SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet
Damer

Välkomna till Damlaget 2024
 
Snart dags för uppstart igen, hösten ligger framför oss!
2024-07-17 08:37

Nu är snart sommaruppehållet över och hösten tar vid, med många viktiga och roliga matcher! Vi startar upp träningen igen 25/7 kl.18.30, med en träningsmatch inbokad innan uppstart av serien. Då möter vi Lödde i Löddeköpinge, en bra värdemätare mot ett bra motstånd.

 

Ni alla där ute som skulle vara sugna att spela fotboll med oss, ni är varmt välkomna att testa och känna på. Vi välkomnar alltid nya spelare, eller nygamla som vill vända hem igen. Vi är ett stort och härligt gäng med fokus på rätt saker, med blicken mot utveckling och glädje i det vi gör. 

Så är du sugen på att vara en del av vårt fantastiska gäng och få tillhöra mellanskånes bästa förening, ja då är det bara att höra av dig till Micke som är huvudtränare.

 

Välkommen till oss i Hörby FF Dam!

 

Mikael Törnqvist

micket7707@gmail.com

0707944215

 

Nu kör vi, hela vägen in i mål! 

Referat: Hanaskogs IS - Hörby FF 
Tuffa förutsättningar idag...
2024-06-26 23:37

Dagens motstånd stod Hanaskog för, ett lag som vi historiskt sett har svårt med.

Inför dagens match så var vi väldigt många borta, vilket skapade utmanande förutsättningar för dagens drabbning. Men alla som var på plats i Hanaskog tog kampen på bästa sätt, oavsett förutsättningarna så gjorde vi ett gott försök och ville spela. 

Matchen startar på värsta sätt för oss, med 0-3 direkt i inledningen av matchen. Uppförsbacke direkt och mentalt tufft, men vi tar oss samman och går upp till 2-3 innan halvtid. Då var vi på gång, så halvtid kom inte alls rätt för oss. Hade vi gjort detta 10 minuter tidigare, ja då hade det kunnat bli riktigt kul! Men nu var det vila och det gynnade Hanaskog mest, vi kom aldrig riktigt in i det efter vilan. Vi trycker på för mål, men blottar oss då hemåt och blir straffade. Vi orkar inte riktigt idag, med de förutsättningar som var. 

MEN...vi kämpar på och ger inte upp. Det tar vi med oss, att oavsett vad som händer så tar vi fighten. Idag jobbar vi lite mer individuellt och mindre som grupp, då blir det svårt. Detta får vi justera framöver, så att vi sätter jobbet som en enhet i större utsträckning. Tack för ert slit tjejer, ni är verkligen grymma! 

Nu vila i ca 4 veckor, sen startar vi upp igen i slutet av juli. Med träningsmatch mot Lödde och träningar, sen på seriespelet igen! 

 

Målskyttar idag:

Maja 1 mål

Emelie V 1 mål

 

Önskar alla en trevlig sommar, med återhämtning och vila.

 

Tack för en intressant och lärorik vår, snart ses vi på planen igen! 

 

/Micke 

 

Nu sammanfattar vi våren och går på vila...
2024-06-26 10:46

Efter en bra vårsäsong så är det snart dags för lite vila, vi har krigat och kämpat på bästa sätt. Med många fina resultat och prestationer, har vi tillsammans utvecklats på ett bra sätt! Vi blir mer och mer sammansvetsade och solida för varje vecka som går, denna utveckling ska vi fortsätta under hösten. Vi har en bra och bred trupp, där vi kunnat erbjuda både A lagspel och B lagspel och detta är mycket bra för vår utveckling i klubben! Vi har börjat matcha in de yngre spelarna underifrån, de som är mogna för seniorspel. Detta är så viktigt för klubben, att vi fortsätter arbeta med att flytta upp unga talanger i vår seniorverksamhet.  Jag ser också att det goda samarbetet mellan dam och flick får fortsätta, på det fina sätt som vi etablerat i dagsläget. Ju mer vi pratar med varandra, ju bättre blir det för våra spelare! Den process som vi befinner oss i är positiv, med många goda tankar och infallsvinklar som i sin tur gynnar utvecklingen hos spelarna. Så stort tack för denna fina vårsäsong, nu vilar vi oss och sen tar vi oss an hösten!

 

Vill också passa på att tacka alla våra fina supportrar, ni är bäst och så viktiga för oss!

 

Vi har uppehåll mellan 27/6 - 25/7, med uppstart torsdag 25/7.

 

Ta hand om er och njut av en fantastisk sommar, med vila och mycket sol!

 

/Micke 

 

Referat: Hörby FF  - Vanneberga IF
Mentalt tuff match
2024-06-22 16:48

Dagens motstånd stod Vanneberga för, ett lag som haft det tufft under 1a delen av serien. Landar in på sista platsen med 0 poäng, men för den sakens skull inte ofarliga!

Idag var det huvudet vi fokuserade på, att vara rätt inställd till uppgiften! Inte tro att vi kan sätta ut skorna, och att matchen bara ska spelas av. Nej här är det fullt fokus på rätt saker som gäller, inget annat. Det blev som vi misstänkte, mycket långa bollar mot vår backlinje. Men vi var förberedda, därför kunde vi hantera detta bra. Vi vill inte bara ösa på framåt, utan spela oss upp och göra det på rätt sätt. Träna på detta trots att det är skarpt läge, tycker att vi försöker men det är svårt i denna typ av match. Vi vill spela men det är svårt när motståndet inte riktigt möter upp, då blir det ryckigt och slarvigt i spelet.

Vi ville och skulle vinna denna match, vilket vi också gör. 6-0 till slut men med lägen för det dubbla, minst! Men en vinst och 3 poäng, vi är nöjda och gläds över framgången! 

Nu har vi en match kvar, sen lite ledighet. MEN den ska spelas innan vi är lediga, det vet vi om och vi ska göra vårt yttersta!

 

Målskyttar:

Maja 2 mål

Thea 1 mål

Emelie W 1 mål

Johanna S 1 mål

Shpresa 1 mål

 

/Micke 

Referat: Stehags AIF  - Hörby FF 
Skön derbyseger med mycket känslor
2024-06-17 09:48

Dagens motstånd stod Stehag för, en kamp om mellanskåne och med allt vad det innebär.

Idag viste vi att det krävdes pannben och rätt inställning, då vi möter ett motstånd som allt som oftast spelar på gränsen till det otillåtna. Ett motstånd som söker det långa spelet och söker fasta situationer, där de hoppas på sina huvudspelare. Detta hade vi full koll på och hade med i våra beräkningar, vilket vi pratade om innan matchen och hur vi skulle möta upp detta på bästa sätt. Viktigt att få stopp på deras långa bollar, komma upp i press och störa detta moment. Vilket vi allt som oftast gör, dock så släpper vi 2 mål men i helheten så gör vi det bra. 

Det blev en tuff kamp med mycket "gnäll" och hårda närkamper, så som det ska vara i ett derby. Där spelare och ledare är lite lättretliga och på tårna, det hör till!

Vi gör inom 1a minuten 1-0, släpper sen till 1-1 men springer ifrån till 4-1. Matchen slutar 4-2 till oss, vilket var 100% rättvist och allt annat hade varit fullständigt tokigt. Vi är under 90 minuter det bästa laget, spelandes utan att ramla in i motståndets vilja till det långa spelet. En skön derbyseger, där vi tar med oss en hel del! Bra jobbat tjejer!

Ny träningsvecka väntar, med match på onsdag igen. 2 omgångar återstår och vi måste bibehålla fokus hela vägen in, inte slappna av!

 

Målskyttar idag:

Maja 2 mål

Thea 1 mål

Shpresa 1 mål

 

/Micke

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 26/6 19:15
6 - 2  
Ons 19/6 19:00
6 - 0  
Sön 16/6 15:30
4 - 0  
Tor 13/6 19:00
2 - 4  
Sön 9/6 16:00
2 - 1  
Fre 31/5 19:00
2 - 3  
Kommande aktiviteter
TRÄNINGSSTART!, Hörby IP, 25/07 19:00
Träning, Hörby IP, 30/07 19:00
Träning, Hörby IP, 01/08 19:00
Träning, Hörby IP, 06/08 19:00
Match, Lödde, 09/08 19:00
Träning, Hörby IP, 13/08 19:00
Nyheter från föreningen
Hörby FF, 05/07 11:16 
Hörby FF, 25/06 11:46 
Hörby FF, 30/05 14:26 
Hörby FF, 22/04 12:03 
Hörby FF, 04/03 09:48 
Hörby FF, 26/02 14:32 
 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser