Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hörby FF
- 50 år
Herrar

Bli medlem i Hörby Fotbollsförening
BLI MEDLEM
Välkomna till Herrlaget

Botten napp mot Rydsgård
2019-06-06 16:41
Säsongens sämsta insats. Idag mötte vi Rydsgård på bortaplan. Efter poäng i de tre senaste matcherna och framförallt efter segern senast mott topplaget Vanneberga IF hade vi bra självförtroende inför dagens match. Kanske lite för bra självförtroende och trodde att vi skulle göra en lika bra match som senast. Istället blir det totalt tvärtom. Vi gör vår sämsta insats för säsongen. Vi är alldeles för passiva och okoncentrerade i passningsspelet. Kanske var vi inte förberedda på värmen men det var lika varmt för båda lagen så det kan vi inte skylla på. Men någonting var det som gjorde att vi inte var tillräckligt bra idag och det måste vi alla var och en rannsaka oss själva för.

Från minut 1 blir vi tillbakapressade, ligger alldeles för långt ifrån våra motståndare där anfallarna får för enkelt plocka ner bollarna och skapa en målchans av. Men Tim gör ett par fina räddningar i början av matchen. I minut 3 får vi dock ut bollen till Gent på kanten som springer förbi sin motståndare och passar fint till Fisnik som snyggt gör 1-0. Efter detta har Rydsgård mycket bollinnehav och skapar ett par fina målchanser men Tim i målet gör en mycket bra match. I den 35:e minuten kvitterar Rydsgård efter ett fint inlägg där anfallaren helt själv kan nicka in bollen. Bara minuter senare tar Rydsgård ledningen efter en hörna.

I andra halvlek kommer vi ut mycket mer förberedda och bättre och tar tag i spelet. Efter några minuter får återigen Gent bollen på kanten och spelar in bollen till Fisnik som tar emot och skjuter och gör mål. Efter detta har båda lagen några chanser och tillslut tar Rydsgård återigen ledningen på hörna och bara minuter efter detta 4-2. Fisnik reducerar på straff till 4-3 och vi har chanser att kvittera såvida känns som det hetare laget efter detta. Men Rydsgård punkterar matchen efter 5-3 på straff och tillslut vinner med 6-3 då vi försöker reducera.

Men idag är vi inte bra. Vi är inte värda 3 poäng. Nu väntar Näsby borta i nästa omgång och till den matchen ska vi komma bättre förberedda och vilja vinna.
Vinst mot Vanneberga IF
2019-06-01 20:19
En riktig kämpaseger mot Vanneberga. Tuffa förutsättningar inför dagens match då flera spelare saknades pga olika anledningar och dessutom fortfarande sist i tabellen när vi idag skulle möta serietvåan Vanneberga med Tobias ”TC” Carlsson som gjort många fina säsonger i Hörby FF och som var en starkt bidragande orsak till att vi lyckades ta oss upp i div.3 för 3 år sedan. Men dagens taktik var tydlig. Kämpa! Vilket alla gjorde. Vanneberga började matchen bäst och hade redan efter några minuter skapat några målchanser inklusive friläge men Tim i målet gjorde en fantastisk match. Men efter detta tog vi oss mer och mer in i matchen och skapade ett par bra lägen genom Fisnik och Jonte och i den 29:e minuten får Fisnik bollen på mittplan, tar sig förbi försvararen och fri med målvakten sätter 1-0. Detta stod sig sedan halvleken ut.

Andra halvlek börjar med att Jonte tar sig in i straffområdet och passar in bollen mitt framför mål där Fisnik återigen gör mål och utökar till 2-0. Efter detta har Vanneberga mycket bollinnehav och skapar några målchanser dock utan att överlista Tim i målet. Vi skapar ett par chanser framförallt när vi kontrar på Jonte och Fisnik. Men matchen slutar 2-0 och vi tar vår andra seger för säsongen.

Som vi har sagt tidigare så är vi starka i år. Alla vet vad vi ska göra och även när förutsättningarna ändras inför matchen så ställer alla upp på taktiken och kämpar för varandra. Några spelar på nya positioner idag men gör ett fantastiskt jobb. Nu återstår en match innan serien vänder och vi vill gärna skapa oss ett så bra utgångsläge som möjligt inför hösten som kommer bli tuff. För detta så vet vi vad vi behöver göra och vi fortsätter kämpa på träningarna för att nå våra mål.
/Patrik
Lunnarp borta
2019-05-26 18:22
Tuffa förutsättningar inför dagens match borta mot Lunnarps BK. 3 spelare borta på startspelare från förra matchen, och en sjukdom tidigt på morgonen idag när vi ska möta formstarka Lunnarps BK idag. Men alla i årets trupp vet hur starka vi är, vi har ett bra lag och trots många spelare borta idag gör vi återigen en bra första halvlek och skapar många bra chanser. Det är dock Lunnarp som tar ledningen med 1-0 men vi kvitterar några minuter senare genom Anton på målvaktsretur. Helt rättvist enligt oss. Resultatet står sig halvleken ut och vi går in i omklädningsrummet med en bra känsla inför andra halvlek. I första halvleks sista chans skadar sig dock viktige Astrit i axeln så pass illa att han tyvärr inte kan fortsätta andra halvlek efter att ha testat några minuter. Tungt avbräck för oss då Astrit har varit en av vårens viktiga spelare med både sina kämpainsatser och spelsinne.

Det här med andra halvleker är någonting vi måste jobba på. Vi gör oftast bra första halvlekar, men sedan är det precis som att vi blir nervösa och slutar spela vårt spel i andra halvlek. Även idag blir vi tillbakapressade i andra halvlek och Lunnarp har mycket bollinnehav. Trots det tar vi ledningen med 2-1 genom Fisnik efter att Anton tvingat målvakten till att boxa ut bollen istället för att kunna plocka ner den. Men tyvärr får vi inte vara glada så länge då Lunnarp kvitterar 3 minuter senare efter att vi inte lyckas få undan bollen i straffområdet. Några minuter senare gör Lunnarp 3-2 efter ett inlägg från högerkanten där deras spelare får ta emot bollen helt fri i straffområdet och enkelt placera in den från 3 meters håll. Men återigen, vi vet hur starka vi är denna säsongen, trots de svaga poängen vi lyckats ta, och kvitterar i slutet av matchen. Efter detta har båda lagen chanser att avgöra och den bästa chansen har vi i slutet av matchen då vi skjuter över från ett bra läge i straffområdet.

Trots förutsättningarna idag ska vi vara nöjda med 1 poäng och vi vet att vi kan spela bra fotboll och vi vet att poängen kommer att komma.

Nästa match spelas nästa lördag hemma mot Vanneberga.
/Patrik
Janstorp hemma
2019-05-22 23:30
Jaha, ännu en målrik match. Denna gången helt jämn då matchen tillslut slutar oavgjort 3-3.

Vi gör våra helt klart bästa 80 minuter. Visst, Janstorp har mycket bollinnehav i andra halvlek och det är också i den som de gör sina 3 mål, men fram till 57 minuten har vi ledningen med 2-0 och fram tills dess ligger vi helt rätt defensivt.

Men vi börjar med första halvlek...

Vi spelar vår bästa fotboll för året i första halvlek och skapar många målchanser och tillslut kommer Gent fram på kanten och spelar in bollen till Fisnik som rättvist gör 1-0. Några minuter senare kommer Fisnik in i straffområdet och blir fälld och sätter själv in bollen till 2-0. Bara minuter senare får vi in ytterligare ett mål, till synes helt rätt, på ett bra skott utifrån av Astrit. Men domaren har sett en offside och dömer bort målet. Vi går till halvtid med rättvis ledning med 2-0.

I andra halvlek har Janstorp mycket bollinnehav och skapar några chanser men vi ligger rätt i defensiven och alla gör jobbet bra. Men i den 57 minuten tappar vi bollen på egen planhalva som motståndarna reducerar på efter att skottet touchar en av våra spelare in i mål. Efter detta känns det som att vi blir nervösa att återigen tappa ledningen och tappar hela vårt fina försvarsspel över hela linjen och spel och på 8 minuter har Janstorp gått från 0-2 underläge till ledning med 3-2. I vår ledning måste vi kunna fortsätta spela vårt spel och inte hoppas på att domaren ska blåsa av matchen...men hela säsongen och framförallt de senaste matcherna har vi gjort bra prestationer och vi vet hur bra vi är, därför lyckas vi att kämpa oss tillbaka och kvitterar till 3-3 och efter detta har vi både en och två riktigt bra lägen att avgöra matchen. Men matchen slutar oavgjort och 1 poäng är bättre än 0 och vi känner allihopa hur nära vi är att vända vår negativa trend.

Det känns surt att vi bara lyckats ta 4 poäng då både vi själva känner och många som sett matcherna tycker att vi är bättre än så. Kul idag med mycket publik. Vi hoppas på fortsatt bra stöd och tar nya tag för nästa match mot Lunnarp på söndag.
Hjärsås/Värestorp borta
2019-05-19 00:08
Tung, tung, tung förlust idag...efter en tung förlust förra veckan mot IFK Osby, där vi tycker att vi förlorar orättvist, åker vi idag till match borta mot Hjärås/Värestorp med ett bra självförtroende och en tro på oss själva, men åker hem oerhört besvikna efter en oerhört tung förlust med 4-3 där vi leder matchen med 3-2 på övertid...ja ni läste rätt, vi leder matchen med 3-2 när vi går in på övertid och förlorar med 4-3. Vad hände då undrar ni? Ja det undrar vi också. Tyvärr är det så när man är inne i en tung period, det känns som att allting går emot oss...men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Det är bara vi själva, var och en som är i laget, spelare och ledare som kan ändra på vår negativa trend. Var och en måste rannsaka sig själv och inför nästa match fokusera på sig själv för att göra sig själv bättre och därmed också hjälpa laget på bästa sätt. Vi kan inte påverka medspelare (mer än att peppa varandra), motståndare eller domare. Allting handlar om oss själva, vad var och en kan göra bättre. Idag möter vi ett bra lag som har mycket bollinnehav, men de skapar inte en enda farlig målchans/skott på mål förutom just deras 1-1 mål i första halvlek. Vi ligger helt rätt och gör jobbet precis som vi ska och har sagt inför matchen. Ja, motståndarna har mycket bollinnehav men det är vi som skapar de farliga målchanserna och borde lett med minst 2-0 i halvtid efter att ha missat ett öppet mål och ett friläge.

Andra halvlek börjar vi lika bra och vi tycker att vi är det bättre laget, vilket också resulterar i att inbytte Jacob Sandström för 1-2. Efter detta kontrollerar vi matchen defensivt men tyvärr i mitten av andra halvlek så åker vi på en tuff skada på Richard Hellström med befarad hjärnskakning och går ut (inget oschysst spel, utan en krock med vår egen spelare). Några minuter senare åker vi på dubbla smällar då vår målvakt Tim går upp i duell och får en så pass hård smäll i magen att han tvingas byta med trolig muskulär skada i magen och tveksamt och han kan spela nästa match. I denna duellen hamnar bollen hos deras spelare som enkelt kan lägga in den i öppet mål. Men återigen känner vi att vi är det farligaste laget och bara minuter senare tar vi återigen ledningen med 3-2 av Astrit. Härligt, och nu känns det verkligen som att vi ska vinna. Men på övertid blir vi tillbakapressade och de slår en långboll in i straffområdet, där vi missbedömer och deras yttermittfältare tar ner bollen och fri med inbytte Max i målet kvitterar till 3-3. Tungt, men vi har då 1 poäng vilket vi behöver i den bottenstrid vi befinner oss i. Men då bara minuter senare får vi ytterligare ett mål emot oss och matchen slutar 4-3.

Det känns såklart oerhört tufft och visst, nu är jag HFF-are och självklart tycker vi att vi är bättre i de flesta av matcherna, men det finns inte en enda på Hjärsås IP idag som tycker att detta resultatet var rättvist. T.o.m. Hjärsås/Värestorps tränare och delar av publik kom fram till oss och sa att det inte var rättvist och att vi borde ha vunnit. Så ja, det känns såklart oerhört kul att vi återigen gör en bra match och bör vinna, men fotboll handlar om att göra flest mål och ännu en gång gör vi inte fler mål än motståndarna och då vinner man inte. Hur mycket vi än förtjänar det.

Det var dock en trevlig match att titta på med trevliga motståndare, trevlig tränare, bra domartrio och bra väder.

Nästa match spelas på onsdag hemma mot Janstorp. Gissa om vi är revanchsugna?!
BLI MEDLEM
Spelade matcher
Lör 28/9 13:00
0 - 4  
Lör 21/9 15:00
1 - 1  
Sön 15/9 17:00
4 - 5  
Sön 8/9 13:00
5 - 2  
Lör 31/8 13:00
5 - 3  
Lör 24/8 15:00
2 - 2  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hörby Fotbollsförening, 17/10 17:23 
Hörby Fotbollsförening, 16/10 10:09 
Hörby Fotbollsförening, 08/10 10:39 
Hörby Fotbollsförening, 03/10 08:17 
Hörby Fotbollsförening, 05/06 15:42 
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser