väggspel på högerkanten till Natalie som gör ett inlägg på första stolpen. Theres dyker upp på första stolpen och lirkar tjusigt in bollen i mål.

Andra halvlek:
49min - 0-3 genom Ida El Capitano. Theres bryter in i straffområdet och har fri skottläge men passar osjälvisk snett inåt bakåt till Ida som placerar in bollen.

61min - 1-3 via en frispark från 30-35m där bollen dimper ner i bortre.

64min - 1-4 genom Emelie Vernersson. Madde bryter igenom och rundar målvakten men blir väldigt fult kapad men bollen studsar till Emelie som har följt med upp och placerar in bollen i tom bur.

72min - 1-5 genom Theres Hedin som viker in från vänster kanten och placerar in bollen i borte hörnet. Väldigt kyligt.

80min - 1-6 från Frida Månsson då hon får en fin djupledsboll och spurtar förbi sin bevakning och chippar in bollen i mål.

88min - 1-7 via Shpresa Seferi då hon får bollen centralt och lurar sin markering och placerar in bollen i bortre.

Vi gör en väldigt bra match med många avslut och väldigt fina hörnor. Vi äger mycket boll och har väldigt fina passningar och spelkombinationer. Vi kontrollerar matchen och vi visar en härlig inställning som inte viker oss för fem öre och verkligen spelar som ett lag som vill vinna serien. En bra halvlek följdes upp utav en bättre andra halvlek.

Sankt Olof IF / Kiviks AIF står för motståndet på fredag så nu laddar vi om med två bra träningar innan det är dags för nästa batalj.

Vid pennan
Ledarstaben
Hörby FF - Löberöds IF
Vi vann igen, Hörby vann igen.....
Då var det dags för ett riktigt derby mot grannlaget Löberöds IF.

Vi ställde upp med följande lag:

Micaela

Sofie - Jenny - Emelie.98a

Emelie.Burger - Madde / Jessica / Ida - Frida

Theres - Erika

Avb:
Nathalie, Johanna, Nilla, Shpresa


Första halvlek:
Första 15-20minuterna så kommer vi inte riktigt in i matchen trots att vi har 3 bra lägen och ta ledningen på via hörnor där Jessica Stenlundh är närmst och ge oss ledningen.

Men Frida Månsson utnyttjar spelbredden då hon driver från kanten och in i straffområdet och dundrar in 1-0. Vilt glädje bryter ut.

Efter målet känns det som vi tar över mer och mer och vi har 6 hörnor och utöka ledningen på men vi är nära.

Efter ett snabbt inkast på kanten så gör Frida sitt och vårt andra mål för dagen då hon identiskt viker in i straffområdet och placerar in 2-0 förbi målvakten från 20-25m .

3-0 gör Madde precis innan domaren blåser av halvleken efter en hörna och lite flipperspel som studsar ut till Madde som krutar in 3-0.

Dock bör tilläggas att vi har bud på fler mål.

Andra halvlek:
Halvleken är 12min gammal då Natalie driver förbi sina motståndare på högerkanten och drar till ett inlägg där Shpresa Seferi kommer på bortre och placerar in bollen på volley, pang boooom 4-0.

Ida N har en väldigt fin frispark som målvakten gör en otroligt fin räddning på samt så har vi ett skott klockrent i ribban.

En solklar straff i den 62:e minuten då Madde blir fälld och Shpresa stegar upp och placerar in den otagbart för målvakten (högt upp i höger hörn). 5-0.

Shpresa Seferi utökar ledningen till 6-0 i den 77:e minuten efter ett fint inspel snett inåt bakåt i straffområdet. Väldigt påpassligt och kyligt och därmed fullbordade hon sitt äkta hattrick.

79:e minuten och Nilla löper sig fri bakom backlinjen och med en smörpassning så avslutar hon anfallet med och placera in 7-0.

83:e minuten och Shpresa fastställer slutresultatet till 8-0 då hon drar till på volley rakt upp i nättaket och därmed så gjorde hon sitt 4:e mål för dagen. Fantastiskt fin prestation.

Vi hade en väldigt magisk andra halvlek där vi dominerade fullständigt. Det var bud på fler mål och det känns som att jag hade kunnat skriva ett väldigt långt inlägg om vad som hände på planen men jag nöjer mig där.

Väldigt bra match av samtliga, adrenalinet är fortfarande högt men det är viktigt att vi kommer ner på jorden så att vi kan fortsätta med våra fina prestationer.

Matchens lirare Shpresa Seferi. Jag tycker dock att samtliga var bra idag men 4mål på 35min inhopp för Shpresa som gör "comeback"  och blott sitt andra inhopp på över 1 år är fantastiskt grymt.


Njut av kvällen så ses vi i veckan igen.

Vid pennan
Ledarstaben
Hörby FF - Köpingebro IF
Vi tackar motståndarna och domaren för en välspelad match...
Vi ställde upp med följande lag:

Michaela 

Sofie - Jenny - Nilla

Natha - Ida / Jessica / Madde - Verner

Erika - Theres

Avb:
Hanna, Emelie B, Shpresa, Frida, Emelie 98a


Första halvlek:
En väldig svår och knäppig första halvlek där motståndarna föll ner med alla sina spelare och gjorde det trång för oss. Vi försöker spela fotboll och rulla runt och hitta olika passningsvägar. Köpingebro som sagt faller med hela sitt lag på egen planhalva och slår bara långt. 

Vi får ett par halvchanser och 4-5hörnor men vi har väldigt bråttom och söka dem avgörande passningarna.

Vi tar ledningen från en hörna där Erika nickar in ledningsmålet.

Paus. 

Andra halvlek så spelar vi betydligt mer kontrollerat och dessutom bekvämare. Vi hittar bättre passningsalternativ och vi har längre anfall. 

Frida Månsson ökar på ledningen till 2-0, Madde Tryggvesson gör 3-0 och Hanna Valfridsson gör sitt första mål i A-lagssammahang vilket betydde att hon fastställde slutresultatet till 4-0.

En väldigt komfortabel vinst där vi kontrollerar matchen i 90min.

Vid pennan
Ledarstaben 

 
Sjöbo IF - Hörby FF
De syns ju upp på dressen vad vi tillhör för ett gäng....
Då var det dags för en vecko batalj mot Sjöbo IF.

Vi ställde upp med följande lag:

Micaela
Sofie - Jenny - Emelie 98a
Nathalie - Ida / Jessica / Madde - Verner
Theres - Erika

Avb:
Nilla, Wilma, Hanna, Maria

Första halvlek:
Vi får börja första halvlek i en väldig jobbig motvind. Dem första 30min gör vi ingen riktigt bra insats. Vi får inte igång något etablerad spel då det är väldigt svårt och slå några ordentliga passningar och bollarna blåser lite som de själv vill. Väldigt mycket felpass från vår sida och Sjöbo har en tydlig ide om och slå långa bollar på deras vänsterkant samt på deras anfallare vilket vi läser av väldigt bra. 
Sjöbo gör 1-0 i den 25min då vi tappar bollen lite onödigt i felläge.
Erika är snabb med och kvittera i den 29min samt så ger hon oss ledningen i den 35minuten. Där visar hon kyla och även att hon är en kylig målskytt.
Emelie Vernersson ökar på ledningen i den 41:e minuten till 3-1 då hon gör mål från 35m där hon uppfattar kvickt att deras målvakt är ute på vift. Snyggt mål.
Nathalie Bredberg är framme och hugger på en retur och stötter in 4-1 i halvlekens sista minut.

Andra halvlek:
Spelet är väldigt böljande, vi försöker spela boll men blåsten förstör väldigt mycket och Sjöbo spelar väldigt långt så det blir väldigt mycket jojo fotboll i andra halvlek.
Ida (El capitano) lyckas iaf göra mål i den 61:e minuten då hon dribblar och har sig förbi ett par sjöbo spelare och dundrar in bollen i bortre hörn.
Som sagt inte vår bästa match i år men fy fan vilken karaktär vi visar, vi vänder ett underläge till vinst med hela 5-1. Bara de visar vilken moral samt vilka grymma individuella spelare vi har i laget.
I och med vinsten så gick vi upp i serieledning med samma poäng fast bättre målskillnad än Sankt Olof/Kivik.

Vi vann igen
Hörby vann igen
Så jävla enkla tre poäng
Spelar vi igen, så vinner vi igen
För inget rör vårt Vit o svarta gäng

Vid pennan
Ledarstaben
Hörby FF - IK Pandora
Hörbys tjejer det är grejer!!
Fint strålande väder, bra uppslutning i publikmässigt och en toppmatch mot IK Pandora stod på schemat. Ett IK Pandora som var obesegrade fram till dagens drabbning,

Vi ställde upp med följande uppställning:

Micaela Ohlsson

Sofie.Hedlund - Jenny.Sandgren - Emelie.Nilsson

Nathalie.Bredberg - Ida.Nilsson / Jessica.Stenlundh / Madelen.Tryggvesson -  Emelie.Vernersson

Erika.Truedsson - Theres.Hedin

Avb:
Hanna.Valfridsson, Wilma.Nilsson, Nilla.Lennartsson, Maja.Aandersson

Första halvlek:
Vi tar tag i taktpinnen direkt och startar i ett högt tempo från första minut.
Vi spelar med pondus och aggressivitet där ute på planen och vinner många första bollar som gör att vi kan ställa om snabbt och komma fram till avslut.
Dem första 20 min har vi 3-4 lägen, inga riktigt klara lägen men ändå bra lägen till och ta ledningen. 
Ida avlossar en kanon som träffar klockrent i ribban.

Vi kontrollerar spelet och är både 1 och 2 nummer större än Pandora.
Många fina kombinationer och många passningar inom laget och motståndarna får springa och jaga en del boll.
Vi har en period med många hörnor  (6st) varav 3 av dem är riktigt nära.
29:e minuten och Madelen bestämmer sig för och åka slalom förbi motståndarna. Hon kommer förbi både en, två, tre samt fyra Pandora spelare innan hon placerar in bollen lågt ner i bortre hörn. 1-0 och stort jubel bryter ut på Idrottsplatsen. Väldigt tjusigt individuell prestation av våran skyttedrottning.
Sista tio så blir spelet mer böljande och Pandora kommer mer in i matchen utan och skapa några farliga lägen men spelet är som sagt mer böljande sista tio.

Halvlek: 1-0 till oss.

Andra halvlek:
Vi tar tag i taktpinnen igen och bestämmer oss för och slutföra arbetet till 110%. Alla verkar taggade till andra halvlek och det syns på spelet.
Vi har två riktigt fina lägen som deras målvakt räddar varav den ena resulterar i en hörna till oss.
Erika T gör 2-0 i den 55minuten på just den efterföljande hörnan och ännu mer jubel bryter ut på Hörby IP.
Vi fortsätter och trummar på och är väldigt snabba i våra omställningar samt så ställer vi om med ganska mycket folk och det skapar väldigt stora bekymmer för motståndarna.

3-0 i den 69:e minuten utav Theres Hedin. Maja.A (Blott född 2002, snart 14år) utmanar sin gubbe på kanten. Gör en snygg kroppsfint och dribblar förbi sin motståndare, serverar Theres inne i boxen som gör en kroppsfint och snyggt placerar in trean. Tjusig prestation utav Maja samt Utav Thessan.

Vi kontrollerar matchen och fast dem reducerar till 3-1 i den 81:e minuten så känns det aldrig nervöst eller som att segern var hotad.
Vi vinner matchen välförtjänt och är som sagt det bättre laget för dagen.
Bör nämnas att vi hade många fina lägen där bland annat de räddar en boll på mållinjen där Theres sånär blir två målskytt.
En väldigt bra prestation från samtliga och hela laget skall ha beröm.
Matchens lirare blev Theres Hedin.

Vid pennan.
Ledarstaben


Hörby FF - Svenstorps IF
Äntligen var det dags och göra premiär på A-lagsplanen (naturgräs på hemmaplan).

Vi ställde upp med följande lag (3-5-2):

Micaela

Sofie.H - Jessica.S - Emelie.N

Nathalie.B - Madde.T/Ida.N/Emelie.B - Emelie.V

Theres.H - Erika.T

Avb:
Sabina.S, Wilma.N, Hanna.V, Jenny.S

Första halvlek:
Vi valde inför den här matchen och sätta en högre samt aggressivare press för och vinna bollen betydligt högre upp och ställa om snabbare.
Vi börjar bra och har två - tre avslut inom loppet av 3minuter.
5:e minuten och vi gör 1-0. Madelen Tryggvesson dribblar sig förbi 3 motståndare innan hon placerar in bollen i bortre.
Vi håller på och bjuda Svenstorp på reducering då vi slarvar och ger dem öppet mål som Emelie Nilsson räddar på mållinjen. Svettigt värre.

2-0 kommer i den 21:e minuten då Madelen Tryggvesson gör sitt andra mål för dagen. Vi vinner boll på mittplan, hittar passning på offensiv planhalva. Madde tar med bollen och trycker in bollen i krysset. Väldigt snyggt, distinkt och otagbart för målvakten
3-0 kommer i den 32:e min då Erika löper sig fri och placerar bollen. Tjusigt.
Halvleksledning med 3-0.

Vi spelar väldigt bra i mellan åt där vi hittar fina kombinationer och kommer fram till många avslutslägen. Vi fattar ett par förhastade beslut där vi blir för själviska och borde kanske ha tittat upp och värderat lägena bättre. Många blev väldigt enkelriktade när vi märkte att det gick för lätt.


Andra halvlek:
4-0 i den 61:e minuten då Erika löper sig fri bakom deras backlinje och fri med målvakten så gör hon inga som helst misstag utan placerar in bollen kyligt i mål.
5-0 i den 65 minuten utav Ida där hon vinner boll högt upp, driver ett par meter och distinkt skjuter in bollen i mål från långt avstånd. Mål i den tredje matchen i följd. Grymt.
Om ni trodde att Madelen var färdig för dagen så hade ni fel, hon hinner göra både 6 samt 7-0 inom loppet av 10min vilket betydde mål numer 3 och 4 för dagen och 6 totalt på 3 matcher. Även Madde gör mål i tre matcher i följd. Grymt!!
Theres Hedin avslutar målproduktionen i den 85:e minuten och fastställer slutresultatet till 8-0. Efter många om och men i matchen så fick du ditt efterlängtade mål. Grymt!

Vi gör det som förväntas utav oss då vi är ett nästan två snäpp bättre än motståndet. Första halvlek blev det mer individuellt spel medans andra är betydligt bättre spelmässigt där vi hittar längre och bättre kombinationer där fler spelare deltar i anfallsfasen.  Men en väldigt bra insats där vi kan plocka med oss väldigt mycket positivt.
Nu laddar vi om batterierna med en grym träningsvecka innan den tidiga seriefinalen mot IK Pandora på fredag,

Vid pennan
Ledarstaben


Gärsnäs AIS - Hörby FF
Då var det dags för bortapremiär och resan gick ner mot vackra Österlen, destination = Gärsnäs.

Vill först och främst börja med och säga att planen vi spelade på var i ett fantastiskt bra skick för att vara så tidigt in på säsongen. Väldigt fin gräsmatta.

Vi ställde upp med följande laguppställning:

                     Micaela

Sofie.H - Emelie.98a / Jessica.S - Ellen.A


Emelie.V - Ida.N / Madde.T - Emelie.B
         

 Theres.H - Nathalie.B

Avb:
Sabina.S, Hanna.V, Wilma.N, Maria.H, Maja.A

Första halvlek:
Detta kommer vara en jobbig matchrapport och skriva så jag kortfattar mig.
Vi tar tag i taktpinnen och visar att vi är här för och plocka med oss 3poäng till Hörby.  Vi för spelet och rullar runt och äger mycket boll. Vi gör mål väldigt tidigt då Madde avslutar med ett stenhårt skott (otagbart för målvakten) som sticker iväg med en flygande fart. 0-1 i den 6minuten.
Vi fortsätter och trummar på och försöker etablera tryck högre upp i banan samtidigt som vi spelar väldigt bra fram till sista avgörande passning/ dragning eller avslut. 
Gärsnäs försöker sticka in bollen bakom backlinjen  på deras skicklige/snabbe anfallare men det löser backlinjen med bravur tillsammans med vår målvakt som agerar libero.
Theres Hedin kliver fram och visar fin dribblingskonst då hon lekfullt dribblar förbi tre motståndare och placerar in bollen i mål. 2-0 i den 26:e minuten.
Vi har tre fina hörnor som så när resulterar i mål men närmst kom Wilma då hon trycker dit pannan och träffar klockrent ribban. Förtjänade ett bättre öde.

Vi går in i halvlek med en 2-0 ledning trots 7-0 i avslut + Bör tilläggas att det både snö/regnade under hela halvleken.

Andra halvlek:
Första 5-7 minuterna startar vi väldigt segt och det märks att många är frusna. Dock så steppar vi upp två växlar och tar över matchen igen.
Frispark från cirka 25m och vår el capitano (Ida Nilsson) stegar upp, placerar och siktar, tar sats och drämmer in bollen i krysset. Helt otagbart för målvakten och vilt  glädje bryter ut i Hörby lägret.
Theres Hedin är verkligen på spelhumör idag då hon gör sitt andre mål samt Hörbys fjärde för dagen, iskallt avslut från en lekfull anfallare. 4-0 i den 60:e minuten.
Vi fortsätter trumma på då Madde prickar klockrent stolpen från cirka 25m.
Vi har väldigt många avslut nu men eloge till Gärsnäs som verkligen sliter och kämpar och inte viker ner sig för fem öre.
Vi håller ut och vinner matchen samt skott statistiken med 15-2.

Plus till alla som är verkligen grymma idag. Väldigt roligt och se dessa gröngölingar både 00or samt 02or som vi har med i matchen idag som verkligen håller en bra kyla och lugn i matchen. Väldigt moget spel trots väldigt unga åldrar.
Idag vill jag verkligen plussa backlinjen som inte gjorde ett enda misstag (målvakten inräknad) varken defensivt eller offensivt. Varje cm ni tog ute på planen var kloka/rätta beslut. Plus även till Theres som visar storform trots nästan 2månaders frånvaro pga skada.

Nu spinner vi vidare på detta och fortsätter  våran marsch framåt.
Forza Hörby, Heja di vide.

Med vänlig hälsning
Ledarstaben


Hörby FF - Spjutstorps IF *Seriepremiär
Då var det dags för det vi hade väntat på enda sedan i slutet av september, seriespel. Nu var det dags för serien och dra igång.

Många lag hade tippat oss, Spjutstorp samt Pandora som seriefavoriter. Så omgång ett bjöd på ett intressant möte.

Vi startade med följande laguppställning:
Micaela

Johanna - Emelie 98a / Jessica - Nilla

Natha - Ida / Burger - Verner

Madde - Erika

Avb:
Theres, Wilma, Sabina, Frida, Emilia

Första halvlek:
Vi startar matchen med stor pondus och inlevelse. Matchen är två minuter lång och vi hittar en härlig kombination där vi får ut bollen på kanten och trycker in ett inlägg som vi nickar över.
Matchen är 4min lång och det är vi som förr matchen samt tar initiativ till och ha ett etablerad anfallsspel. Madde är förbi deras backlinje och på väg in i straffområdet men blir kapad strax utanför. Ida stegar fram och placerar in 1-0.  Vilt glädje bryter ut.
Vi fortsätter och trumma på och vi hittar instick bakom deras backlinjen samt där vi kommer runt på kanterna flera gånger. Vi kommer fram till avslut men deras målvakt gör 3 mycket fina räddningar.
En av många långbollar från Spjutstorps sida mot deras anfallare strax innanför straffområdet resulterar i att, hon kan ta emot bollen, vända upp och skjuta på en blockerande spelare, få med sig studsen och på volley från 5-6m skjuta in bollen i krysset. 1-1 i 25:e minuten. Passivt försvarsspel från våran sida där.
42:e minuten och vi har ypperligt tillfälle och ta ledningen då vi väggar oss igenom deras backlinje men avslutet är tamt.

1-1 i halvlek, där vi startar starkt men låter dem äta sig in i matchen. Vi är det bättre bollförande laget men lyckas inte förvalta våra chanser.

Andra halvlek:
Vi försöker ha ett snabbare passningstempo och trycka på ännu mer. De kommer runt  på kanten och ännu ett misstag i försvaret där två spelare går bort sig på en gubbe och hon slår in den i straffområdet där vi har tappat bort markeringen på en fristående spelare resulterar i 1-2 till gästerna. Ännu en gång väldigt passivt agerande i försvarsspelet.
Vi trummar på då vi släpper på handbromsen och försöker vinna bollarna högre upp och etablera ett bättre tryck. Vi har frilägen, vi har avslut men deras målvakt är riktigt bra (samt vissa avslut är rent för tamma). Spjutstorp skapar förtillfälligt inget.
2-2 i den 67:e minuten då Madde efter en solo räls placerar in bollen under målvakten. Större lättnad bryter ut och nu tror vi på det samt så går vi för det.
Slarv i försvarslinjen återigen där vi bjuder dem på en hörna i den 80:e minuten. Dem slår en kort hörna (inövad variant?) där deras spelare hoppar över bollen och vår försvarare gör bort sig, vi tappar markeringen på gubben som kommer bakom och placerar in bollen. 2-3.
Vi lägger in ännu en växel, där vi har 3frilägen, bollen som dansar på mållinjen och en storspelande borta målvakt.
Matchen slutar 2-3 till motståndarna.

Väldigt snöplig förlust om man ser till spelet samt målchanserna. Förutom målen så har dem bara en klar målchans medans vi har 7-8st minst.
Det som även är snöpligt är att vi gör rent för många misstag (försvarsmässigt). Vi bjuder dem helt och hållet på tre mål samt så är vi inte för kliniska i våra avslut.

Bitter förlust.. Men vi får inte deppa ihop oss nu, vi får ta nya tag så får Gärsnäs sota för det..

Vid pennan
Ledarstaben

Hörby FF - FC Staffanstorp
Dags för den sista träningsmatchen innan serierna drar igång.

För motståndet stod FC Staffanstorp, ett ungt lag men väldigt duktigt sådant dessutom ett av Sveriges bästa i sin ålder som kommer spela div 4 fotboll i år.

Vi börjar med följande laguppställning:

Micaela

Jenna - Emelie 98a / Jenny - Anna.L

Alex / Burger

Shpresa - Madde - Hanna

Emelie.V

Avb:
Wilma, Sabbe, Maria. Johanna (dock gick hon sönder på uppvärmningen och kunde ej delta)Matchen i sig är en svår nöt för våran del. Vi möter ett lag som är väldigt tekniska, unga och etriga spelare. Vi kommer fel in i matchen från början och får väldigt svårt och äta oss in i den och då menar jag under första halvlek. Det är inte så många heta chanser utan mycket böljande spel fram och tillbaka och vi ligger fel i positionerna som gör att vi får arbeta dubbelt och förbruka väldigt mycket energi i onödan. Vi lyckas göra 1-0 i den 25min genom Birgersson som snyggt och kyligt placerar in ett vristskott (på volley) in i bortre hörn, fint tekniskt nummer.

Andra halvlek spelar vi upp oss  men vi tvingas jämnt och ständigt byta en massa spelare då tröttheten smyger in i kroppen och vi lyckas inte hålla något momentum eller rythm i matchen. Shpresa blir skadad i den 55minuten och då återstod där enbart två avbytare.

Men vi kämpar gemensamt och vi lyckas hålla ut och vinna med 1-0.

Bortalaget har ett tryggare passningsspel än vad vi har i stora delar av matchen men utan och skapa några heta chanser. Höll på och bli farligt vid enstaka tillfällen men vi lyckas bryta innan det blev något.

Härlig kämpar insats från samtliga med tanke på att vi i dem sista 20min hade bara en avbytare och tillgå till (Emelie V fick utgå skadad). Samt avbräck från 7st spelare inför matchen.

Bra kämparanda samt laganda matchen igenom.

Vid pennan
Ledarstaben
Lövestad/Wollsjö - Hörby FF
Vi ställde upp med följande lag:

Micaela 
Emelie 98a - Jessica - Jenny
Emilia D
Verner - Ida/Burger - Wilma
Nilla - Erika

Avb:
Sabbe, Hanna, Johanna, Ellen (f99/00)

Första halvlek:
Vi ställer upp med en ny formation, en tre backslinje. Har aldrig kört det tidigare, men träningsmatcherna är till för och laboreras.
Första tio minuterna är inte så mycket och hurra för. 
Vi äger mycket boll men lika snabbt som vi vinner första och andra bollar så slarvar vi bort dem. 
Vi äter oss in i matchen och hittar en trygghet i laget där vi vågar rulla runt bollen samt så vårdar vi den inom laget på ett bra sätt. 
1-0 kommer när Erika får ett inspel från vänsterkanten, kör kroppsfinten och får med sig bollen i steget och placerar in bollen i bortre (15:e matchminuten). 
Vi tar över matchen och det är vi för som skapar lägen och rinner igenom en del gånger. Dock utan och ha skärpan i avslutslägen eller i den sista passningen. 
Lövestad/Wollsjö krigar på bra men det känns som att vi är numret större "fysiskt" sätt. 
Hittar härliga kombinationer och hittar många instick bakom backlinjen.

1-0 i halvlek.

Andra halvlek:
Tycker att vi tar tag i taktpinnen och motståndarna är väldigt raka i det dem gör och lite slarv i mellan åt i laget så uppstår där ett par obekväma situationen (dock inga riktigt farliga förrutom ett som Micaela är snabbt nere på och räddar).
2-0 kommer i den 65minuten då Erika drar iväg i djupet och iskallt placerar hon in bollen, otagbart för målvakten.
3-0 kommer i den sista matchminuten då Emelie Verner avslutar ett fint anfall i mål. 
Resultatet hade och borde varit större, men vi vann och vi spelar väldigt bra. Lövestad/Wollsjö kämpar matchen igenom och det skall dem ha eloge för. 
En bra genomkörare då vi luftar alla och alla får bra med speltid. 
Extra plus idag går till Emilia D och Wilma Nilsson, väldigt lekfulla och både bryter boll samt deltar väldigt aktivt matchen igenom. 

Ha det gott

Ledarstaben
Hörby FF (3) - Röke IF (2), DM
2016-03-13 21:24
Laget som startade var följande:

Micaela
E.98a - Jessica / Jenny - Nilla
Ida/Burger
Emelie Vernersson - Madde - Shpresa
Natha 
Avb:
Erika, Wilma, Johanna, Alex L

Första halvlek:
Vi bestämmer oss för och köra med en lägre press då vi inte kände till motståndet. Det enda vi visste om dem var att de vann sin serie och tog steget upp till div 2. 

Matchen börjar med att vi tar tag i taktpinnen direkt och spelar ett väldigt vårdat passningsspel. 

Rullar runt i backlinjen, hittar våra centrala mittfältare samt löpande yttrar bakom backlinjen. 
Matchen är 13 min spelade när Burger drar till ett skott utanför straffområdet som målvakten tippar i ribban, Emelie Vernersson uppfattar situationen ganska snabbt och trycker in 1-0 till oss (vårt första mål under 2016).

Resten av halvleken är det spel mot ett mål och vi låter dem inte komma längre än halvplan. 
Vi har väldigt mycket boll och kommer till ett par avslut utan att de resulterar i mål. Farligast är vi på två hörnor där först deras målvakt räddar, sen deras spelare på mållinjen. 
Vi är väldigt lekfulla och har en bra attityd på planen som gör att vi gör det enkelt och tar väldigt mycket jobb för varandra.

Andra halvlek:
Vi kontrollerar inledande 15-20min in i den andra halvlek utan att lyckas med och sätta spiken i kistan. 

Vi är framme väldigt många gånger och deras målvakt gör 3 riktigt bra räddningar. 

I den 83:e minuten tar Madde ett avslut som målvakten släpper retur på och Wilma är snabbt med på noterna och placerar in 2-0. 
Väldigt bra genomförd match och extra plus till alla. 
Fjälkinge IF - Hörby FF
DM Fjälkinge IF - Hörby FF
2016-03-06 21:58
Laget såg ut som följande:

Micaela
Johanna - Sofie / Emelie 98a - Nilla
Ida/Jessica
Erika - Madde - Vernersson
Natha
Avb: 
Hanna, Wilma, Sabbe

Första halvlek:
De första 20 minuterna tycker jag att det är vi som äger och kontrollerar matchen rakt igenom. Vi vårdar bollen inom laget, vi kommer till avslutslägen och vi rinner igenom 5-6ggr. 
Vi blir för bekväma och låter motståndarna komma in i matchen. 
Matchen böljs fram och tillbaka och så kommer där ett misstag där vi spelar hem bollen men istället spelar den in i gapet till deras anfallare som kommer helt fri och placerar in bollen. 
Fortfarande en böljande match fram till matchminut 45 där Fjälkinge IF återigen utnyttjar ett misstag då vi tappar boll strax utanför vårt straffområde och de gör det psykologiska 2-0 målet. KALLDUSCH mentalt.....

Andra halvlek:
Vi är inte ens med i matchen, 3-0 kommer efter att vi blir för mycket bolltittare cirka 10min in i den andra. 
Resten av halvleken är det spel mot ett mål. 
Vi ger upp och vi försöker inte ens. Väldigt tråkig inställning från vår sida och motståndarna kan jogga igenom till avslutsläge.
De gör både 4 samt 5-0 som blir slutresultatet. 
Hade det inte varit för Micaela som visade en otrolig karaktär, hjärta för laget och storspel i målet så hade vi nog förlorat med minst 15-0.

Det som är mest irriterande är att om vi vill, så kan vi, men väldigt många som fuskar i sitt arbete, både offensivt samt defensivt. Vi kan inte skylla på att vi har för många bortfall i truppen utan man får ta sig i kragen.
Dock bör tilläggas att Fjälkinge är klart bättre än i fjor då de har värvat både från KdFF samt från LB07 och jag tror att de kommer vara i toppen utav div 2.

Mvh 
Ledarstaben
Glumslöv - Hörby FF
Fredrika

Emelie 98a - Frida / Madde - Burger

Bella - Ida / Sandra - Natha

Theres - Erika

Avb:
Nilla, Jessica, Sofie, Wilma

Första halvlek:
Vi får inte igång spelet i första halvlek, de kör med 3 innermittfältare och de sätter en hög och aggressiv press. Spelet är väldigt fram och tillbaka men jag tycker att vi har de bättre intentioner. Dock så stressar vi för mycket i vårt spel och har för bråttom fram. 

Andra halvlek: 
Så höjer vi vårt spel betydligt mer och vi tar över matchen. Vi har ett bättre och mer vårdat passningsspel och vi är så när 2-3 gånger där bland annat Sandra är igenom men avslutar över, Bella likadant. 

Vi får många beslut emot oss (jag är inte den som "klagar" på domarna då jag vet vilket hårt jobb de gör och att det inte alltid är lätt) och det känns att många gånger så är det tveksamma avblåsningar. Samt så tycker jag att vi borde få ett par frisparkar med oss under matchens gång. Auja. 

I  matchminut 87 så gör vi bort oss försvarsmässigt och de utnyttjar vårt misstag.Surt som in i. 

Vi förlorar med 1-0. 

Snöpligt då kryss hade varit det minst rättvisast.

Nya tag i sista matchen för säsongen mot Fjälkinge. 

 

Hörby FF - Kullabygdens DFF
Följande startuppställning:

Fredrika

Sofie - Madde / Emelie 98a - Burger

Natha - Ida / Jessica - Bella

Theres - Maria

Avb:
Nilla, Patrica, Alex, Wilma

Första halvleken är inget skönspel från varken vår sida eller deras sida. De sätter hög press och vi får inte igång spelet nerifrån utan söker längre bollar. 

Tycker dock att vi har kontroll på matchen och de dröjer fram tills den 27min innan Ida väggspelar sig fram, kliver framåt i banan och avslutar från cirka 25m, otagbart för deras målvakt. 

Känns som vi kontrollerar och för spelet mer och vi har koll på deras snabba omställningar. 

Andra halvlek. 

Vi har världens chans och öka på till 2-0 och kanske döda matchen lite med två riktigt grymma lägen. Vi får inte utdelning och Kullabygden kvitterar och tar ledningen i minut 58 och 65 (tappade fokus samt positioneringen under denna period). 


Vi försöker och trycka på och matchminut 77 så får Natha en fin djupleds boll (tror Ida stod för assisten) och gör inga som helst misstag. Rundar målvakten och kyligt placerar in 2-2. Skönt. 

Känns som att vi gör ett försök framåt men matchen slutar 2-2.


DFF Kristianstadtjejerna - Hörby FF
Dags för ny match borta mot DFF Kristianstadtjejerna. 

Fredrika 

Sofie.H - Emelie.98a / Madelen.T - Emelie.B

Nathalie.B - Ida / Jessica - Bella.L

Erika.T - Sandra.O

Avb:
Wilma.N, Emelie.V, Anna.L

Vi åker till Kristianstad med en fin bortamatch mot serieledarna i bagaget. 

Första halvlek är spelet mycket böljande, då vi inte riktigt hittar rätt i positionerna. Tycker dock att vi är det vassare och lugnaste laget. Stor trygghet och tillit i det vi gör, såväl defensivt som offensivt. Vi rullar runt bollen och försöker komma fram till avslut. Vi har ett par chanser dock inga riktigt heta förutom två skott utifrån som målvakten gör fina räddningar på. Matchen lider mot sitt slut då Ida blir pressad och skjuter en tåfiss från 35m som tar ribba ut, Erika snappar upp returen och gör inga som helst misstag och trycker in ledningsmålet, lugnt och behärskat.

Psykologiskt viktigt. 

Andra halvlek:
Vi fortsätter och rulla boll tryggt och behärskat och det är inte orättvist att vi ökar på ledningen till 2-0. Birgersson driver längst kanten, hittar bollen centralt till Sandra som vänder kant till Bella som viker inåt och avslutar i krysset. Vilken prestation och vilken spelsekvens! 

Vi fortsätter och trumma på och spelar vårt spel, det ger utdelning då Nathalie (från ingen vinkel alls vid kortlinjen) placerar in bollen. Så j*vla gott! 

4-0 kommer efter en identiskt sekvens där Ida växlar kant och hittar bella på djupet. Viker in och avslutar och nu stod det 4-0. Fantastiskt! 

Vi rullar ut tiden och vinner med 4-0.

Bör nämnas att Erika fick rött kort, märkligaste sekvensen jag någonsin har varit med om. Deras spelare tar strypgrepp på Erika och slänger ner henne på marken och lutar med knuten näve över en liggande Erika. Erika försöker vifta bort hennes knutnäve. Domaren visar ut bägge och vi får frispark. Märklig domslut. 

Auja vi vinner iaf. 

Idag så gör vi det relativt enkelt, rullar runt bollen utan större press och ständigt löser alla situationer som uppstår under matchens gång. Kom vi inte fram så rullade vi bak bollen och så försökte vi hitta spelvändningar. 

Kul och se! 

Dock är jobbet inte klart än utan nu måste vi jobba ännu hårdare tillsammans för att bibehålla samma form. 

Ha de gott
FC Hessleholm - Hörby FF
Fc Hessleholm - Hörby FF 1-0

Fredrika

Emelie 98a - Madde / Frida - Burger

Bella - Ida / Sandra - Natha

Theres - Erika

Avb:
Nilla, Sofie, Jessica, Johanna A

Tuff match på förhand mot seriens klart bästa lag. Vi visste att det skulle bli en tuff match och att motståndarna skulle ha ett stort bollinnehav. Jag tyckte att vi stod emot på ett väldigt bra sätt. Vi var med i det mesta de gjorde och vi gav dem inga klara målchanser. 

Vi spelade smart och disciplinerat matchen igenom. 

Det är väl inte orättvisst att de vinner matchen, men med tanke på vilket jobb vi la ner under matchens gång så tyckte jag att vi var värda 1 pinne åtminstonde. 

Auja, bara till och ta nya tag mot DFF Kristianstadtjejerna på onsdag så hoppas jag att vår målproduktion exploderar! 

Ha det gott


Billesholm - Hörby
Billesholm - Hörby 5-2

Fredrika
Emelie.98a - Sandra / Jessica - Burger
Bella - Madde / Ida - Natha
Frida - There
Avb:
Sofie, Patricia, Erika

Matchen:
Vi spelar en bra och underhållande fotboll. Skapar ett par halvchanser men lyckas inte förvalta dem. Motståndarna lever på kontringar och straffar oss på det viset och gör två baljor (ruskigt snabb och effektiv anfallare). 

Vi gör mål men lyckas släppa in ett till innan paus. 

Andra halvlek så fortsätter vi och ha en mycket boll och skapar rejäla lägen utan och få utdelning. Motståndarna gör 2 mål i andra och vi gör 1mål. 

Snöplig förlust då vi spelade bra fotboll och vårdat. Det resulterade i förlust tyvärr. 
Hörby FF - Råå IF
Laguppställningen (4-4-2):

Fredrika

Emelie 98a - Madde / Jessika - Emelie B

Natha - Ida / Sandra - Bella

Frida M -  Theres

Avb:
Patricia, Erika, Nilla, Maria, Sofie

Första halvlek:
Vi blir långa i lagdelarna och matchen startar i jojo fotboll. Vi har svårt och etablera något tryck men det har dem också så matchen inleds ganska tillknäppt. 

0-1 kommer som en riktig kalldusch, avslut från cirka 30m sitter rakt upp i krysset. Surt när de inte skapar några farligheter. 

Vi tar över matchen mer och mer och frida är igenom men avslutet räddar målvakten och returen avslutas i burgavlen. 

Madde har två fina sekvenser där det ena förtjänade ett bättre öde när hon dribblar förbi 4-5 försvarare och avslutar i burgavlen.

Så nära. 

Andra halvlek:
Vi trycker på och spelar en bra och fin fotboll. Vi kommer runt och skapar några halvchanser men vi är inte bestämda i avslutslägena. 

0-2 (missar helt och hållet de målet) och nu känns det som att vi måste bestiga mount everest för och överhuvudtaget få något ifrån matchen. 

Vi flyttar upp folket, går ner till en tre backslinje och vi börjar trycka på och etablera ett tryck mot dem. 

1-2 görs utav Theres med cirka 12min kvar.

Vi trycker på och Råå orkar inte så emot. 

Ida N avlossar ett skott från cirka 20-25m som letar sig in i nätmaskorna. SKÖNT!

Det var skönt med en pinne idag trots att jag tycker att vi förtjänade alla tre (objektiv i min bedömning?).

Vi får många lyckoträffar emot oss medan vi får slita oerhört mycket för våra. All heder till er tjejer. 
Hörby FF - Ängleholm
Laget som startade var följande (4-5-1):

Fredrika 

Frida - Madde / Emelie 98a - Emelie B

Bella - Sandra / Ida - Nilla

Theres

Erika

Avb:
Jessika, Sofie, Anna L, Maja A, Sabina S

Första halvlek:
Sammanfattningsvis så spelar rullar vi runt bollen på ett bra samt vårdat sätt. Misstag i försvars arbetet som Ängelholms anfallare snappar upp och som hon gör 0-1 på. 

Vi får samt skapar vi massvis med lägen, 5st riktigt bra lägen men vi lyckas inte förvalta dem (borde ha gjort minst 3mål). 

Andra halvlek så trycker vi på och det är vi för hela slanten. Utdelningen kommer också i den 66minuten då Maja blott 12 år (fyller 13 i år) dribblar på kanten och slår en fin djupledsboll till Theres som inte gör några misstag. 1-1!!!

Vi trycker på och har lägen och så får vi mål i nacken efter ännu ett misstag. Surt.

Matchen slutar med förlust 1-2.
Hörby FF - IK Wormo
Vi ställde upp med följande lag:

Fredrika

Sofie - Emelie 98a / Madde - Birgersson

Ida N

Bella - Jessica / Sandra - Erika T

Theres

Avb:
Nilla, Jenna f15, Maria f15

Första 10-15min är rätt så tillknäppta, där vi rullar runt mycket boll utan och skapa egentligen några riktigt farliga lägen och motståndarna är mer raka i sitt anfall.

30min in i matchen och IK Wormo tar ledningen, dock inte rättvist men effektivt. Vi blir för passiva i markeringen och deras duktiga anfallare kan distinkt stå fri och nicka in bollen. 

Slutet av första halvlek har motståndarna 5min där de gör 2 mål på. Första är på en ganska billig frispark från cirka 25-30m (domaren var den enda som såg den frisparken) och det andra är från ett slarv där vi tappar bollen och hon lobbar in bollen i öppet mål. 

Andra halvlek så trycker vi på och har mycket boll. Vi skapar lite halvchanser matchen igenom dock inga öppna lägen. Tycker inte heller att motståndarna gör det men vi tror inte på det tillräckligt och motståndarna faller ner med rätt många spelare på sin planhalva och kan spela av matchen. 

Tycker att vi blir långa i lagdelarna ju mer matchen lider mot sitt slut och vi söker många desperata bollar i djupet utan och lyckas. 

Vi tar nya tag på söndag där hemma match väntas mot Ängelholms FF. 

vid pennan
ledarstaben 


Västra Karup - Hörby FF
Dags för höstens första match som gick borta mot Västra Karup. 

Efter många återbud pga skador/sjukdom/semestrar och jobb samt avstängning efter tre gula kort (vår lilla rambo, Sandra Olofsson =) ) så begav vi oss till Västra Karup med 14 soldater som var riktigt taggade.

Glädjande nyheter var att Ida N skulle göra sin efterlängtade seriepremiär samt så Emelie Birgersson skulle göra sin efterlängtade comeback efter 3månaders  frånvaro (skadade knäet, varit borta sen 5maj).

Noterbart är den att vi hade med oss 4 riktigt duktiga talanger från f15 laget.

Vi förlorar med 3-2 (1-1 i paus) där de gör avgörande målet i den 87:e min då vi trycker på för och vinna matchen. Ida N gör 1-1 och Theres gör 2-2 efter 2 assist av Bella Lindell. 

Tycker dock att vi skall hålla huvudet högt då vi gjorde spelmässigt en riktigt bra match och vi var förtjänta mer utav matchen. Samt så hämtar vi in underläge 2 gånger om.

Andra halvlek tycker jag att vi spelar ut Västra Karup och med lite bättre skärpa och flyt hade vi kunnat göra något mål till. 

Nya tag mot IK Wormo. 

Så får vi hoppas på BRA PUBLIKSTÖD från våra fans och sponsorer! :) 

Vid pennan
Ledarstaben 
Hörby FF - Glumslöv
Viktig match för och få känn på de lagen framför oss och dra ifrån från de lagen under oss.

Startelvan:
Emelie V (målvakt)
Backlinje från höger:
Sofie - Madde / Emelie 98a - Frida

Mittfält:
Bella - Sandra / Jessica - Natha

Anfall:
Erika - Theres
Avb: Patrica, Anna, Nilla, Emelie R

Första halvlek:
Jag tycker att vi börjar matchen bra och håller i taktpinnen. Vi har ett bra och vårdat passningsspel. Snabba förflyttningar. 
Vi har ett superläge och ta ledning i den 10:e min då Theres prickar insidan av stolpen men ingen är framme på returen. 
Vi maler på och vi får inte hål på dem och det känns som att vi börjar tappa tålamodet därav mkt slarv i passningsspelet. 
Glumslöv tar ledningen efter slarv i press spelet samt efter en misslyckad rensning. 
Vi försöker öka på takten men vi slarvar i passningsspelet och många fuskar med sitt jobb samt så hänger många läpp. 

Glumslöv gör även 2-0.

Andra halvlek:
Vi gör 1-2 efter 3min efter fint spel fram till målet. Lagets terrier Sandra Olofsson placerar in bollen i mål. Snyggt spel. 
Nu tänds det upp ett hopp om att vi skulle kunna utträtta något magiskt i denna matchen också. 
Vi har ett bättre vårdat passningsspel i andra halvlek och vi skapar ett par fina chanser till och ta ledningen. 
Men det känns som att det sista saknas. 
Matchen slutar 2-1 och det känns surt. 

Vi får även ett par skador där Theres fick en ordentlig vrickning? av foten. Madde får gå ut efter problem med ryggen (svanskotan) 35min, Sofie efter 55-60min stämpling och Jessica 78min med en stämpling. Dock så kan Madde gå in de sista 10min igen. 
Bör nämnas att Emelie R gjorde comeback efter cirka 2månaders frånvaro från spel. Hon lyckades klämma in 25-30min och hoppas att hon inte känner av några skvanker. 
Saknade spelare inför denna match:
Ida N, mittfält (Knä) - Micaela, mv (fot) - Birgersson, back (knä) - Elin T, ej tillgänglig - Shpresa, mittfältare/anfallare (knä), Besse, mittfältare (knä) - Linda, mittfältare (knä), Sabina Svensson, mittfält/anfallare, skada. 

Sjukstugan är inte och leka med när så många viktiga A-lagspelare fattas och dessutom Theres på detta. Det är tufft och tungt men vi måste kämpa på som ett lag. 
vid pennan
Tripp, trapp, trull och bull

Kullabygdens DFF - Hörby FF
Kullabygdens DFF - Hörby 

Startelvan:
Erika T
Backlinje: 
Sofie - Madde / E98a - Nilla
Mittfält:
Bella - Sandra / Jessica - Frida
Anfallare:
Theres - Elin T
Avb: Natha, Patricia, Anna, Maria

Först och främst så måste jag säga att den här planen som vi spelade på var nog den (skick mässigt) sämsta jag någonsin har satt min fot på under mina 12-13 år som ledare samt mina 20år involverad i fotboll. Denna plan liknade en strand plan där de växte ogräs på. 
Första halvleken så startar Kullabyggdens DFF i ett högt tempo. Dem är snabba med sina kontringar och de är effektiva och direkta i sitt spel. De skapar 4-5 chanser innan vi ens hinner vakna till liv där ett av chanserna resulterar i mål.. 
De fortsätter trumma på och de gör även 2-0. 
Vi tar tag i oss själva och vi börjar successivt växa in i matchen. 

Andra halvlek:
Vi snackar om att vi måste våga flytta upp lagdelarna och att vi måste ha en bättre rörelse i andra halvlek. 
Vi går in den andra halvleken och fullständigt dominerar.
Vi reducerar 7min in i den andra halvleken där Natha (f99) kommer in och showar på vänsterkanten. Natha får göra sitt första a-lagsmål och dessutom i ett viktigt skede.
Efter kvitteringen tar vi över fullständigt och de har inget och sätta emot. 
Vi skapar massvis med chanser och vi styr spelet lite hur vi själv vill. 
2-2 målet kom i den 84min på hörna slagen av Elin T där Jessica nickar in bollen snyggt i mål. 
Vi gör även 3-2 målet i den 87min där efter en identisk slagen hörna av Elin T så nickskarvar Madde in ledningsmålet. 

Vi vinner matchen med 3-2 och stort jubel bryter ut i Höganäs. 

MAGISKT!

Vid pennan 
Tripp, trapp, trull och bull 

Hörby FF - FC Hessleholm
Vi spelar bra i denna match men vi släpper in ett billigt mål efter 5min. Spelet är böljande och det känns som att vi mycket väl är med in i matchen trots underläge. 

FC Hessleholm är ett bollskickligt lag men inget oöverkomligt då jag tycker att vi står bra emot dem. 
De skapar chanser, vi skapar chanser och spelet är rätt så öppet. 

Andra halvlek
Matchen är 5min gången och återigen så tappar vi boll i en omställningsläge och de uttnyttjar läget och gör 2-0.
Återigen känns det som att matchen fortf inte är över och det känns som att det kan gå hur som. 
I den 60-65 min så får vi en otäck skada på Micaela (Målvakt) då hon inte kan fortsätta medverka i matchen. Hon befaras vara tillbaka någon gång i höst. 
De gör 3-0 på efterföljande hörnan och det känns som att vi ger upp. 

Matchen slutar 0-6.
Tycker dock att resultatet inte speglar matchbilden men de hade kliniska avslutare. 

Vi fortsätter och kämpa på. 

Hörby - Billesholm
Laget som startade var följande:

Micaela
Sofie - Frida / Emelie 98a - Nilla
Bella - Sandra / Jessica - Shpresa
Elin - Erika
Avb:
Wilma, Hanna E, Anna L
Första halvlek:
Vi startar i ett högt tempo där vi har två riktiga bra anfall i loppet av en HALV minut. Vi tar ledningen efter 1min 4sek där Bella driver snappar upp en  boll och dribblar på högerkanten och skickar in bollen i straffområdet. Erika är framme och trycker in ledningsmålet. Härligt mål tjejer!
Vi kör på och har ytterligare ett par bra lägen till och utöka ledningsmålet. 
Shpresa åker på en knäskada efter 4min. Hon kan inte medverka mer i matchen utan hon uppsöker läkarvård. Får hoppas att du snart kommer tillbaka och vi vill passa på och önska dig en snabb återhämtning. 
Efter det lilla spelavbrottet så tycker jag att det blir stirrigt. Vi hamnar lite efter och blir för ängsliga och för rädda för och tappa ledningen. 
Spelet är böljande men vi är det laget som försöker rulla boll medans Billesholm kör mycket på långt. 
1-0 står sig halvleken ut. 

Andra halvlek: 
Vi försöker ta initiativ till och spela fotboll men vi blir lite långa i lagdelarna inledningsvis. Vi rättar till det men bollen flyger bara fram och tillbaka. 
Frispark strax utanför straffområdet. Elin T stegar upp och pangar in 2-0! Vilket avslut, otroligt fin frispark och stor lättnad bryter ut. 

Vi har ett par bra lägen där  bland annat Erika är igenom men missar, samt så träffar Elin T ribban. 
Billesholm hotar inget och vi reder ut "stormen" och kan till sluta hämta in 3 sköna poäng. 
Spelmässigt så kan vi mycket bättre men vi har som sagt 9spelare på "skadelistan" samt så var Madde bortrest till denna match. 
Härlig inställning och vilja från samtliga i laget. Fantastiskt roligt och se. 

Mvh 
Tripp, trapp, trull och bull!
Råå IF - Hörby FF
Laget som startade:

Micaela (MV) 
Sofie - Emelie 98a / Madde - Nilla
Bella - Frida M / Jessica S - Shpresa
Elin T - Erika T

Avb:
Natha f99/00
Ellen f99/00
Theres H

Första halvlek:
Vi startar matchen i ett bra och högt tempo med mycket spelkombinationer. Bra och mycket rörelse i laget gör att vi finner ett bra passningsspel. 
Vi skapar bra tryck framåt medans Råå IF har 2 halv farliga lägen som vi bjuder på. 
Elin T är ensam i straffområdet och så när rundar målvakten. 
Vi har många avslut men vi lyckas inte förvalta dem i mål. 
Spelet är jag grymt imponerad av. 

Andra halvlek:
Börjar precis som i första då vi tar kommandot och vi trycker verkligen på för och få utdelning.  Försvarsmässigt ligger vi rätt och vi gör det som krävs och de hotar inte så mycket. 
Vi spelar riktigt bra i denna match men lyckas inte trycka in bollen. 
Shpresa har ett grymt läge som studsar 5cm utanför stolpen. Både Elin o Erika T har läge o göra mål på men lyckas inte. Även Theres får ett läge men vi lyckas ej trycka in bollen. 

0-0 slutar matchen. Bra försvarsspel samt bra anfallsspel som så när eller snarare bör ha utdelat i vinst för våran del. 

Vid pennan
Tripp, trapp, trull och bull!

Hörby FF - DFF Kristianstadtjejerna
Laget sm startade var följande:

Micaela (mv)

Backlinje från höger:

Frida - Emelie 98/ Madde - Sofie 

Mittfält från höger:
Elin T - Sandra / Jessica - Shpresa

Anfallare:
Theres - Erika T

Avb:
Bella
Maria  f99/00
Tove  f99/00
Jenna  f99/00

Första halvlek:
Vi går in i matchen och bokstavligen glömmer bort hur det är och spela fotboll. Vi är inte vakna inledningsvis och det är ganska lojt. Fattas inställning och vilja och DFF gör lite vad de känner för. 
DFF tar ledningen efter 7min och dessutom ökar på den 5min senare.
Litet mindre avbrott efter 20-25min och vi tar tillfälligt i akt och snackar ihopa oss  om att vi måste börja agera på planen istället för och vara några åskådare. Inställningen måste bli bättre och vi måste höja oss rejält. 
Vi höjer oss och tar över matchen. Vi har fina lägentill kvittering men det dröjer fram tills den 40min då Elin snyggt sätter 1-2.

Andra halvlek:
Vi lyfter spelet och trycker på för och få utdelning. Tycker att vi spelar bra och det flyter på. 
Två misstag inom loppet av 10min leder till att de gör både 3-1 och 4-1 och de dödar matchen.
Vi fortsätter och trumma på och försöker skapa lägen framåt. 
Vi hinner och bränna straff innan domaren blåser av matchen.
Hade vi haft en bättre inställning från början så är jag säker på att resultatet hade varit annorlunda.

Vi tar nya tag.

vid pennan
Tripp, Trapp, Trull och bull 
Ängelholms FF - Hörby FF
Laget som startade var följande: 

Micaela (MV) 

Backlinje från höger: 
Frida M - Emelie 98a / Madde - Birgersson

Mittfält från höger:
Elin T - Sandra / Jessica - Shpresa

Anfallare:
Theres H - Erika T

Avb:
Sofie H, Bella L, Ellen f99/00, Agge f99/00

Första halvlek:
Matchen började med stor försiktighet då bägge lagen inte ville bjuda på något samt även känna på varandra lite då vi inte visste var vi hade varandra.
Vi ligger rätt försvarsmässigt och släpper inte till några ytor bakåt. Vi har fina tendenser framåt inledningsvis men spelet känns fortf öppet. 
ÄFF tar ledningen efter 5 min efter en miss på hörna. Snöpligt. 
Vi tar oss själva i kragen och tar över matchen. 
Det syns tydligt om vilka som vill få ut något utav denna match. Vi har många fina lägen men lyckas inte spräcka hål på dem.

Fin hörnvariant som tar i ribban, frispark som målvakten enhands räddar. Snyggt avslut som målvakten lite turligt räddar. Ja ni hör själva, vi har lägen efter lägen men bollen vill inte in eller så är vi inte tillräckligt vaksamma på returerna.  
Shpresa trycker in bollen i mål efter härligt skott men domaren dömer bort målet för hands. 
Madde bryter igenom och blir fälld i straffområdet men vi får ingen straff. 

Det sista som sker är en höger hörna som Birgersson skickar långt. Elin hinner få tag i bollen och skickar in den i mitten och Erika nickar in sitt andra nickmål på 2 matcher. Härligt avslut av Erika och ställningen är 1-1.

Andra halvlek:
Matchen börjar så som den slutade. Vi dominerar och är igenom många gånger.  Vi har två farliga avslut som deras målvakt räddar fint. 
Vi kommer igenom i straffområdet petar bollen förbi deras sista man men hon föser bort bollen med handen. SOLKLAR STRAFF, alla på idrottsplatsen såg det förrutom domarna. Även ÄFFs tränare höll med om att det var straff. 

Vi fortsätter trycka på och det känns som det är en tidsfråga innan vi sätter ledningsmålet. 
18min kvar och ÄFF tar ledningen efter en omställning och bolltapp. SNÖPLIGT då det är det enda avslutet de har i andra halvlek. 
Vi flyttar upp och försöker. Frida gör 2-2 men domaren blåser för offside. Kändes som att det var onside men domarna tyckte annat.
Känns surt och förlora denna match då vi verkligen ville vinna samt där vi var det dominanta laget rakt igenom. 

Idag var det stolpe ut och all heder till er som kämpar och inte viker er en enda sekund. 
Ni är värda så pass mycket mer och utdelningen väntar runt hörnet om vi fortsätter kämpa på tillsammans. 

DFF Kristianstadtjejerna väntar i nästa match. 

Vid pennan
Tripp, trapp och trull. Bull medverkade ej idag! 
Hörby - Västra Karup
Hemma match samt premiär på A-lags planen.

Laget som startade var följande: 

Michaela - Mv

Backlinje från höger:
Frida - Emelie 98a / Madde T - Birger

Mittfält från höger: 
Elin T - Sandra O / Jessica S - Shpresa

Anfall:
Theres H - Erika

Avb:
Bella L
Sofie H
Nilla L 

Första halvlek: 
Vi har en jävla go och inställning inledningsvis. Alla är på hugget och vi visar att vi verkligen är beredda för krig i 90min. Blöt underlag gör så att bollarna sticker och att mottagningarna studsar. 
Vi kommer fram till avslutslägen och är nära och trycka in bollen. 
Vi har 3 farliga hörnor och 2 genombrott som kunde ha resulterat i mål.
Vi har kontroll på deras anfall och det känns som att vi skapar dem farligaste lägena. 

Andra halvlek: 
Matchen startas väldigt böljande från vår men även deras sida. Inget lag skapar något riktigt farligt och frågan var den om något slumpkatigt eller något misstag skulle resultera i mål  som skulle avgöra denna tillställning. 
60:e match minuten får vi en höger hörna som Birgersson slår perfekt och Erika når högst upp och styr in bollen i bortre hörn. Riktigt snyggt inlägg samt riktigt snyggt avslut. 
Västra Karup trycker upp sitt lag utan och skapa något riktigt farligt. 
Erika får ett bra läge och öka på ledningen men vi lyckas ej trycka in bollen. 
Shpresa får två fina lägen men lyckas ej förvalta dem. 
Bella får två lägen som ej lyckas förvalta.
Samt så får Frida ett fint avslut som ej resulterar i mål. 

Vi rider ut stormen och vinner med 1-0.

Summering:
Spelmässigt var vi det bättre laget då vi spela oss fram till lägen samt hade dem farligaste lägena. 
Kändes som vi hade koll på deras anfall matchen igenom. 
Men matchen i sig var kanske inte den bästa spelmässigt men idag agerade ni som ett LAG. Idag visade ni en härlig lagmoral och vilja. Bra inställning matchen igenom. 

Riktigt gött och se. 
vid pennan
Tripp, Trapp och bull medans trull har dragit på sig någon sjukdom på semestern. Wormo - Hörby
Bortamatch mot Wormo. 

Laget som vi ställde upp med var följande: 

Michaela - MV

Backlinje från höger: 
Sofie - Emelie 98a / Madde T - Birger

Mittfält från höger: 
Elin T - Frida M / Jessica S - Shpresa

Anfall: 
Erika - Theres H

Avb:
Nilla L
Bella L
Natha (f99/00)

Första halvlek:
Vi försöker så ligger vi rätt defensivt och anfallsmässigt så är det ett par halvchanser.  0-0 och det känns som vi har koll på deras anfall (spelar rätt mycket långa bollar på deras oerhört duktiga anfallare). Birgersson får gå ut skadad efter 35min

Andra halvlek: 
Vi gör ingen bra halvlek och vi vill gärna glömma den så fort som möjligt. 

Blir för mycket bolltittande och för lite agerande bland oss. Rent för få som vill något och där finns varken glädje eller inställning hos några utav oss. 

Vi glömmer denna match och tar nya tag. 

Vid pennan 
Tripp, Trapp och bull! Trull är nämligen på semester! 
Hörby - Broby
Då var det dags för seriepremiär. 


Laget som startade:

Michaela (mv)

Backlinje från höger:
Emelie 98a - Rennstam / Madde T - Birgersson

Mittfält från höger: 
Frida M - Jessica / Elin T - Shpresa

Anfall:
Theres H - Bella L

Avb:
Erika T, Nilla L, Cornelia L,  Tilda (f99/00or)

Vi inleder matchen bra i medvind. Vi har 2st fantastiska möjligheter och ta ledningen men vi är inte distinkta i avslutslägena. 
Frispark från cirka 25-30m. Birgersson steppar upp och placerar in bollen rakt upp i krysset. 1-0 och vilt jubel bryter ut på Hörby IP (konstgräsplanen då A-lags planen inte var speldugglig).
Vi fortsätter trumma på och är nära både 2 och 3-0 men vi missar. 
Dålig "kommunikation" leder fram till deras kvitteringsmål. 
Vi fortsätter trumma på då vi träffar ribban men vi lyckas ej trycka in bollen. 

Summering: Bra spelsekvenser samt vi spelar till oss bra lägen i den sista tredjedelen men lyckas inte trycka in bollen.

Andra halvlek  så låser spelet sig. 
I och med att vi inte lyckades trycka in fler bollar i första halvlek så känns det som att "musten" har gått ur oss en aning. 
Tamt försvarsspel och Broby tar ledningen i den 65:e minuten. 
Vi sjunker ner oss en aning och spelet är väldigt böljande.
75:e minuten och vi trycker på. Vi flyttar fram allt vi har för och få till en kvittering och Broby spelar tuffare och det märks att de gör allt för och få med sig hem alla tre poängen. 
Vi trycker på och lyckas få in 2-2 kvitteringen då Theres offrar sig och är först på ett inlägg, VIKTIGT. Härlig uppoffring och vilja från fröken Hedin. 

Summering: 
Vi borde avgjort denna match i första halvlek, tack vare det fick vi jobba desto hårdare för och få någon poäng i matchen överhuvudtaget. 

Andra halvlek så får vi inte igång något överhuvudtaget förrän min 75 och framåt. 

Tyckte att vi förtjänade alla tre poängen men ni visar en härlig karaktär genom och kriga och få till er en poäng i denna match med tanke på att vi låg under fram till minut 86.

Vid pennan
Tripp, trapp, trull och bull! 


Hörby FF - Hammenhögs IF
Träningsmatch hemma mot Hammenhögs IF.
 
Laget som startade var följande:
Michaela (MV)
 
Backlinje från höger:
Emelie B - Madde - Sofie H - Emelie 98a
 
Mittfält från höger:
Elin T - Sandra - Jessica - Shpresa
 
Bella - Theres H
 
Avb:
Cornelia, Ida, Erika T
 
Första halvlek:
Vi spelar bra och finurligt. Finner många fina spelkombinationer. Dock så slarvar vi i mellan åt med det sista, antingen är det sista passen eller mottagningen.
 
Matchen är böljande fram och tillbaka, vi spelar mer vårdat medan Hammenhög har snabba omställningar.
Utspark från målvakten som vi inte lyckas vinna resulterar i att de fångar oss i en omställning. 0-1.
Vi trycker på och vi är igenom ett par gånger och har fina lägen men vi skjuter rent för lite.
 
Summering: Fina tendenser och bra kombinationer, men det sista saknas (effektiviteten?).

Andra halvlek:
5min in i andra får de en indirekt frispark som de gör mål på. Lite slarvigt från vår sida då vi bjuder dem på läget.
0-3 efter bolltapp på egen planhalva och snabb omställning från deras sida.
Vi fortsätter och trycka på och skapar 2-3 lägen som borde resultera i mål.
Vi och hammenhög hinner med och få varsin spelare utvisad så vi spelar sista 25min med 10man var.
 
Summering:
Tycker inte att 0-3 speglar matchbilden. De har snabba omställningar och två snabba forwards men jag tycker inte att de skapar mer än oss. Men vi gör misstag som kostar oss rent för mycket.
 
Mycket boll tittande periodsvis från vår sida och det känns som att bollhållaren får få alternativ och spela till.
Nu väntas träning på mån och ons sen beger vi oss till Turkiet för träningsläger på fredag!
 
Mvh
Tripp, trapp, trull och bull!
Hörby FF - Vellinge IF DM MATCH!
Då var det dags för match nummer 3 utav 3 i DM - Gruppspel (En förlust, en vinst på WO sedan tidigare).
Vellinge stod för besöket och det var även hemma premiär för våran del.

 
Följande lag startade:
Michaela (mv)
Backlinje från höger:
Emelie B - Madde - Sofie H - Emelie 98a
Mittfält från höger:
Frida - Sandra - Ida - Shpresa
Anfallare:
Theres H - Elin T
Avb:
Cornelia, Jessia, Erika T, Bella

 
Matchen:
Vi började matchen precis så som vi ville inleda den. Mycket bollinnehav och bra och vårdat passningsspel. Vi äger mycket av matchen och kommer igenom ett par gånger utan större utdelning.
Tycker att vi kontrollerar matchen men det är Vellinge som tar ledning efter slarv från våran sida i cirka den 25min.
Vi hänger inte läpp utan trycker på och det känns som att det ringer när som.
1-1 i 35min där Frida tar ett avslut en bit utanför som går över målvakten och i borte hörnet. Mycket rättvist och fin prestation fram till målet (spelkombinationer) samt avslutet från fröken Månsson.
Det sista som händer är den att vi trycker på och flyttar upp med mycket folk. Efter en lång boll från deras sida så studsar bollen bakom backlinjen (med mycket hjälp av vinden, medvind) och Michaela hamnar i en duell med deras anfallare men anfallaren får iväg avslutet.
Domaren visar det röda kortet till Michaela (målvakt) och vi spelar resten av matchen med tio man.
Erika T visar en härlig karaktär och en sann laganda när hon hoppar in i målet.

Andra halvlek:
Vi trummar på och det känns som att det är vi för hela slanten. Härlig initiativ från samtliga i laget och vi är igenom ett par 5-6 gånger som hade kunnat resultera i mål.
2-1 BOOOOOOM! Madde trycker in bollen i nät efter en fin slagen hörna av Ida N. Så jävla gott och rättvist. Som får fira segermålet med och hoppa in i mål istället för Erika, vi kom överens att de skulle stå varsin halv halvlek. Bra kamratskap och härlig inställning till laget från din sida också Madde.
Vi fortsätter och dominera och har kontroll på situationen utan att de egentligen skapar några farliga lägen.
Vi håller ut och vinner matchen!
Riktigt bra från samtliga idag där de fanns fullt med spelglädje och alla verkligen presterade idag. KUL GIRLS!
 
Alla ska ha varsin applåd men två extra plus till Madde och Erika som ställde upp för laget och hoppade in i målet. Skötte ni riktigt bra.
Ses imorgon girls.
Mvh
Nöjd tripp, trapp, trull och bull!
Södra Sandby IF - Hörby FF

Ny match nya möjligheter, men tyvärr så är det återigen en match där vi saknar lite för många spelare och mot ett lag som Södra Sandby blir det väldigt tufft.

 

Södra Sandby börjar i ett högt tempo med många fina kombinationer och redan efter ca 5 minuter ligger bollen i nätmaskorna, men målet är avvinkat för offside.

Vi har svårt att komma rätt i positionerna och hamnar ofta på efterkälken, vilket också gör det väldigt svårt i det långa loppet.

Så i den 18 match minuten hamnar vi i underläge med 1-0, ett resultat som står sig halvleken ut.

 

I andra halvlek är vi mer med i matchen och får lite mer bollhållande inom laget, men vi lyckas inte riktigt komma fram till de heta målchanserna och det är trots allt fortfarande Sandby som har det mesta av spelet.

Vi jobbar och sliter för att försöka få med oss en pinne hem, men så i den 84:e match minuten gör istället Sandby 2-0 på ett skott från ca 30 meter helt otagbart för Michaela i den bortre burgaveln.

 

Direkt efter Sandbys 2-0 mål, har vi ett anfall där vi gör 2-1 genom Jessica, men denna gång är det vår tur att bli avvinkade för offside.

Matchen slutar 2-0 till Södra Sandby, som vinner fullt rättvist och vi kan inte annat än ta nya tag inför nästa match i serien.

Den spelas hemma nästa lördag kl 13:00 mot Sjöbo IF, en match som kommer bli precis lika jobbig och svår.

 

Extra plus går idag till:

Michaela Ohlsson som gör en grym insats i målet.

Nilla Lennartsson som gör ett bra jobb på sin kant och många gånger hotar Sandby försvaret.

Nathalie Bredberg & Jennifer Blomdahl som återigen ställer upp och gör ett bra jobb i a-laget, trots att de är född 00.

 

Vid pennan M&M.

 

  

Hörby FF - Klågerups GIF

Idag var det dags för hemma match mot Klågerups GIF en match som vi vann i våras med 8-0. Detta var dock under en period då Klågerup hade många av sina nyckel spelare skadade, så vi visste att det skulle bli en helt annan match denna gång.

 

Matchuret hinner knappt upp på en minut innan Cornelia får utgå skadad. Tyvärr visade det sig vara en bruten arm och gips i 5 veckor framöver. :-(

En bättre start kunde vi ju fått. 

När väl matchen är igång igen är det ett ganska böljande spel och inga riktigt heta chanser på något av hållen. Men så i matchminut 21 får en av Klågerups anfallare bollen utanför straffområdet, hon lyckas vända bort vår försvarare och trycker snyggt och otagbart in bollen i Michaelas närmsta kryss. Nu känns det tyvärr inte alls som vi är med i matchen och Klågerup skapar en del halvchanser. Naturligtvis så har man inte råd att bjuda på hur mycket som helst och till sist ringer det än en gång i nätmaskorna. Detta efter att vi varit väldigt passiva i vårt förssvarsspel och 0-2 är ett faktum i matchminut 37.

När domaren blåser för halvtidsvila kan man bara konstatera att vi har en del att fundera över. Vi har en del spelar borta av olika anledningar och får också Cornelia skaddad snabbt. Men helt ärligt, vi har inte råd att bjuda våra motståndare på en hel halvlek innan vi vaknar till liv.  

 

För vaknar till liv gör vi verkligen, efter att vi pratat ut om både det ena och det andra i halvtids vilan.

Vi öppnar andra halvlek starkt och redan efter ett par minuter är Sphresa bara några cm från att styra in ett inlägg från höger.

Vi fortsätter att jobba hårt och utdelningen kommer efter ca 50min. Då vi får en frispark på högerkanten en bit in på motståndarnas planhalva. Ida Hazard Nilsson tar hand om frisparken och lägger den perfekt in i straffområdet för någon att peta in, men istället går den förbi alla och studsar tillslut in via stolpen i mål.

Skönt med en så tidig kvittering och vi fortsätter mala på. Theres bollkonstnären Hedin har ett fint skott utifrån som går precis utanför, 10cm mer åt vänster och det hade varit ett riktigt klass mål.

Men det dröjer inte länge innan Hazard gör det igen och denna gång går hon på Theres linje och drar ett skott långt utifrån och det står 2-2. (Hur länge har vi inte tjatat om att det lönar sig att skjuta. :-) )

 

Efter 2-2 målet fortsätter vi att trycka upp laget för att få med oss alla tre poängen, detta är dock något även Klågerup vill.

Det dyker väl egentligen upp två riktigt bra lägen till i matchen och det är ett åt vart håll.

Först får Klågerup ett bra läge efter att Jenna blivit omkulsprungen av Klågerups anfallare, från min vinkel ser det ut som en klar frispark ( kan absolut vara helt ute och resa här, men då tar jag på mig det ) dock låter domaren spelet fortgå och Michaela får stå för två väldigt fina parader.

När det sedan inte återstår mer än 2minuter av matchen får Frida på ett fint skott som så när letar sig in i bortre gaveln men Klågerups målvakt lyckas få stopp på bollen, men inte bättre än att hon tappar den. Tyvärr är detta något vi behöver förbättra betydligt, för vi är inte alls på hugget och målvakten tar även hand om returen själv.

 

Domaren blåser i pipan och matchen slutar 2-2.

En match med två helt olika ansikten där Klågerup äger första halvlek och vi andra, vilket gör att slutresultatet får anses som helt rättvist.

 

Tack för oss två som är kvar. ;-)

Vill även passa på att tacka Klågerup för att de visar respekt och verkligen bryr sig om hur det gick för Cornelia vid skadan.

 

Billesholms IK - Hörby FF

Så var det då dags för bortamatch mot Billesholms IK, en match som vi i våras vann med 3-1 på hemmaplan.

 

Vi ställde för dagen upp med följande laguppställning:

                              Michaela

Emelie.N          Frida              Emelie.R          Nilla

 

                      Jessica             Ida             

 

Amanda                     Theres                   Emelie.V

 

                                Sphresa

 

Avb:

Hanna

Anna

Nathalie inlånad från 99/00

 

Matchen i sig startade strålande för vår del och vi tar ledningen med 1-0 redan efter 3 minuters spel.

Målet föranledes av att vi fick en frispark vid mittlinjen. 

Frisparken slogs av Emelie.R och målvakten gick upp för att plocka ner bollen, men istället tappar hon bollen mitt framför fötterna på Sphresa som inte gör något misstag.

 

En ledning som tyvärr inte blir speciellt långvarig. För redan i den 9 minuten kvitterar Billesholm.

Detta då vi är lite passiva i vårt försvarsspel och låter en av Billesholmsspelarna komma till avslut precis utanför straffområdet.

Ida täcker skottet men tyvärr leder det till en obehaglig bollbana och bollen går över Michaela och in i mål.  

 

Efter detta tappar vi allt vad spel och positioner heter och vi gör tyvärr vår sämsta halvlek för säsongen.

Vilket även leder till att Billeshom tar ledningen med 2-1 efter ca 25 minuters spel. Tråkigt nog efter att vi bjudit på målet.

 

I halvlek får vi ta fram en mindre hårtork för att väcka spelarna.

 

Vilket vi också lyckas med till viss del i varje fall.

Efter ca 10 minuter av andra halvlek får Ida en rejäl smäll och tvingas lämna planen, glädjande nog kunde hon komma tillbaka i spel efter att ha fått mycket kylsprej och lite vila.

Tyvärr blir glädjen inte speciellt långvarig då Hanna istället skadar knät och blir tvungen att utgå. (vi håller tummarna.)

Vi gör en bättre andra halvlek och lyckas även trycka tillbaka Billesholm en del, men egentligen utan att skapa några riktigt heta kvitterings möjligheter och Billesholm vinner matchen med 2-1.

 

Vill passa på att tacka Nathalie som kunde ställa upp och hjälpa oss med så pass kort varsel.

Tyvärr har det varit alldeles för mycket bortfall ända sen sommaruppehållet och startelvan har varit långt ifrån intakt, men nu äntligen kanske vi kan få en ändring på det. :-)

Vad vi skall ta med oss till matchen mot Klågerup på lördag kl 13:00 är den andra halvlek vi gör, med den inställningen och det jobb vi gör för varandra.

 

Vid pennan.

Den gode, den coole (medan den onde är ute och roar sig) ;-)

Hörby - Dalby
Hemma match mot jumbon Dalby.
Med 750min (12,5timmar) tunga ben på de senaste 8dagarna skulle vi ta oss ann Dalby.
Ett Dalby som krigar om varje cm och poäng.
Inte alltid lätt och möta ett lag som inte har något och förlora.
Märktes att de var rätt mycket trötta ben och sega tankar i denna match.
Tycker att v gör 20 magiska minuter där vi håller bollen inom laget och spelar ett raskt och moget passningsspel.
Uppspel på Theres som spelar tillbaka till våra offfensiva spelare som fyller på i den sista tredje delen.
1-0 kommer efter cirka 5-10min där Theres får en boll högt upp på deras planhalva felvänd, ett tillbakaspel till El capitano (Sandra Olofsson) som dundrar in 1-0 högt upp i nättaket. Snyggt avslut och snyggt spelat tjejer.
Vi trycker på och har matchen där vi vill i cirka 10min till.
Tycker att vi tappar spelet och det märks att det är många tunga ben som springer rundor på planen.

Andra halvlek:
Det är på ren kamp och vilja som vi utför den halvleken. Vi visar lagmoral och vilja. Dalby gör en bra andra halvlek så en stor eloge till dem.
Men vi reder ut stormen och vinst är vinst och det är det vi plockar med oss samt de första 15-20minuterna i första.

Extra plus till:
Theres Hedin - Spelar finurligt, fast du är ensam i anfallet så ställer du till bekymmer med kvickt och moget spel samt mycket löpande.
Sandra O - Spelar, deltar, dirigerar och trycker på
Backlinjen - Spelar bättre och bättre för var match och agerar moget och behärskat i dem flesta situationerna.

Vid pennan
Den gode, den onde och den berömde

DFF Kristianstadtjejerna - Hörby FF
Tuff bortamatch mot ett skickligt spelande lag.

Startelva:
Michaela
Emelie 98a - Frida - Emelie - Nilla
Jessica - Ida
Emelie V - Sandra - Cornelia
Theres
Avb: Patricia, Hanna, Amanda, Anna

Första halvlek:
Matchen startar i ett högt tempo. DFF har större bollinnehav men det känns som att de inte skapar några farligheter. Vi gör mål där Sandra (el capitano) får en boll utav Emelie 98a som dimper ner framför fötterna på henne och iskallt så lobbar hon deras målvakt till en 1-0 ledning, iskallt mål el capitano.
Vi fortsätter med att skapa lägen och det är en hörna som kommer leda till en 2-0 ledning. Ida tar en vänsterhörna där hon skruvar in den i mål via deras målvakt (var där någon annan hörby spelare som touchade bollen?). Iskallt och snyggt och fint tillslag Fabregas.
Halvlek och en 2-0 ledning.

Andra halvlek:
DFF fortsätter och rulla runt bollen men jag tycker att vi har ganska bra kontroll på deras uppspel. Vi ligger rätt i positionerna eller så är vi snabba med och komma på rätt sida/position.
Vi har två ypperliga lägen på och utöka vår ledning men vi lyckas inte förvalta dem.
Ida får ett fint frisparksläge då hon skjuter mot mål och målvakten släpper retur och vi får öppet mål men vi är inte riktigt alerta. DFF kontrar in 1-2 i anfallet efter istället och helt plötsligt blir det liv i matchen.
DFF trycker på och vi rer ut det. Vi sticker upp på kontringar och Cornelia träffar klyckan.
Det blev ganska nervöst sista 10-15min då vi verkligen gjorde allt för och hålla ut och plocka med oss 3poäng hem till hörby.

Matchen slutar med en 1-2 vinst.

Tyckte att DFF höll bollen inom laget på ett bättre sätt än vad vi gjorde men de skapade inte så värst mycket medans vi skapade fler klara lägen än vad dem gjorde.
En bra match från samtliga men extra plus till:

Nilla - planens kung utan tvekan!!
Ni andra skall också ha en applåd för en riktigt fint krigar insats.

Vid pennan
Bill Clinton, G.Bush och Barack Obama

Hörby FF- Hammenhögs IF
= )
Hemma match mot Hammenhögs IF.
Vi testar en ny formation och försöker göra lite förändringar med tanke på att där är fortf ett par spelare som är på semester/skador.
Vi börjar bra den första kvarten och har härliga spelkombinationer. Tycker att vi gör de mesta rätt och ligger rätt i stort sett i det mesta vi gör.
Hammenhögs IF tar ledningen med 0-1. Tamt försvarsspel från laget och dem utnyttjar det.
Vi försvinner i första ju mer halvleken lider mot sitt slut och fast vi blixtrar till ibland.
De hinner göra 0-2 innan halvleken är slut.

Andra halvlek:
Vi gör en bättre andra halvlek spelmässigt och inställnings mässigt.
Vi skapar aldrig några riktiga farligheter men vi visar en jävla vilja och karaktär. Hade vi gjort en likadan första halvlek så hade vi åtminstone fått med oss en poäng ifrån matchen. 
Mer krigande och mindre spel i andra.
Matchen slutar med en 0-2 förlust.

Tar med oss:
Andra halvlek där vi visar riktigt vilja, moral och karaktär.
Speluppbyggnaden och ideerna finns där men inte sista passningen där vi fallerar lite i denna match.

Tycke inte att någon speciell sticker ut i denna match utan alla visar en bättre attityd i andra och då vill jag framhäva det istället för och plocka ut någon/några speciella individer.

vid pennan
Tripp, trapp trull

Spjutstorp-Hörby U
Matchen mot Spjutstorp såg ut från första minut att bli en lätt munsbit för oss. Ett konstant bollinnehav med hög press på
motståndarna skulle ge oss ledningen, trodde nog alla . Vi spelade helt perfekt  på alla positioner.
Trots alla chanser lyckades vi inte få till det sista, väldigt avgörande MÅLEN . Spjutstorp kontrade kanske tre fyra gånger i första halvlek. Tyvärr lyckades de helt perfekt en gång i slutet av första. Ett långskott,som seglade in bakom en chanslös Alma. Mycket frustrerande  förstås.
Första halvlek slutar 1-0 .
I andra forsätter matchen precis likadant. Vi spelar mycket bra, men Spjutstorp lyckas hitta in med en boll till. Alla tror säkert att vi skall vända på matchen. Det ser lovande ut när Terese reducerar på ett fint långskott. Vi skapar fler fina chanser, men icke att vi får till det. Vi förlorar matchen med2-1. Helt otroligt med tanke på ett bollinnehav på ca 80-20.
Många var bra den här matchen, trots att vi förlorade.
Lite extra beröm till  Tilda, Emeli 98 ,som visar upp ett stabilt spel på mittfältet. Också Anna L var mycket duktig!
Många var som sagt bra, men vi måste vinna på ett sådant massivt spelövertag.
Bara att fortsätta att spela bra så kommer målen med!

Chrille & Håkan
Hörby FF- IFÖ Bromölla

Nu var det dags för serien och vända och nu var det hemma match mot IFÖ Bromölla som gällde.
Matchen börjar i ett bra och högt tempo. Det känns som att vi inte har samma respekt mot dem som vi hade när vi möte dem på bortaplan.
IFÖ Bromölla är med i matchen och så är v också. Spelet är böljande och det känns inte som att något utav lagen sticker ut mer än det andra.
Chanserna är inte glasklara eller många utan jag tycker att både vi och dem får ett par halvchanser och det känns tillknäppt i den sista tredje delen.
I den 33:e minuten tar Bromölla ledningen, en chansboll som dimper ner i straffområdet och deras spelare kan lugnt ta emot, vända, sikta, ladda och skjuta utan att vi ens reagerar eller sätter press = Mindre bra försvarsspel.
I den 45min får vi ett gyllene läge att kvittera då vi i straffområdet är ensamma med målvakten men vi stressar i avslutsläget och målvakten men avslutet flyger till Höörs IP.

0-1 halvlek:

Andra halvlek kör vi över Bromölla inledningsvis. Vi vinner första bollar, andra bollar och är betydligt bättre och hungrigare än vad Bromölla är.
Sandra och Ida fördelar bollarna och vi flyttar upp med massa folk. Känns som att Bromölla inte orkar eller att dom anstränger sig.
En kontring senare i den 62min så får IFÖ Bromölla straff (känns som en 50-50 chans med tanke på hur domaren hade lagt upp nivån på matchen) som dem förvaltar väl.
Tycker att vi fortsätter och trumma på men inte riktigt hota på allvar.
74:e minuten gör Bromölla 0-3 då våra mittbackar oturligt krockar ihopa och deras anfallare får öppen gata.


Slutresultat 0-3.

Inte rättvist enligt mig då jag dels tycker att vi visar en bättre inställning till matchen, vi vill betydligt mer och det är vi som försöker få något utav matchen.
3 mål insläppta och i mina böcker är det rena bjudningar (straffen är mer oturligt).

Vi har en tendens till och släppa till för enkla mål och det är kostsam.

Extra plus till:
Emelie 98a
Therese
Sandra, Ida
Nilla

Nästa match är en viktigt sådant så då gäller det och minimera alla misstag och vara effektiva framåt.

Mvh
Tripp, trapp, trull

Hörby FF - Lunds SK
Hemma match mot Lunds SK som gick av stapeln på konstgräs planen p.g.a. nybygget/renoveringen utav idrottsplatsen.
Med enbart en match (inga träningar p.g.a. studentvecka) på 10 dagar i bena så skulle vi ta oss an Lunds SK.
Matchen är 3 minuter lång innan Theres får till ett kyligt avslut som målvakten gör en riktigt bra räddning på.
Första halvlek så spelar vi inte bra alls. Slarvar i med/mottagningar och i passningsspelet.
Det är vi som skapar de hetaste chanserna utan och få en utdelning.
Domaren bommar två solklara handssituationer då den första där deras spelar skyffar undan bollen med handen och den andra är när deras spelare drar och sliter i Theres när hon är fri i straffområdet.

Vi hittar inte rätt i positionerna och vi blir alldeles för långa i lagdelarna.


Andra halvlek.

Spelar betydligt bättre och mer vårdat. Vi  hittar varandra bättre och vi är bättre organiserade i den andra än den första.
Vi har 3 fina lägen på fasta situationer, en del skott och både ribbträff samt boll som rensas på mållinjen.
Vi försöker trumma på och Lunds SK har inga som helst farliga chanser i matchen och vi avvärjer alla deras anfallsförsök. Dem kör rätt många långbollar (enbart långbollar) men de kommer ingenstans.
Tycker dock att vi borde få utdelning i andra med tanke på dem chanserna vi hade samt bollinnehavet men det ville inte sig och vi satte oss själva i denna situation genom att göra en mindre bra första halvlek.

Matchen slutar 0-0 och Micaela får hålla nollan. =)

Beröm idag går till:
Backlinjen - Stabil och säker
Nilla - Gör ett kanon inhopp och växer mer och mer för varje match
Sandra - El capitano kämpade tappert och försökte få igång spelet samt vann många dueller
Och Theres som hela tiden försöker vara spelbar och finna lösningar i anfallspelet.

 IFÖ Bromölla kommer på besök på torsdag och då gäller det att vi höjer oss från start.

Mvh
Trippen, Trappen och Trullen
Sjöbo IF - Hörby FF
Ännu ett tufft motstånd väntade i seriespelet.

Vi skulle åka till Sjöbo för en tuff bortamatch.
Vi startar första halvlek i ett bra och högt tempo och där vi för spelet medans Sjöbos spel är lite mer rakare och mer direkt.
Tycker faktiskt att de första 25min så är det vi som har kommandot. Sjöbo äter upp sig mer i den sista halvan utav första halvlek.
Spelet är betydligt jämnare men deras uppspel är ganska så lättlästa. De sticker igenom vid ett tillfälle där dem till och med rundar Micaela men Sandra som vikarierar på högerbacksplatsen bryter i grevens tid.
Therese får till ett fint avslut efter förarbete med Sabbe där bollen rullar under målvakten men tyvärr så rullar den strax utanför stolpen.

Halvlek och vi kan väl sammanfatta den som att om det är något lag som bör leda matchen (spelmässigt / chansmässigt?) så är det vi.
Vi har redan två återbud i form utav både Frida och Emelie "epa" och saken blir inte bättre att Ida springer runt med en dunderförkylning.
Bra fightingspirit.
Andra halvlek är 40sekunder lång innan Sjöbo tar ledningen med 1-0 efter att vi slarvar i passningsspelet och spelar bollen rakt i famnen på deras anfallare som placerar in bollen.
Vi trycker på efter deras ledningsmål och det börjar lukta kvittering.

Theres blir kappad i straffområdet efter att först dribblat förbi två motståndare. SOLKLAR STRAFF 10 av 10 gånger men domaren friar.
Sjöbo har inte mycket men ett återigen efter slarv i uppspelsfasen som resulterar i att deras yttermittfältare får bollen när vi har tryckt upp alla förrutom tre spelare så sticker dem upp på en kontring och stänker dit 2-0. Inte rättvist så här långt i matchen.
Efter målet försöker  vi flytta fram folk men luften går ur oss. Det är som att vi bara ger upp och den lilla fightingspiriten som vi hade innan i matchen är som bortblåst.
Sjöbo gör 3-0 och det är väl det egentliga målet i matchen som det skapar som inte är pga slarv.
Dåligt försvarsspel leder fram till 4-0 till sjöbo och nu är matchen definitivt avgjord.

Tar med oss: Första halvlek samt tiden mellan deras 1-0 och 2-0 då jag tycker att vi är med i matchen och att v med lite flyt kunde ha fått utdelning.
Bli bättre på: Sluta aldrig tro, sluta aldrig kämpa och vi måste verkligen sluta upp med och slarva för det kostar oss baklängesmål samt poäng.
Efter ett sådant resultat är det svårt och sätta plus på någon. Jag tycker att alla låg på plus fram tills deras 2-0 mål men sen så får alla ett minus för resten av tiden.

Tar nya tag mot Lunds SK på måndag.


vid pennan
Tripp trapp trull 
Hörby FF - Södra Sandby IF 0 - 3
Hörby FF - Södra Sandby
Då var det dags för Södra Sandby och komma på besök.Ett Södra Sandby som är obesegrade i serien.
Matchen börjar rätt så böljande första 15-20 minuterna.
Södra sandby gör 1-0 då med ett instick bakom vår baklinje där vi dels tappar markering och dels agerar vi ganska passivt.
Södra Sandby tar över spelet mer och mer och de spelar en trevlig fotboll med mycket bollinnehav men vi gör det bra och de skapar inga riktiga farliga chanser.
40min spelade och Sandby utökar på till 2-0 där vi tappar bollen utanför straffområdet och de ställer om snabbt.

Halvlek och underläge med 0-2.

Andra halvlek där försöker vi trycka på lite högre upp och jag tycker att vi äter oss in i matchen spelmässigt.
63 min så gör Sandby 0-3 på en konstigt situation där två spelare sparkar ihopa och bollen får en konstig studs och studsar på Mikaela in. Vi trycker på ännu mer fast vi skapar inga riktigt klara lägen.
Södra Sandby vinner, spelmässigt så är det rättvist, men chans mässigt så tycker jag inte att resultatet är rättvist. De spelar en fantastisk fin fotboll med härliga kombinationer men jag tycker inte att de skapar något riktigt farligt utan det är mer slumpmål/p*ssemål.

Inget och gräva ner sig för utan vi tar nya tag då vi skall ner till Sjöbo och ge dem en match.
Dagens plus går till:
Samtliga då jag inte tycker att någon sticker ut med sin insats, utan de känns som att alla försöker men idag så räcker det inte till.
Dock vill jag ge beröm till Shpresa och Cornelia som löper ofantligt mycket!

Vid pennan
Arsene Wenger
Hörby U- Dalby/Genarp U 2 - 2
Detta var en riktigt bra match mellan två lag , som hela tiden kämpade om varje kvadratmeter. Perfekt match för U-lag.
Då får alla visa vad de går för!  Vi skapar många fina chanser i första halvtimmen av matchen . Nilla och Besse  stressar 
Dalbys försvarare hela tiden och de är hela tiden på väg att sätta dit bollen. Dalby ligger ganska högt upp med sin
backlinje, så det inbjuder verkligen till att lyfta in bollar bakom dom. Till sist lyckas vi hela vägen. Nilla  gasar på ännu en
gång  på en fin djupledsboll och gör 1-0. Vi forsätter spela bra hela laget . Vi känns stabila över hela banan. De flesta  
väntade nog på att vi skulle få dit några bollar. Vi hade verkligen lägena för det. Dalby sticker upp ,så fort de få minsta lilla tillfälle. De har också skickliga spelare, som hela tiden hotar oss. Dalby hittar till sist också sin heta chans. Efter en fint
Instick , får de en spelare fri mot Micaela. Skottet är mycket välplacerat och utom chans för Micaela.
Det kändes klart lite jobbigt ,när vi själv  spelade bra. 

Andra halvlek:
Matchen forsätter lika ,som första. Dalby tar för sig lite mer och matchen är helt jämn. Vi hoppas givetvis på utdelning 
hela tiden , för vi skapar hela tiden nya lägen. Dalby hittar tyvärr ledningsmålet före oss. Två lite för lösa passningar i vår
Defensiva del, gör att Dalby hittar rätt. Vi ger oss den på att vi också skall sätta dit ett mål. På en lång , väl avvägd frispark 
av Emilie 98  pressar  Johanna dit bollen efter en tilltrasslad situation . Riktigt skönt ! Det blir inte fler mål i denna fina match.
Lite surt för båda lagen om någon skulle få dit en boll till.  Ett klart rättvist resultat.
Extra plus:
Nilla, som hela tiden gör vindsnabba löpningar och ständigt är nära att trycka dit fler mål.
Besse,jobbar hela tiden  hårt och ger allt för sitt lag, är nära att bli matchjälte!
Emelie 98 ,säkerheten själv i alla lägen
Wilma, säker med bollen och hittar sina medspelare hela tiden!
Johanna, som äntligen får sätta dit en boll och alltid jobbar hårt!

Chrille&Håkan

Klågerups GIF - Hörby FF
Då var det tid för borta match mot Klågerups GIF. Matchen spelades i Klågerup på Nya IP. Vädret var strålande men det bör tilläggas att det var dock lite för varmt. Vi startar matchen i ett högt tempo och vi visar tidigt att vi är här för och bärga hem matchen.

I 6:e minuten gör vi mål på en hörna men domaren vinkar bort målet.

Utdelningen kommer istället efter 10 minuter spelade. Ida slår en hård hörna som deras målvakt tippar in i mål, otagbart för målvakten. Härligt tillslag.En fin högerhörna  signerat Ida i den 16:e minuten och Jenny kommer på bortre stolpen och dunkar in bollen. Härlig fart och tryck i avslutet samt tajming Jenny.

2 minuter senare så får Theres en fin genomskärare där hon först lobbar en utrusande målvakt och rullar in bollen i tomt mål. Typiskt Theres mål. Kyla!!!

24minuter spelade och Ida får till en dröm frispark som går mot krysset men deras målvakt gör en grym räddning.


Sandra el Capitano ökar på ledningen till 4-0 i den 26 minuten efter ytterligare en hörna där bollen dimper ner i straffområdet och efter lite flipperspel så kan hon peta in bollen bakom deras målvakt. Härligt att du är på hugget och ännu bättre att vi har gjort mål på TRE fasta situationer.

Bör tilläggas att Mikaela även hon bjuder på en tv räddning då hon räddar en boll som är på väg mot krysset. Härligt agerat och vilken spänst.

Halvleken bjuder inte på fler mål men den bjuder på härlig anfallsfotboll och stabilt försvarsspel.


Andra halvlek börjar lite avvaktande från vår sida de första 10min då vi snackar om att inte bjuda på något så känns det som att de flyttar upp laget lite mer.

De får till två avslut mot mål som Mikaela inte har några som helst problem med.  

56:minuten och domaren blåser av för straff. Solklar hands. Shresa stegar upp och bombar in bollen i krysset. Ursnyggt! 5-0!

Nu känns det som all luft rann ur våra motståndare.

Vi rullar på bra och kommer till många lägen.

Jessica Stenlundh är påpassligt framme och trycker in 6-0.

Sabbe hinner också komma med i protokollet där hon gör både 7-0 och 8-0 som blir slutresultatet.

Har en boll till inne men domaren blåser av för offside.

Vi gör en kanon match idag. Härlig kämparvilja samt anfallsspel/försvarsspel.

Idag kan man inte plusa enbart tre spelare utan alla förtjänar ett extra plus.

7 olika målskyttar. 3 mål på fasta situationer. Vi håller nollan. Vad mer kan man begära? Idag får även Jag, micke och martin ett plus.´


Tar nya tag mot Södra Sandby på lördag.

Full laddning och fokusering på nästa motstånd.

 

Ha det gott

Tripp, trapp, trull

Hörby - Billesholm
FA CUP MÄSTARE!! OJOJOJOJ!!!
Dags för en ny batalj mot Billesholm.

Billesholm som slog IFÖ Bromölla med 3-2 i omgången innan.
Vi snackar om att serien är jämn och att där inte finns några lätta matcher. Vill man vinna så får man ligga i och spela koncentrerat hela matchen igenom. Dessutom krävs det mycket mod och en j*kla fighting spirit.
Matchen hinner starta igång och vi gör 1-0 efter 1min och några sekunder. Sabina Svensson ger oss ledningen.
Vi trycker på bra och spelar en riktigt grym anfallsfotboll. Härliga kombinationer och lösningar på planen.

2-0 via El capitano (Sandra Olofsson) efter 22min spelade. Snyggt Sandra och mycket lurigt och kyligt frisparks inlägg Ida.
4min senare utökar Theres Hedin ledningen till 3-0 efter ett anfall som är enligt skolboken. Snett inåt bakåt och Theres kan placera in bollen.
Vi fortsätter och trycka på och motståndarna kommer ingenvart.

Andra halvlek börjar lite mer avvaktande ifrån vår sida. Vi och ledningar är kanske inte den bästa kombinationen då jag tycker att vi spelar för mycket med handbromsen i. Billesholm spelar upp sig i andra och trycker på. De får sin reducering i den 84min.

Vi har tre riktigt fina lägen i andra som vi inte lyckas förvalta. Det blir lite nervigt i slutet men vi rer ut det och vinner med 3-1.

Extra plus till:
Sandra Olofsson - Jobbar stenhårt i offensiven samt defensiven , löser passningsspelet på ett tryggt sätt
Ida Nilsson - Likaså som sin mittfältskollega så ligger du bakom många smarta lösningar samt jobbar upp och ner.
Jenny Sandgren - En klippa i mittlåset som vanligt och släpper inte till mycket
Samt ett plus till Emelie och Jessica som gjorde ett piggt inhopp. Ni andra var också duktiga.
Nu finns där ingen tid eller läge för och bli bekväm utan nu måste vi jobba hårdare och lägga in en växel till då vi har tre tuffa matcher.

Full fokus och hårt arbete.

Mvh
tripp trapp trull
Hörby U-Sjöbo U
Det här var en match med en tuff avslutning för oss! Första halvlek spelade vi  tidvis fin fotboll, där vi verkligen försöker
spela bollen mellan varandra. Vi skapar dock inte riktigt några riktigt heta målchanser.
Det känns som vi inte tror på oss själva i den offensiva delen av banan. Bakåt  fungerade det klart godkänt . Första halvleken slutar efter en jämn fight 0-0 .
I andra halvlek skulle vi försöka rätta till det offensiva spelet.Vi startar som vi har sagt, men tyvärr sticker Sjöbos mycket duktiga anfallare upp och dundrar in ett och 2-0 .
Humöret sjunker givetvis på oss men vi kämpar på ändå. Precis när vi är på väg att ändra lite i laget gör Sjöbo även 3-0. Nu är det jobbigt!!!!. Vi flyttar upp 3 på topp ,men det vill sig inte riktigt ändå.
Istället får Sjöbo mer plats i kontringarna och trycker dit några bollar till.
Till sist blir det hela 6-0.
Att ge plus till någon känns inte helt rätt när vi åker på stryk med 6-0!
Vi vet att vi kan bättre, det har vi bevisat i de andra matcherna!

Chrill& Håkan 
 
Hörby FF - DFF Kristianstadtjejerna
Kärlekstrion!!! love is in the air!!!
Dags för 8-del i DM. 
Det var serie konkurrenterna DFF Kristianstadtjejerna som stod för motståndet. 
Matchen började med ett högt tempo från motståndarna och mer avvaktande från vår sida. 
Revanschsuget DFF gjorde 0-1 och 0-2 halvvägs in i första. 
Vi gör 1-2 genom Shpresa där hon gör sin gubbe o viker inåt o går på ett avslut. Kyligt!!
DFF gör 1-3 innan Theres gör 2-3 där hon kyligt lobbar målvakten.

Halvlek.
Vi gör 3-3 och tar till och med ledningen med 4-3 via tvåa sjukt grymma mål av Shpresa el messi innan DFF vänder till 4-6.
Vi luftar mycket folk och vi skapar två fina frilägen där vi ej lyckas förvalta dem.
Matchen blåses av och DFF går vidare.
Ingen bra defensiv match (kollektivt) men bra match offensivt (kollektivt).
Bör nämnas att 4ordinare spelare saknades idag!!!

Extra plus till:
Shpresa Seferi som gjorde tre mål samt hotade offensivt hela tiden.
Samt Nilla och Emelie som gjorde piggt inhopp.
Samt ett stort plus till Martin, Micke och mig för att vi är duktiga och allmänt förtjänar en klapp på axeln.

Mot nya höjder tjejer.
Ha det gott

Mvh 
Tripp trapp trull
Pandora- Hörby U
Pang Pang Pang från hårdskjutande Bella Guldfot . Mål i  4,6 och 8:e minuten ,blev en chocköppnade inledning av
matchen .  Det är inte så ofta som en och samma spelare lyckas med den bedriften på så kort tid. Utan chans för målvakten dessutom.

Många trodde nog att matchen var vunnen redan här, men det blev tyvärr inte så. Pandora repade mod och
började rulla ut oss mer och mer under  första halvlek. Vi var dock hela tiden farliga med våra omställningar. Besse och
Bella hittar varandra fint. Tyvärr behöver vi  byta ut Bella efter ca 20 min.
Pandora får en hörna sommar de forcerar in helt välförtjänt  egentligen. De började föra matchen rätt rejält  efter våra mål. De tröttade  ut oss väldigt. Tack vare vår fantastisk duktiga vikarie Emmeli  Wernersson kunde vi hålla undan till paus med en ledning  på 3-2!

I halvtid passade vi på att byta lite tröttkörda spelare. Spelet blir jämnare efter pausvilan, men Pandora lyckas göra 2
mål i 50:e och 55:e minuten lite på grund av slarv i kommunikationen+ slarv med passninga!
Trots allt ett rättvist resultat om man ser till hur Pandora förde matchen efter våra snabba mål.

Extra plus till Bella ,Besse, Nilla och vår duktiga vikarie i mål  Werner!

Håkan &Chrille
Dalby - Hörby FF
Andra matchen inom loppet av 3dagar (plus ett träningspass i benet inom loppet av dessa dagar).
Borta match mot Dalby.
Vi spelar matchen på konstgräs och det är 1:a generationens sådan. Den är inte bra.
Första halvlek stämmer inget från vår sida. Vi spelar för svårt och för mycket för oss själva. Vi är lojja i det mesta och det känns som att vi trodde att det skulle bli enklare än vad det egentligen var.
Första halvleken bjuder inte på några jätte farliga lägen varken från vår sida eller deras sida

Andra halvlek:
Vi vaknar mer till liv och har större intentioner. Vi trummar på och trummar på utan att riktigt skapa några vassa målchanser.
Planen är svårspelad då bollarna studsar hur som och Dalby spelar tillknäppt då de backar hem med många många många spelare (Alla utom en känns det som).
Vi är spelförande laget i resten av matchen men Dalby backar hem och låser det för oss.
Slutsignalen ljuder och matchen slutar 0-0.

Tyvärr kommer vi inte upp i vår standard i den första halvleken. Vi spelar  betydligt bättre i andra men det räcker inte till denna gång.

Ett plus för att vi håller nollan i den andra matchen i rad.

Vi tar nya tag då DFF Kristianstadtjejerna väntar i DM. En match som vi skall ta på full allvar och med full fokus.

Mvh
Tripp trapp trull


Hörby FF - DFF Kristianstadtjejerna
JUBEL!!!
Hemma match mot DFF Kristianstadtjejerna.

Vi visste att det skulle bli en tuff match och att vi hade ingen tid eller chans till och koppla av inför denna match utan det var till och ge järnet och köra på 110%.
Vi spelar bra fotboll i första halvlek och har flera tendenser till och ta ledningen.
Vi har 4frilägen i första halvlek men lyckas inte förvalta dem till mål.
DFF är spelskickliga men vi låser in dem och de lyckas inte etablera farliga lägen.
De får en stolpträff på ett skott utifrån men förrutom det läget så skapar dem inte så värst mycket i första halvlek.
Sandra gör 1-0 men blir felaktigt avvinkad för offside.
Nu gör Sandra återigen mål och denna gång från en solklar offside men domaren godkänner målet (domaren reparerar sitt misstag?)
Andra halvlek liknar en mer jojjo match. Mycket böljande spel fram och tillbaka. Vi har två frilägen till i matchen men lyckas ej göra mål.
Sista 20min blir mest nervös från vår sida då dels tröttheten träder fram och dels för att DFF skickar fram allt som går och skickas fram.
DFF har två fina lägen och kvittera på men vi lyckas hålla ut och inkassera tre nya sköna poäng.
Bra jobbat tjejer.

Matchens plus går till alla i laget men 4 extra plus till:
Cornelia - Sliter matchen igenom och många fina löpningar bakom deras backlinje samt bra hemåtjobb
Sabbe - Ständigt spelbar och från anfallsposition kommer du ner och hjälper till strax utanför vårt straffområde
Jenny - Klippa i mittlåset. Läser spelet mycket bra och du löper inte en cm fel (positionsäker)
Mikaela- Växer för varje match och tar för dig mer och mer. Härligt!

Vi ser fram emot nästa match.


Mvh
Tripp trapp trull
Hammenhög - Hörby
Då var det dags för borta match mot Hammenhög. Ett Hammenhög som i fjol spelade i div 1.
Vi hade en klar plan om hur vi skulle tackla av matchen och den följdes till fullo.
1-0 gör Sabbelito med en kylig nick.
Inget snack om saken. Vi dominerar matchen och Cornelia kan efter ett fint genombrott kyligt placera in 2-0.
Halvlek och vi spelar finurligt och fantastiskt bra. Vi spelar/agerar som ett lag och det märks tydligt att motivationen är hög hos de vide.

Det går 3min in i den andra halvleken och Hammenhög reducerar till 1-2 efter tamt försvarsspel.
Vi rycker upp oss o Theres trocklar in 3-1 till Hörby. Välförtjänt.
Cirka 70-75min spelade o domaren blåser straff till Hammenhög. Hammenhög spelarna blir lika förvånade som hörby spelarna. 2-3 och nu var det nerv i slutskedet efter en riktig domartavla.
3.15 in på tilläggstiden kan Shpresa fastställa slutresultatet till 2-4 till Hörby FF (var han hitta dem tilläggs minuterna är för mig en gåta men vi gjorde mål på dem).

Sammanfattning: 
En riktigt bra match då vi verkligen visade sann laganda. Tyckte att vinsten var välförtjänt och samtliga skall ha en klapp på axeln.
Extra plus (samtliga borde egentligen få ett stort plus):
Cornelia - jobbade och slet som bara den och gjorde även ett kyligt mål
Sabbelito - slet kopiöst mkt i def/off och gjorde dessutom mål samt stod för smarta lösningar i form av löpningar o passningar
Emelie 98a - Spelade med en stor mognad och pondus. Låg rätt alla gånger i markeringarna. Slet kopiöst matchen igenom.

Nu gäller det och bibehålla detta fokus och jobba vidare mot högre mål. Inget är vunnet än och vi har en lång bit kvar och vandra trots att detta var ett steg i rätt riktning. 

Mvh 
Dem tre stolta tränarna


Skurup - Hörby U-lag
Bortamatchen blev en jobbig historia för de vita laget. Skurup tog rätt så snabbt tag i matchen och det blev tufft för oss.
Med ett snabbt bolltempo sågade de sig igenom vårt lag gång på gång. Skurup tar snart ledningen med både 1 och 2-0.
Vi tar ändå nya tag och lyckas anfalla då och då, men Skurup släpper inte av på sin offensiv. Vi kommer upp vid Skurups
Straffområde och får frispark. Bella tar snabbt bollen och dundrar in den förbi deras målvakt, riktigt snyggt!  Nu får vi lite
Positiv energi och lyckas spela jämt med Skurup. Bella får en ny chans en bit från målet. Hon drar på ett nytt hårt skott
som sitter över en chanslös målvakt. Skurup blir lite skakiga av våra mål. De tappar sitt fina spel för en stund.
Andra halvlek  behöver vi göra lite förändringar . Mia behöver byta, tyvärr. Det blir lite stökigt i vårt lag efter det,samtidigt som
Skurup ser sin chans . Skurup kör över oss fullständigt!  Matchen slutar till sist 9-2 !!
Det skall tilläggas att Skurup är ett väldigt bra lag.
Plus i kanten ändå till Nilla, som hela tiden  låg rätt,  jobbade hårt när tillfälle gavs framåt. Även Bella  skall ha beröm för
sina fina mål!
Vi tar nya tag och kammar hem poängen nästa match istället!

Chrille & Håkan
Vilken match !!!!
Äntligen seriepremiär för U-laget!
Matchen mot Hammenhög var väldigt jämn i första halvlek. 2 bra lag som verkligen spelade bra fotboll med fina kombinationer och
kamp om att ta över matchen. Inget lag lyckades riktigt dominera. Hammenhög  tar ledningen  med 1-0 . Kunde lika gärna varit vi,
men sista skottet var inte tillräckligt vasst! På ett anfall  skjuter vi ett skott ,som tar på handen på deras spelare. Domaren dömmer
straff. Lite diskussion  om vem som skall ta den. Emmeli  stegar till sist fram. Hon sätter bollen till höger om målisen. Lagen fortsätter
byta chanser. Hammenhög  driver upp ett anfall där det blir ett inspel på marken. Bollen träffar Emilias fot och styrs olyckligt in förbi
Alma i målet . I pausen bestämmer vi oss för vinna. Vilket vi också gör! Hela andra halvlek spela vi en fantasifull fotboll , väggpassningar
sitter som aldrig förr. Vi sliter itu deras lag . Vi spelar helt  underbart ! Målen ramlar in efterhand och får betalt för vår insats.
Vi vinner matchen med 5-2 !!!
Alla i laget spelar jättebra, ingen är en liten mus utan vill ta för sig. Tyvärr drabbas Emilia av en tråkig skada! Vi hoppas att hon snart är på benen igen, även om det säkert tar tid.
Extra plus till Amanda, Wernersson och Besse som var helt briljanta matchen igenom!!!!
Målskyttar: Besse 3 och Wernersson 2

Håkan och Chrille
Hörby FF - Hardeberga/Harlösa
Super duper härliga HÖRBY FF!
Då var det dags för den 3:e matchen för i år i detta härliga och varma sommarvädret.
Vi har haft lite oflyt samt slarvat en del i dem två första inledande matcherna i seriespelet och vi har inte riktigt kommit till många klara/giftiga målchanser eller upp till vår kapacitet. Men vi är fullt fokuserade på och jobba stenhårt så att det lossnar för eller senare.
I veckan som  har gått, har vi lagt stort fokus på avslutsträning i hopp om att det skulle ge betalt under seriens gång.
Laget som startade var inte mindre än följande:

Mv: Micaela
Backlinje från höger: Frida - Emelie - Jenny - Emelie 98a
Mittfält från höger: Cornelia - Sandra (c) - Ida - Shpresa
Anfall: Theresdinho - Sabbelito

Avb: Amanda, Jessica, Besse, Emelie V

Första halvlek:
Domaren blåser igång matchen och Hardeberga börjar boll. Vi vinner bollen tidigt, Cornelia får bollen och viker inåt i banan. Frida kommer på överlapp och slår en fin crossboll som hittar EL CAPITANO (Sandra) som får in en härlig träff och träffar stolpen..... EFTER 20-30 sekunder..... Vilken drömstart det hade varit
Vi förr taktpinnen och spelar finurligt och har härliga kombinationer. Hardeberga/Harlösas spel går rätt mycket ut på långa bollar och fasta situationer (långa inkast likaså).
Vi kontrollerar matchen och spelar en trevlig anfallsfotboll de inledande 25min där vi kommer fram igenom runt på kanterna och genom instick centralt i banan.
Efter ett inspel från högerkanten så får Theres bollen felvänd, hon vänder upp och får till en dunderträff som hon träffar klockrent i stolpen...... 25min spelade och vi har haft 2 stolpträffar och en massa skott och en härlig anfallsfotboll. Det känns som att vi äntligen har börjat vakna till liv.
Hardeberga/Harlösa faller ner med hela sin backlinje och lämnar inte några ytor bakom mellan backlinje och målvakt. Istället för och trycka upp laget så faller vi också ner med våra lagdelar.
Vi går in i motståndarnas spelmönster och börjar söka allt för ofta dem långa bollarna.
42 min spelade och Shpresa kommer fint runt förbi sin motståndare på vänsterkanten. Ett härlig avslut men boll *pip* vill inte in. Klockrent i stolpen och härmed så fullbordar hon Hörby FFs hattrick i stolpträffar på en halvlek.

Pausvila och ställningen är 0-0.

Andra Halvlek:
Vi startar andra halvlek med och flytta upp lagdelarna lite högre upp i planen. Vi kommer till flera lägen. Vi tar över matchen helt och hållet och har ett par fina lägen till och trycka in bollen. Jenny med backlinje vinner bollar, yttrar och anfallarna möter bollar samt löper in i tomma ytor utan boll. Sandra och Ida fördelar bollarna på finurliga sätt. Känns som att det ringer snart!

Det dröjer ända fram till den 54:e match minuten innan (hör och häpna) Sabina Svensson trycker in bollen i mål och stort jubel och glädje utbrister på Hörby IP. Sabina vrååååååålar ut sin glädje och man kan inget annat än att glädjas åt hennes enorma vilja och prestation vid målet.

Målet ger oss medvind och vi trummar på. Cornelia kommer runt fint på kanterna och serverar härliga inlägg.
Sandra kommer fint in i straffområdet (visst var det el capitano som blev fälld?, herr duktig pelle glömde anteckningsblocket hemma) och blir fälld.
Ida Nilsson stegar upp för och ta straffen. Med en viss spänning i luften då herrarna spelade matchen innan oss och missade en straff i sista övertidsminuten så var frågan om Ida skulle vara tillräcklig kylig eller om nerverna skulle spela henne ett spratt. Hur kyligt som helst så placerar hon in 2-0 till Hörby FF och nu är det större lättnad för de vide.
Två minuter senare serverar Besarta fram bollen till en djupledslöpande Theres som kommer fri med målvakten. Theres rundar målvakten och placerar kyligt in bollen i öppet mål. Härlig assist Besarta och härlig löpning samt kyla i avslutsmomentet fröken Hedin.
Vi får gyllene läge och utöka ledningen, öppet mål men vi bommar tyvärr.
Vi gör en del förändringar, tappar lite fokus och skärpa samt så blir vi lite rädda för och inte tappa matchen och det gör att vi blir mer tillbakadragna och istället för och trumma på så slår vi av på taktpinnen en del.
82:e minuten och vid en fast situation så kan Hardeberga/Harlösa reducera till 3-1 via nickmål. Tappar markering och två Hardberga/Harlösa spelare får stå fri.

Vi reder ut stormen och vinner välförtjänt med 3-1.

Sammanfattning:
I det hela så kontrollerar vi matchen, matchen igenom. Vi kommer till många avslut där vi bland annat har 3st stolpträffar, 1 öppet mål men missar, samt många andra lägen där vi kommer till avslut. Vi har bättre fokusering samt många finurliga och härliga spelkombinationer. Vi gör tre mål och vinner matchen.
Men men men.... där finns alltid ett men. Vi måste spela vårt eget spel och ha fokus i 90minuter. Känns lite snöpligt och släppa in ett mål samt ge bort en del hörnor/frisparkar mot ett huvudstarkt lag som dessa. Vi får inte lov och vara rent för snälla mot våra motståndare. Men annars så tycker vi att ni skötte er jätte bra och att detta var ett steg i rätt riktning.
Nu trummar vi på och fortsätter och utveckla vår spelidé så att det blir en rolig fortsättning.

Härligt tjejer.

Idag vill vi ge ett plus till alla i laget då ni verkligen gjorde det som krävdes och ni visade en härlig laganda samt vilja matchen igenom.
Stort plus även till Lasse boll som har koll. En härlig karaktär som verkligen går helhjärtat in för sina arbets "sysslor".
Måste även påpeka att det är härligt och se att det är så många som sluter upp bakom oss, bra publikstödd, små härliga bollkallar och all personal vid korvgrillning och försäljningen i detta underbara och strålande väder.

Ha det gött så ses vi på tisdag alla härliga Hörby FF tjejer!!!!

Mvh
Dem tre musketörerna
Hörby FF - Broby
Då var det äntligen dags för hemma premiär!

För motståndet stod Broby för.

Vi kommer inte upp i vår standard. Broby IF är inte bättre än oss men idag så vill det sig icke. Bjuder på rent för mycket och små duttar med bollen istället för att gå på skott eller genombrott. 

Förlust med 0-3 och det känns snöpligt då resultatet inte speglar matchbilden!

Tar nya tag mot Hardeberga/Harlösa.

Mvh
Tripp. Trapp Trull
IFÖ Bromölla - Hörby FF Serie premiär!!!
MICKE!!!!

Då var det äntligen dags för det som vi alla hade väntat på. All träningstid som vi hade lagt ner och all hårt jobb skulle beprövas idag då det var dags för serie premiär. För motståndet stod IFÖ Bromölla för (bortamatch) så det var en lång bit och fara. IFÖ Bromölla som är tippade och ligga i topp 3 i år dessutom.

 Vi visste innan match att det skulle bli en tuff match och att det krävdes 110% fokus samt jobb från vår sida om vi skulle lyckas skrälla.

 

Vi ställde upp med följande lag:

MV - Mikaela

Backlinje från höger: Emelie (98a) - Jenny - Emelie R - Sabina

Mittfält från höger: Cornelia - Ida - Sandra - Shpresa

Anfall: Bella - Therese


Avb: Hanna E, Besarta,  Emelie V, Nilla

 

Första halvlek:

Vi börjar matchen med en otrolig pondus och med mycket energi. Vi startar med en bra beslutsamhet samt så skulle  vi inte gå ut och ställa skorna utan vi skulle bjuda upp på dans.  

Det är vi som tar tag i taktpinnen och är hetast i allt som uppstår i matchen.  Vi försöker och föra spelet.

I den 9:e minuten så missar vi markering vid ett inkast, deras spelare vänder inåt i planen och försöker sig på en spelvändning. Cornelia uppfattar situationen först men bollen studsar på henne och fram till en Bromölla spelare som enkelt serverar en fri anfallare som placerar in 0-1 till IFÖ Bromölla. SNÖPLIGT rent ut sagt samt orättvist.

Istället för och gå ner oss så beslutar vi oss för att göra det bästa utav saken. Härlig moral.

I den 12:e min så vinner Sandra boll högt upp i planen,  Ida avlossar ett skott som går utanför.

Vi fortsätter och trycka på....


17:e minuten och vår spelare blir kapad. Ida slår en fin frispark som dimpar ner i straffområdet men vi hinner inte uppfatta situationen och efter några studsar så plockar deras målvakt upp bollen. Där krävs det att vi är betydligt hungrigare.

Vi fortsätter och ligga rätt i positionerna och bjuder inte på mycket. Bromölla kommer inte till ett enda avslut utan vi har bra kontroll på deras instick samt löpningar. Härligt försvarsarbete.

Det dröjer till den 31:e minuten då Sandra återigen vinner boll högt upp i planen. Slår en cross boll till höger som hittar ut till Shpresa. Shpresa drar med bollen ner mot kortlinjen och slår ett fint inlägg som bara dimpar ner och studsar förbi två Hörby Spelare.

36:e miuten och Bella kommer runt på kanten men  vi hinner inte riktigt med i omställningen och läget rinner ut i sanden.

 42:e minuten och Bella kommer återigen runt på vänsterkanten och försöker slå ett inlägg lågt på marken men målvakten uppfattar situationen.

Det händer inte så mycket mer i  den första halvleken.

 

Sammanfattning:

Det är vi som har tendenserna i första halvlek. Vi bjuder inte på något förutom målet till en viss del. Vi ligger rätt i markeringarna och vi gör jobbet för varandra. Vi kanske inte skapar några riktigt farliga lägen men det är vi som försöker i första medans vi kontrollerar IFÖ Bromöllas anfallsspel.

 

Andra halvlek:

Andra halvlek startar med att vi kommer på genombrott på vänsterkanten och Shpresa får ett läge.

Andra halvlek bjuder inte på så mycket inledningsvis. Vi bjuder inte på något och det känns som att vi har läget under kontroll.

Spelet är mer böljande i andra halvlek och vi har fina sekvenser där vi försöker spela runt bollen inom laget.

I den 68:e matchminute får Bromölla en vänsterhörna. Mikaela fångar bollen men tappar den. Deras spelare uppfattar situationen och stötter in 2-0.

Minuten senare så är det en kommunikations miss inom laget som leder fram till deras 3-0 mål och nu känns det som det är ridå ner för våran del.

Men vi försöker och vi kommer fram till ett par halv lägen men orken och motivationen har sjunkit avsevärt och nu var det frågan om vi hade karaktär nog till och fortsätta matchen utan och falla igenom som ett korthus.

Vi trummar på och är nära en reducering med ett par halvchanser.

Sandra får ett fint läge i den 76:e minuten och gå på ett skott men som den lagspelare hon är så väljer hon och passa och läget försvinner.

4-0 i den 83:e minuten. En vänsterhörna som Mikaela räddar och där våra försvarare inte hinner rensa bort bollen och Bromölla stötter in bollen i mål.

86:e minuten och Ida avlossar ett kanon skott men målvakten räddar bollen.

Domaren blåser av. Slutsignal IFÖ Bromölla 4 Hörby 0!

 

 

 

Sammanfattning:

Skall jag vara ärlig och verkligen skriva vad jag egentligen tycker och känner eller ska jag skriva något pedagogiskt som lyfter hela truppen till skyarna med magiska ord? Jag kör på ärlighet och vad jag egentligen tycker och tänker. Ni får gärna skjuta mig nästa träning! =)

Hade folk sagt till mig att resultatet skulle bli 4-0 till IFÖ Bromölla på deras hemmaplan med tanke på vi återigen fick möblera om i laget (Frida och Jessica saknades samt så kunde Sabbe bara spela en halvlek) så hade jag aldrig köpt det. 

Med den satsningen som IFÖ Bromölla gör samt med den träningsdosen osv som de har så siktar dem på och bli ett toppen lag i årets serie.Samt med all snack som har gått runt inför denna match så var jag rädd för att resultatet skulle bli betydligt större än vad det blev idag. MEN!!!!

Om man speglar till dagens matchbild så köper jag inte att det blev 4-0!!! NEVER EVER!  

Första halvlek så avlossar dom ett skott på mål och på ett misstag från vår sida så leder det fram till att de leder med 1-0 i halvlek. 

Andra halvlek så tycker jag att vi bjuder dem på ALLA TRE målen och sammanfattningsvis så bjuder vi dem på alla mål (fel beslut och en smula otur).


IFÖ Bromölla var det bättre spelande laget idag, inget snack om saken men 4-0 speglar inte den matchbilden som jag såg.

Men ni ska ha en j*vla eloge, delvis för att första halvleken var riktigt grym och där anser jag att vi är det bättre laget. Andra halvlek så tappar vi lite men det blir lätt så när dem utökar ledningen på ett snöpligt sätt och vi inte får någon möda för all slit som vi lägger ner.


Vi tar med den första halvleken i bagaget och det är inget och hänga läpp över. 


Överlag så gjorde vi en jävligt bra match och med lite mer flyt istället för oflyt så hade resultatet vara betydligt mindre än vad det till slut blev. ALL HEDER TILL ER.

 Alla ska ha beröm som sagt men de tre som stack ut idag var följande:

Sandra - Vann dueller och var på hugget

Ida - Spelarbar och finurlig i situationerna som uppstod i matchen

Emelie aka Waterboy Rennstam - Klippa i försvaret samt en otrolig lugn matchen igenom

 

Tack skall ni ha

 

Mvh

Dem tre musketörerna

 

 

 

 

Träningsmatch Onslunda IF!
Hörby FF Dam!
Då var det dags för den sista träningsmatchen för i år. Den gick mot Onslunda IF ute på naturgräs i Onslunda. Planen var dock inte den bästa och det bör sägas att det var första gången som vi gjorde entré på naturgräs.

Laget som startade var följande:
Mv: Mikaela
Backlinje från höger: Sabbe - Emelie R - Jenny - Frida
Mittfält från höger: Jessica - Ida - Sandra - Shpresa
Anfall: Theres - Cornelila

Avb: Emelie epa, Emilia, Bella, Amanda

Första halvlek:
Trots att det är första gången som vi är ute på naturgräs så startar vi matchen positivt. Vi ligger rätt i positionerna (en av punkterna vi snackade om inför matchen) där vi ligger rätt i markeringarna och kommer hem på rätt sida (ibland måste det ske betydligt snabbare). Vi rullar runt bollen inom laget och vi har både tanke och idè bakom våra passningar. Vi har också ett bra rörelsemönster och underlättar besluten för bollhållaren. En kanon start med andra ord.

Vi trummar på och trummar på, men sista passningen studsar både på det ena och andra hållet. 23min spelade och Cornelia bryter sig fri och distinkt placerar in 1-0 men mot allas förvåning så blåser domaren av för offside (han var den ende på idrottsplatsen som såg den offsiden), en tavla som han inte kan vara nöjd med och Cornelia blev blåst för sitt hårda samt goda jobb.
Vi fortsätter och trumma på och ha mycket bollinnehav men Onslunda kämpar tappert. Dem blixtrar till ibland med sina långa bollar men vi sköter det defensiva jobbet på ett utmärkt sätt.
Vi får en hörna som så när resulterar i mål men icke sa nicke.
Det dröjer till matchminut 45, Ida slår en genomskärare till en djupledslöpande Shpresa som kommer ren och fri mot målvakten och kyligt placerar in ledningsmålet. Psykologiskt viktigt. Härlig prestation Ida och Shpresa och kyligt och behärskat i avslutet.

Sammanfattning:
Vi har rätt så bra koll på matchen trots att underlaget tar kål på vader och lår + att det är första gången i år som vi lirar på naturgräs (likt en åker). Det märks att det skiljer sig en division emellan och ledningen borde varit några mål fler. Men vi gör det bra genom positivt snack, rörelse samt deltagande på planen och glädje.

Andra halvlek:
Vi trummar på rejält och har läge både för 2-0 och 3-0. Men Bella missar i avsluten och ledningen står sig. Tredje gången Bella får chansen och den tar hon tillvara på då hon lobbar målvakten och kyligt placerar in 2-0 till DE VIDE.
Frida bryter sig igenom på högerkanten och får två bra lägen men lite oflyt med studsen gör så att hon bommar istället.
Vi gör en del förändringar och Onslunda har en period på 8-12min då de spelar upp sig på (tycker att vi bjuder in dem).
De får en hörna som dimpar ner i vårt straffområde, kommunikations miss och deras anfallare får öppet mål och sätter reduceringen 1-2.
Det känns inte som att målet ger något eko för resten utav matchen, det känns snarare som att vi lägger in en växel till och trycker på.
Vänster hörna till oss som resulterar i att Sandra distinkt bombar in ett nickmål. Fin hörna samt bra avslut leder fram till 3-1 till DE VIDE.
Frida får ett skottläge utanför straffområdet som målvakten lyckas stoppa med sina fingertoppar. Skulle ha blivit mål där efter en fin prestation av Frida.
Domaren blåser av matchen och vi vinner välförtjänt.

Sammanfattning:
Tycker att vi gör en bra match samtliga. Vi maler på och försöker och vill något. Finns inte så mycket mer och säga förutom att vi har mycket vi kan ta med oss från denna match. Vi vet att en division skiljer sig emellan lagen men vi kontrollerade matchen i 80 av 90min. Härligt töser.
Idag vill vi hylla kollektivet då alla bidrog med ett bra arbete. Alla gjorde de dem skulle och alla ska ha ett plus och eloge.
Vill även berömma Onslunda för sin gästvänlighet, bjöd på korv och dricka efter matchen. Uppskattas och gillas. Fler sådana motståndare tack!

Till Micke:
Tjejerna ville att du skulle grilla korv efter varje match. Bortamatcherna är det engångs grill som gäller. Antar du utmaningen?

Vid pennan
Den gode, den onde och den coole!


Träningsmatch Lunds BOIS
Lunds BOIS - Hörby FF
Näst sista träningsmatchen förr i år gick mot Lunds BOIS som spelades på Gunnesbo Gård (inte det lättaste och hitta ut).

Laget som startade:
MV: Mikaela
Backlinje från h: Zabbe - Emelie - Jenny - Nilla
Mittfält från h: Jessica - Theres - Ida - Cornelia
Anfall: Bella - Sandra
Avb: Patricia, Emelie, Besarta

Första halvlek:
Vi börjar bra inledningsvis  där vi spelar runt bollen och ligger rätt i positionerna. Vi vinner bollar högt upp och har en bra rörelse och passningsspel.
Lunds BOIS kommer ingen vart inledningsvis och skapar därefter inget.
Dröjer fram tills den 18:e minuten och Lunds BOIS gör 1-0 på ett tveksam ingripande från vår sida.
Efter det känns det som att vi börjar tjonga och spelet blir lidande.
2-0 kommer innan halvleken är slut, ett skott från halvplan där deras spelare får till en dröm träff.
Sammanfattning:
Vi börjar bra fram till 1-0 men sen så går vi ner lite.  Inledningsvis så är vi hungriga och vinner många närkamper.
Andra halvlek:
Vi startar bra igen dem första 15min där vi sätter hög press och är mycket aggressiva i vårt försvarsspel. När de sedan får 3-0 på ett billigt sätt så finns där ingen go längre i laget.
Vi tappar helt och vill gärna att matchen skall spelas av.
Theres Hedin får rött kort och Lunds BOIS gör både 4-0, 5-0 samt 6-0 innan domaren blåser av.

Sammanfattning:
Känns surt och snöpligt att vi förlorar mot dessa med så pass mycket då jag tycker att de inte var så bra som slutresultatet antyder.
Vi måste ha mer go i laget och vi får inte hänga med huvudet när det blåser motvind.
Vi glömmer denna match och siktar in oss på nästa som spelas mot Onslunda IF på söndag 13.00 i Onslunda.
Svårt och sätta plus på någon efter dagens match. Vi borde/skall prestera bättre både spelare/ledare m.m.

Ha de gött!
Lövestad borta U-laget
Idag spelade vi med det kanske yngsta U-laget på mycket länge. Jag var lite orolig att vi skulle få en jobbig match,men det visade sig att jag hade fel. Laget bestod av 10 tjejer från 99-00 laget och 5 ifrån Dam truppen. Matchen började lite trevande från  vår sida. Det tog väl ca 5 min. Innan respekten för Lövestads tjejer hade försvunnit. Vi började ta för oss mer i närkamperna. Nu börjar vi hitta varandra på fötterna och får igång ett bra passningsspel. Spelet är jämt ,men sakta men säkert 
Tar vi över matchen mer och mer. Det finns många chanser för oss att spela  någon helt fri,men den sista passen når inte
Riktigt fram. Till sist lyckas vi,Maja springer sig fri efter fint förarbete och ensam med målvakten gör hon inget misstag . Vi fortsätter spela bra halvleken ut.
2:a halvlek
Vi spelar fortsatt bra . Efter en stund stressar Maja fram en målchans och bollen går ut till Tilda som får ett fint skott läge.
Bollen går tyvärr precis utanför. Lövestad får sitt  mål på en av många långbollar,som når deras anfallare. Hon springer mot
Alma ,spelar förbi henne och en ganska fri Lövestadsspelare kan sätta bollen mål. Trots att tröttheten börjar visa sig, så spelar vi helt ok. Med lite mer tur och kyla borde vi nog ha satt dit några bollar till. Tyvärr  skadar sig Maja och behöver  kliva av.
Vi hoppas att hon snart blir bra igen!
Alla gjorde en jättebra match,men extra beröm till Lotta,Hanna ,Tilda,Tina och Ellen !

Chrille
Tränigsmatch IK Wormo
HÖRBY FF!

Då var det dags för en träningsmatch mot IK Wormo.
Ett IK Wormo som hade slagit toppkonkurrenten i vår serie Södra Sandby med 2-0.
Vi ställde upp med följande lag:

MV: Mikaela
Backlinje från höger: Jessica - Frida - Jenny - Anna L
Mittfält från höger: Theres - Emelie R - Ida - Cornelila
Anfall: Sabbe - Bella
Avb: Amanda, Besarta, Elin H


Första halvlek:
Vi hade 4nya spelare (Bella o Emelie R i startelvan) med oss inför denna match och två halvskadade i startelvan (Sabbe, Jessica).
Vi startar ganska piggt och trevande och rullar bollen till varandra på ett bra och vårdat sätt. Vi ligger rätt i positionerna och hjälper varandra i försvarsspelet och anfallsspelet.
Vi har 2 chanser där vi kan trycka in bollen men vi missar.
IK Wormo tar ledningen med 1-0 efter en solklar offside. Men vi fortsätter och trumma på. 2-0 kommer 5min efter knappa 25min spelade där vi tappar i markering och bjuder på rent för stor yta och det känns som att vi tappar självförtroendet i det ögonblicket.
IK Wormo är rätt så fysiska i sitt spel och det känns som att vi inte vågar gå in i närkamperna längre. Vi tappar anfallsmässigt  resterande del utav första halvlek.
3-0 kommer efter cirka 40min spel. En straff som i mina ögon var relativ billig och nu känns det som att det är ridå neråt för våran del. 
Zabbe får känning och Elin H fick känningar i uppvärmningen så det lämnar oss utan avbytare i andra.

Halvek och 3-0 underläge.

Finns väl inte jätte mycket och säga förrutom att anfallsmässigt och försvarsmässigt så ligger vi rätt de första 25min men sen så tappar vi lite självförtroende när de gör 2-0 samt så vinner vi inte första andra eller tredje bollar längre då de är aggressivare och tuffare i närkampsspelet. Vi snackar om att vi måste gå ut och våga rulla boll och ha tålamod i anfallsspelet och inte bara tjonga upp bollen. Vi måste få mer rörelse och bättre fart på kulan.

Andra Halvlek:
Andra halvlek känns som att vi bara springer och jagar boll. Inga avbytare och ingen tro om att vi kan vända matchen. Vi kämpar på bra men 4-0 kommer på en bjudning från oss. Där känns som att vi bara vill spela av matchen.
5-0 IK Wormo efter en solklar offside med 2-3m. Domaren är inte följsam och hinner inte med.
6-0 efter ytterligare en bjudning från vår sida.

Sammanfattning:
Vi tar med oss de första 25min när de gäller anfallsspelet. Vi hade lite tendenser i andra halvlek men dem var få. Bella fick spela ensam på topp då vi spelade med 3innermittfältare för och stoppa deras anfall. Finns inte mycket och snacka om i andra halvlek utan vi har lite och jobba med när det gäller försvarsspelet.
Tre spelare som utmärkte sig var:
Jenny - Slet i hela matchen och stod för många fina brytningar. En klippa i försvarslinjen
Emelie Rennstam - Skötte sig bra för och vara första matchen, nästan lika tuff som Micke i närkamperna.

Frida - Hade goda intentioner offensivt samt defensivt.


Träningsmatch mot TFK Nova
Årets första match för U-laget  blev en stor succé ! Vi åkte iväg med 15 spelare, där det var många nyförvärv med. Mia ,Josefine,Emmeli R, Besse ,Bella och Kajsa . Alla dom gjorde sin första match i den vita dressen. Visserligen har Jossan spelat i Hörby innan , men det
var ett tag sedan.
1:a halvlek:  Vi startar direkt med att flytta fram laget och pressar ner Nova på deras planhalva. Backarna vågar flytta fram precis somvi kom överens om. Besse blir framspelad efter fint spel på marken och sätter snyggt och otagbart in 1-0. Vi forsätter spela jättebra, och Bella show börjar: 2-0 blir hon fint framspelad och ensam mot målvakten gör hon inget misstag. 3-0 hinner hon fram innan målvakten
och får tag i bollen .Målet är tomt och hon rullar in bollen. Innan paus hinner dock Nova göra ett mål. Ett skott utifrån som tar på någon
och ställer Micaela.
2:a halvlek: Vi gör ytterligare några byte,men vi fortsätter äga matchen. Bella håller sig framme och trycker in en stolpretur,efter ett snabbt genombrott från Nilla. Matchen fortsätter ungefär lika som innan, nytt mål av Bella. 6-1 sätter Lotta in efter en hörna.
Dagens buse blev Emilia D efter att ha petat till en av Novas anfallare.Domaren tyckte att det var frilägesutvisning. Det kan väl diskuteras förstås.
En strålande match av alla15 spelare. Alla ska ha stort beröm .Ni spelade fantastiskt bra!!!!


Stolta ledare Håkan &Chrille
DM Hörby FF - Svenstorps IF 2 - 1
Sabbe målgörare

Då var det dags för den 3:e tävlings matchen för i år.

Förutsättningarna var som sådana att vid vinst eller kryss så skulle vi vinna gruppen. Vid förlust hade vi blivit tvåa i gruppen och då hade vi fått förlita oss på och bli bland dem 6bästa 2orna. Nu vann vi matchen med 2-1 och det betydde att vi vann gruppen på 9poäng och 8+ i målskillnad

Startelvan:
Målvakt: Michaela
Backlinje från höger: Frida - Jenny - Jessica - Nilla
Mittfält från höger: Patricia - Ida - Amanda - Cornelia
Anfall: Theres - Zabbelito

Avb: Emelie V, Hanna E, Emilia

Bortalaget kom till spel med 9utespelare + en målvakt de första 15-20min. Vi hade mycket bollinnehav inledningsvis. Vi hade bra tryck framåt och rullade bra fotboll. Svenstorp föll ganska långt ner med sin backlinje och det gjorde att vi själva blev långa i lagdelarna. Vi försökte och komma igenom deras låga och tätta försvar men lyckades inte utnyttja djupledsspelet då det inte fanns några ytor och arbeta på bakom deras backlinje.

Vi har ett par chanser i den första halvleken (dock inte lika många som i den förra matchen) men vi lyckas inte förvalta lägena och där bjöds inte på många klara lägen utan där är mest halvdana lägen. Känns som att vi är bra fram till den sista tredje delen men sedan blir vi för statiska.

Kommunkations miss i försvaret med målvakten leder fram till en tung uppförsbacke då Svenstorp (orättvist) kan ta ledningen med 0-1. Deras första läge i matchen och det utnyttjar dem till max.


Resultatet står sig halvleken ut.

Sammanfattning:
Vi rullar boll på ett bra sätt fram till den sista tredje delen men vi lyckas inte bryta oss igenom. I halvlek snackar vi om att vi måste flytta upp med våra lagdelar och försöka ha ett lägre spelavstånd. Känns som att vi transporterar för mycket boll och att anfallarna får hämta boll alldeles för långt ner i planen. Vi måste ligga närmre varandra och det är det som blir nyckeln till framgång i andra halvlek.

Andra halvlek:
Om första halvlek var spel mot ett mål så var detta VERKLIGEN SPEL mot ett mål. Känns som att Svenstorps IF är tröttkörda och fokuserar sig enbart på att försvara sin ledning. Det är bara ett lag på planen men vi missar för mycket.

13min in i andra halvlek lyckas vi göra mål men ett mycket konstigt domslut leder fram till att domaren blåser bort målet. Det är ok att han blåser frispark i och med att målvakten ligger nere för räkning men då borde han blåsa direkt och inte efter det att vi lyckas avlossa tre skott på mål i samma sekvens innan han bestämmer sig för att blåsa. Målvakten var snabbt uppe på bena och kunde köra på för fullt.

25min in i andra halvlek så lyckas vi göra mål efter en tilltrasslad situation då Zabbelito (Smurfen) snabbt hinner uppfatta situationen och kan trycka in den efterlängtade kvitteringen. En stor lättnad utbrister hos Hörby spelarna, ledarna samt supportrarna efter kvitteringen. Mest lättad var nog Sabbe som efter många om och men och svordomar lyckas äntligen göra mål. Härligt! Förarbetet står Theres och Frida för. Väggspel i yttersta världsklass leder fram till ett fint instick från höger. ONE TOUCH FOOTBALL DELUXE!!!

Det är vi för hela slanten i andra halvlek och vi läser av deras anfall på bästa sätt. Enbart långa bollar men de kommer ingenstans.

10mn kvar av matchen, ett känsligt höger inlägg från vår lille "trollkarl" aka hazard letar sig fram över målvaken och fram till Jessica som distinkt nickar in 2-1 målet. Om det var en stor lättnad vid 1-1 målet så var det desto större lättnad och glädje vid 2-1 målet. Härligt att du inte blundar denna gång. Fin prestation och härligt att du använder huvudet till mer än och bara tänka!

Vi lyckas hålla ut och vinner matchen med 2-1.

Sammanfattning:
Vi ledare vill gärna passa på och ge er beröm för att vi trots underläge försökte rulla boll och att vi inte tappade tron och hoppet om att vinna matchen. Det är alltid svårt och spela mot ett lag som inte vill annat än och bara försvara och tjånga men vi lyckades vinna och i slutändan är det, de enda det handlar om.

Vi skapade många lägen och borde gjort fler mål (har inte råd och vara för ineffektiva mot bättre motstånd) men det gäller att vi tror på det vi gör och malar på.

Alla ska ha ett stort plus men de tre (4 i detta fall) som stack ut mest var:
Jenny - Vann allt som gick och vinna, tappade inte boll en enda gång och agerade med pondus och hjärta.

Jessica- Lika stabil som vanligt, snackade och dirigerade samt stod för en stabil insats bakåt och framåt och fick kröna sin insats med ett mål (Skyldig dig en Mcdonalds middag)

Frida - Hade man fått rita dina löp vägar på en tavla så hade jag använd en burk målarfärg och målat hela tavlan i en och samma färg. Du var överallt och ingenstans och deltog i både uppspels fasen samt utförde du de defensiva arbetet på ett strålande sätt.

Ida - Vår lilla Hazard var hjärtat på mitten och stod för många fina bollar, ner och mottagningar. Var oftast spelbar och fördelade bollarna på ett utmärkt sätt.

Ny tag till nästa match tjejer.

P.s Håkan Svensson är världens trevligaste B-lagsledare! Han är otroligt glad idag! THIHIHI!!

Med vänliga hälsningar

Tripp, Trapp, Trull

DM Janstorps AIF - Hörby FF 0 - 4
Tränaren Petrit glad,seger i första tävlingsmatchen

Då var det dags för DM-match nr två. Vi hade lite otur i match nr ett då Löberöd fick lämna in ett sent återbud på söndags morgonen (WO och vinst med 3-0, målskyttar: Petrit "häck löparen" 1, Micke "hängiluften" 1, Martin "distans löparen" 1).

Vi hade fina förutsättningar inför matchen. Strålande väder och taggade tjejer på spelhumör.

Matchen spelades på konstgräset i Hrby

Laget som startade var:

MV: Mikaela
Backlinje från Höger: Jessica - Jenny - Frida - Nilla
Mittfält från Höger: Cornelia - Ida - Sandra - Shpresa
Anfall: Sabbe - Therese

Avb: Hanna, Patricia, Amanda, Emilia

Halvlek 1:
Matchen börjar i ett trevande och högt tempo från vår sida. Vi är aggressiva i försvarsspelet och vinner bollar högt uppe i planen. Vi har två ypperliga lägen till och göra både 1 och 2-0 men missar. Det dröjer fram till minut nummer sju innan vi spräcker nollan, Therese placerar in 1-0 efter förarbete utav Sabbe. SNYGGT!

Det syns ganska tidigt att vi är vassare än våra motståndare (med all rätt i och med att det skiljer sig en division) och att vi verkligen försöker rulla runt bollen på marken. Vi löser situationer som uppstår på ett tryggt sätt och trycker på för och öka ledningen med ytterligare ett par måls skillnad.

25-30 min spelade och vi har ännu inte lyckats trumma in ett par baljor och det känns som att vi börjar gå ner i tempo.

HALVLEK!

Sammanfattning:
sjutusenåttahundrafemtiosex lägen och ett mål. Skämt och sido. Vi har många lägen och det känns som att skärpan eller kylan rättare sagt, saknas i avsluten. Men positivt är väl den att vi vågar rulla boll och att vi skapar lägen och att vi LÖPER utan boll.

Vi snackar om att vi måste höja tempot för att fysiskt är vi betydligt starkare än JAIF med tanke på så mycket som ni har löpt under försäsongen.

Halvlek dos:
Vi trummar på för fulla muggar men har inte flyt/kyla/fokus/självförtroende i avsluten. Vi har många fina spelsekvenser där vi rullar boll inom laget och där vi gör det lätt för oss själva och svårt för våra motståndare. Härligt och se.

Matchminut 60 och vi får en vänster hörna. Ida aka Hazard stegar upp med sin känsliga fot. Jessica råkar vara i vägen så att det träffar henne på pannan, studsar 10m upp i luften innan den dimper ner framför målvakten (skämt och åsido härligt att du går in och vinner höjdbollen som leder fram till målet). Cornelia uppfattar situationen ganska snabbt och kan enkelt trockla in både boll, med/motspelare och målvakt in i mål. Härlig vilja!

Matchbilden ser ut som den har gjort tidigare, vi har vassa lägen och punktera matchen men vi träffar både ribba, målvakt, stolpe och överallt förutom nätmaskorna.

Vår lilla måldrottning (Therese Hedin = Messi) lyckas både göra 3 och 4-0 innan domaren blåser av matchen. Måste påpeka att både målen är identiska då hon med en kroppsfint lurar bort deras målvakt, rundar henne och iskallt placerar in bollen i öppet mål. Suverän prestation. Förarbetet till hennes mål står Ida (3-0) och Sabbe (4-0) för.

Sammanfattning:
Vi rullar boll igenom hela matchen och gör det bra. Vi håller hög nivå och låser inte fast oss vid deras tempo utan vi malar på bra genom hela matchen. Med lite mer flyt (eller vad det nu än berodde på) så hade vi kunnat göra fler mål. Men det viktigaste är att vi försöker hitta ett grundspel där vi kan känna oss trygga i. Det ser lovande ut inför fortsättningen och nästa DM - match spelas mot Svenstorp. Viktigt och vara taggade och fokuserade då 1:e plats står på spel.

Matchens lirare:
Alla gjorde en mycket bra match men de tre som stack ut mest var:
Therese: För sitt hattrick (Säger väl allt)
Jenny: Lugn och säker matchen igenom, fördelar även bollarna väl
Ida Hazard: Fördelar bollarna, agerade som spindeln i nätet. Trygg i arbetsuppgifterna

Dagens skratt:
Frida - Jag undrar om du trodde att du var på någon Taekwondo uttagning eller någon dans tävling då du liggandes sparkade ut din ilska i luften. =)


Vid pennan
De tre vise männen

 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser