Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Hörby FF
Herrar

VMA hemma
Äntligen! Första vinsten för säsongen. Detta mot en bra motståndare som visade upp många fina kombinationer. Men vi tänker inte be om ursäkt för 3 poäng. Vi har på alla träningar och matcher visat att vi vill någonting med säsongen, vi vägrar att ge upp och trots fyra förluster på de fyra inledande matcherna så har vi hela tiden trott på vad vi gör och på vårt spelsystem.

1-0 kommer tidigt i matchen när Fisnik kommer fri målvakten. Efter detta skapar WMA många fina chanser men Tim i målet gör en jättebra match med många fina räddningar. Men 1-1 kommer i mitten av första halvleken efter fint inspel från kanten. 1-2 kommer några minuter senare på hörna efter att Tim först gjort en kanonräddning till hörna. Men vi ger oss inte och kämpar oss tillbaka och i slutet av halvleken springer Jonte in i straffområdet och blir fälld. Fisnik sätter straffen med lite tur då den går in efter att målvakten är på den. Bara minuter senare springer Jonte in i straffområdet och blir fälld igen. Denna gången sätter Fisnik straffen säkert i mål och gör därmed hattrick. 3-2 i halvtid.

Andra halvlek börjar med mycket boll av WMA. De är ett spelskickligt lag med många duktiga spelare på alla positioner. Men vi gör återigen en starkt defensiv insats, alla ligger rätt i positionerna och gör sitt jobb. Vi får också tack vare detta möjlighet till frilägen, men dock avblåsta för offside. Men det visar ändå på att vi gör  jobbet bra. Längre in i halvleken så får vi mer bollinnehav och utmanar deras backlinje flera gånger. I mitten av halvleken kommer dock WMA på kanten, spelar in bollen i straffområdet som studsar fel för oss och deras anfallare rundar oss och kvitterar. I detta läge är det lätt att lägga sig ner och tappa självförtroendet helt med tanke på vår inledning av säsongen. Men inte årets lag! Vi vet hur bra vi är och vet att om vi fortsätter göra vårt jobb och skapa målchanser så kommer vi att göra fler mål. Så vi fortsätter kämpa och några minuter senare kommer bollen till Gent på kanten som spelar in den i straffområdet till Astrit som får till en bra skott nere vid stolpen och 4-3 till oss. Välförtjänt för Astrit som återigen kämpar hårt och gör en mycket bra match. WMA kämpar hårt för att kvittera igen men istället är det återigen Fisnik som gör mål, sitt fjärde för kvällen, och fastställer slutresultatet till 5-3.

Idag ska alla ha beröm. Alla ska vara nöjda med sin insats. Alla på planen och alla på bänken som peppar laget och alla bidrar till segern.

Nu tränar vi hårt i veckan och laddar för nästa match som spelas på fredag hemma mot IFK Osby.
Seriepremiär
Så var premiären avklarad på årets säsong. Försäsongen har präglats av mycket hårt jobb på att få ihop laget och spelsättet som vi vill spela på i år. Det har resulterat i 3 vinster och 2 förluster i träningsmatcherna. Dagens premiär mot Näsby IF slutade tyvärr med förlust 4-6. En riktigt målrik match som med lite tur hade slutat på ett annat sätt.

Vi får en katastrofstart med 0-1 efter 29 sekunder och 0-2 i minut 5. Trots tidigt underläge visar vi på en laganda och vilja att vända på matchen. Anfallet efter reducerar vi till 1-2 efter ett fint avslut av hemvändaren Jonathan Hellström. Det målet ger oss rejäl vind i ryggen och en tro på det spelet som vi har sagt att vi ska ha. Vi har många chanser, bla ett friläge av vår kapten Fisnik som tyvärr rullar i stolpen och vindsnabbe Jonte är för snabb och springer förbi returen i öppet mål. 2-2 i det läget och matchen hade troligtvis sett annorlunda ut. Vi har även 2 ytterligare jättebra lägen till 2-2 efter det. Mitt i vår press på kvittering kommer dock nästa smäll när Näsby IF får till en kanonträff till 1-3. Luften går dock inte ur oss för detta utan vi fortsätter skapa jättebra lägen till reducering. I halvtid står det 2-5 vilket känns snöpligt med tanke på alla våra målchanser.

Andra halvlek fortsätter vår jakt på reducering och senare kvittering. Vi kämpar och skapar målchanser till både ett och två mål till men lyckas inte få till det helt. Matchen slutar tillslut 4-6. Vi vet vad vi ska jobba vidare på under veckans träningar och vara enormt taggade till veckas tuffa bortamatch mot Sjöbo IF.

Väl kämpat idag grabbar. Vi tar nya tag och kommer igen.

Målskyttar:
Jonathan Hellström, 2
Fisnik Alaj, 1
Astrit Azemi, 1
Sjöbo borta
Andra matchen spelad, bortamatch mot nykomlingen Sjöbo IF. Premiär på gräs i ettväder som bestod av både snö, hagel, regn, blåst och solsken. Samma gällde vårt spel, det bestod av både regn, blåst och emellanåt lite solsken. Förlust med 5-2, återigen många mål insläppta trots mycket prat på genomgången om hur vi ska agera i försvarsspelet. 1-0 kommer till efter att deras yttermittfältare enkelt fr komma förbi och spela in bollen till medspelaren som gör mål med hjälp av stolpen i matchminut 10. Efter detta spelar vi upp oss  och kvitterar några minuter senare efter att Rille slår en långboll bakom deras backlinje som Jonte springer förbi och lobbar in 1-1. Glädjen varar dock inte länge. Anfallet efter kommer deras spelare än en gång för enkelt in i straffområdet, blir nerdragen och tilldöms en klar straffspark som Sjöbo gör 2-1 på. Vi går till halvtidsvila med 3-1-underläge efter att Sjöbo i slutminuterna vinner bollen på egen planhalva i kamp med tre Hörby-spelare, slår en långboll som vi misslyckas med att ställa offside och fri med Tim gör 3-1.

I andra halvlek tycker jag att vi spelar upp oss rejält och tar tag i matchen som vi som lag bör kunna göra. Vi lyckas också att reducera till 3-2 av Jonte efter fint förarbete av Fisnik. Efter detta trycker vi på och har läge till kvittering strax efter då Florent får på ett bra skott som målvakten räddar till hörna. På hörnan får vi ytterligare ett bra läge, men lyckas inte få in bollen. I vår jakt på kvittering kommer dock Sjöbo upp i en kontring och gör 4-2. Efter detta fortsätter vi vår press och har ett skott i stolpen men lyckas tyvärr inte göra fler mål. Istället gör Sjöbo 5-2 i slutet av matchen.

Nästa match spelas på långfredagen hemma mot Fjälkinge IF.
 
Vår huvudsponsor
Våra Guldsponsorer
Våra Silversponsorer
Våra Bronssponsorer
Vår Bronssponsor Ungdom
Övriga annonser