Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hörby FF
- 50 år
Herrar

Hjärsås/Värestorp borta
2019-05-19 00:08
Tung, tung, tung förlust idag...efter en tung förlust förra veckan mot IFK Osby, där vi tycker att vi förlorar orättvist, åker vi idag till match borta mot Hjärås/Värestorp med ett bra självförtroende och en tro på oss själva, men åker hem oerhört besvikna efter en oerhört tung förlust med 4-3 där vi leder matchen med 3-2 på övertid...ja ni läste rätt, vi leder matchen med 3-2 när vi går in på övertid och förlorar med 4-3. Vad hände då undrar ni? Ja det undrar vi också. Tyvärr är det så när man är inne i en tung period, det känns som att allting går emot oss...men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Det är bara vi själva, var och en som är i laget, spelare och ledare som kan ändra på vår negativa trend. Var och en måste rannsaka sig själv och inför nästa match fokusera på sig själv för att göra sig själv bättre och därmed också hjälpa laget på bästa sätt. Vi kan inte påverka medspelare (mer än att peppa varandra), motståndare eller domare. Allting handlar om oss själva, vad var och en kan göra bättre. Idag möter vi ett bra lag som har mycket bollinnehav, men de skapar inte en enda farlig målchans/skott på mål förutom just deras 1-1 mål i första halvlek. Vi ligger helt rätt och gör jobbet precis som vi ska och har sagt inför matchen. Ja, motståndarna har mycket bollinnehav men det är vi som skapar de farliga målchanserna och borde lett med minst 2-0 i halvtid efter att ha missat ett öppet mål och ett friläge.

Andra halvlek börjar vi lika bra och vi tycker att vi är det bättre laget, vilket också resulterar i att inbytte Jacob Sandström för 1-2. Efter detta kontrollerar vi matchen defensivt men tyvärr i mitten av andra halvlek så åker vi på en tuff skada på Richard Hellström med befarad hjärnskakning och går ut (inget oschysst spel, utan en krock med vår egen spelare). Några minuter senare åker vi på dubbla smällar då vår målvakt Tim går upp i duell och får en så pass hård smäll i magen att han tvingas byta med trolig muskulär skada i magen och tveksamt och han kan spela nästa match. I denna duellen hamnar bollen hos deras spelare som enkelt kan lägga in den i öppet mål. Men återigen känner vi att vi är det farligaste laget och bara minuter senare tar vi återigen ledningen med 3-2 av Astrit. Härligt, och nu känns det verkligen som att vi ska vinna. Men på övertid blir vi tillbakapressade och de slår en långboll in i straffområdet, där vi missbedömer och deras yttermittfältare tar ner bollen och fri med inbytte Max i målet kvitterar till 3-3. Tungt, men vi har då 1 poäng vilket vi behöver i den bottenstrid vi befinner oss i. Men då bara minuter senare får vi ytterligare ett mål emot oss och matchen slutar 4-3.

Det känns såklart oerhört tufft och visst, nu är jag HFF-are och självklart tycker vi att vi är bättre i de flesta av matcherna, men det finns inte en enda på Hjärsås IP idag som tycker att detta resultatet var rättvist. T.o.m. Hjärsås/Värestorps tränare och delar av publik kom fram till oss och sa att det inte var rättvist och att vi borde ha vunnit. Så ja, det känns såklart oerhört kul att vi återigen gör en bra match och bör vinna, men fotboll handlar om att göra flest mål och ännu en gång gör vi inte fler mål än motståndarna och då vinner man inte. Hur mycket vi än förtjänar det.

Det var dock en trevlig match att titta på med trevliga motståndare, trevlig tränare, bra domartrio och bra väder.

Nästa match spelas på onsdag hemma mot Janstorp. Gissa om vi är revanchsugna?!

Nyhetsarkiv
Vinst mot Vanneberga IF2019-06-01 20:19
Lunnarp borta2019-05-26 18:22
Janstorp hemma2019-05-22 23:30
Första segern2019-05-03 23:11
IFK Simrishamn borta2019-04-28 10:47
Seriepremiär2019-04-08 06:13
För regelbunden info2016-11-19 15:34
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser