SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hörby FF
Lekfullhet・Laganda・Långsiktighet

Hörby FF

I december 1968 samlades Hörbys fotbollsklubbar IFK och BoIF för att diskutera en sammanslagning av klubbarna, en interimsstyrelse bestående av tre stycken från IFK och tre stycken från BoIF för att utformade ett förslag som sedan antogs på ett informationsmöte för allmänheten den 9 december på Juvelen.
Då fastställdes att klubben skulle heta Hörby FF och färgerna skulle vara vita tröjor och svarta byxor.

Klubbens första ordförande blev Bo Hammar med ett förflutet som div.2 spelare och ledare i IFK Västerås och hade som vision och målsättning nå div.2 spel om 5 år.
Första året 1969 slutade med överlägsen seger i div. 5, en stor triumf för tränaren Sven-Åke Olsson.
Första året i ”fyran” slutade med en tredje plats under ledning av tränaren Ingvar Gärd.
1973 slutade HFF på en tionde plats i fyran och tvångsnedflyttades till div. 5 serien och först efter 40 år är man tillbaka i Div 4.
Hörby fotbollen har dock nått en bredd med en rad pojk- och flicklag som hävdat och hävdar sig mycket väl.

1973 invigde kommunalordförande Nils Jönsson HFF:s klubblokal på Nygatan där klubben skulle ha sin hemvist i 10 år innan det egna klubbhuset vid idrottsplatsen stod klart.
November 1983 togs ett historiskt beslut när förslaget att skapa ett damlag klubbades, flickfotbollen hade funnits sedan 1981. Då 1999 återfanns damlaget i div. 3.
De första kvinnorna som år 1978 valdes in i styrelsen var Lena Nilsson och Anita Svensson.
Någon som också bör nämnas i sammanhanget är Roland Karlsson som ägnat sin tid och sina tjänster åt Hörbyfotbollen sedan nio års ålder och han hann fram till sammanslagningen göra drygt 500 matcher för IFK och sedan 568 matcher i Hörby FF:s svart-vita dress och var fortfarande aktiv i Hörby FF 2006 som lagledare för damlaget som han varit sedan 1986. Kjell Larson har ett långt förflutet i Hörby FF med drygt 400 matcher och har haft de flesta sysslor som går att ha i föreningen.Tyvärr gick han rent för tidigt bort under början av 2015

 

2014 så renoverades stora delar av Hörby IP och ett nytt omklädningsrum stod klart på hösten. Detta är ett riktigt lyft för fotbollen i Hörby.

 

Damlaget

Den 1 november 1983 togs ett historiskt beslut när förslaget att skapa ett damlag klubbades.

Ordförande i damsektionen var Arne Svensson och hans målsättning var att ha ett damlag i seriespel 1985 vilket infriades. Nu stoltserar man med att tillhöra Div 2


Många profiler har genom åren tränat damlaget, här räknas några upp, Bertil Ekberg, Kjell Olsson, Kenneth Olsson, Tommy Carlsson, Per Olof Henriksson, Jan Anderberg, Krister Persson, Per Edberg, Gert Ehlke, Mats Nilsson, Lars Månsson, Håkan ”Hogge” Nilsson

 
Vår huvudpartner
Våra Guldpartners
Våra Silverpartners
Våra Bronspartners
Övriga annonser